نوشته شده توسط : کاریاب

بازاریابی و تعریف مدیریت بازاریابی

امروزه واژه، بازاريابي را بسیار شنیده ایم، و شاید بارها و بارها در دنیای کسب و کار، به عنوان شغل بازاريابي، کسانی را دیده ایم که مشغول به این حرفه هستند.

امروزه گوش هایمان واژه، بازاريابي ( یک نوع بازاریابی را می توان بازاریابی یا تبلیغات آنلاین دانست. مانند تبلیغات در اینستاگرام ) را بسیار شنیده است، و شاید بارها و بارها در دنیای کسب و کار، به عنوان شغل بازاريابي (Marketing)، کسانی را دیده ایم که مشغول به این حرفه هستند.

حال میخواهیم بدانیم بازاريابي چه تعریفی دارد و با این واژه آشنا شویم و بدانیم چگونه حرفه ای است ، آیا فقط میتوان به عنوان یک حرفه از آن یاد کرد و یا در جامعه کنونی کاربرد های دیگری نیز دارد و بدانیم که در جهان امروز ما چه نقشهایی را ایفا میکند.

بازاريابي چیست؟

بازاريابي، تلاش میکند به ارتباط بین کالا و خدمات و مشتری، بازاریابی یک هنر است که امروزه به شکوفا کردن کسب و کارها بسیار اثر میگذارد. واژه بازاريابي را به صورت کامل می توان، تهیه کردن محصولات و  خدمات برای برطرف کردن نیاز مشتریان بازگو کرد. و در واقع بازاريابي درک متقابل بین مشتری و محصولات فروشندگان برای رفع نیاز مشتری و ایجاد سود برای شرکت های فروشنده است.

ومیشود اینطور بیان کرد که بازاريابي یک نوآوری است، که میان فعالیت های یک شرکت و احتیاجات مشتریان هماهنگی و تعادل برقرار میکند. بازاريابي روشی است که یک بازار را هدفمند و در مسیر کسب درآمد برای فروشندگان که ارائه دهنده کالا و خدمات هستند، برای رفع نیاز مشتریان ایجاد تعادل میکند. سرجیو زیمن،  نویسنده کتاب پایان عصر بازاریابی  سنتی است، بازاريابي را اینگونه بیان می کند:

 بازاريابي داشتن هدف و برنامه برای تبلیغات موفق و خیلی چیز های موثر زیادی است برای جذب افراد یک جامعه، به خرید یک کالا بازاريابي کمک می کند به افراد در انتخاب بهتر برای خرید محصول خود و در واقع بازاريابي مهره ای است بین اتصال فروشنده و مشتری که نقش جالبی را بازی می کند و برای حفظ این ارتباط می کوشد تا دوام و ماندگاری بیشتری داشته باشد.

 نکته قابل توجهی که در مورد بازاريابي می توان در نظر گرفت علاقه ای است که در مشتریان برای جذب خرید محصولات ایجاد می کند و رضایتی که در این بین برای مشتریان ایجاد می کند در ذهن افراد می ماند و باعث می شود که محصول جایگاه خاصی را در بین مخاطبین خاص خود داشته باشد. بازاريابي می تواند نقش شادی در بین افراد که در واقع مصرف کننده ها و یا مشتریان هستند ایفا کند چون آن ها را به خواسته های خود در امر خرید یک محصول مناسب هدایت کرده است.

تحقیق در مورد بازاریابی:

می خواهیم تحقیق کوچکی در مورد بازاريابي داشته باشیم ، بشر از زمانی که پا به حیات می گذارد و تا لحظه آخر، دست از حرکت نمی کشد و تلاش می کند برای گذراندن روزگار خود و هرکسی به نوبه خود در تلاش برای رسیدن به اهداف خود در هر مسیری هستند. و باید بدانیم، چیزی که میان افراد باعث می شود از تلاش دست نکشند و به فعالیتهای خود ادامه بدهند و به این فعالیت هدف بدهند که در مسیر رسیدن به آرزو هایشان ثابت قدم باشند ، و میتوان گفت وجه مشترکی است ، (نیاز) برای همه است.

انسان در جامعه کنونی بیش از هروقت دیگری با نبود منبع روبرو است و می کوشد تا با کمک کمترین امکانات موجود اندکی از نیازهای تمام نشدنی خود را برآورده سازد. بازاريابي این مهارت را در خود دارد که کمبود ها را بشناسد و از طریق هماهنگی و ایجاد ارتباط برای رفع نیاز ها مدیریت داشته باشد.

عبارت بازاريابي ، تلاش برای هدفمند کردن روشی است برای ارایه محصولات و خدمات و جذب مشتریان زیاد و ماندگار، که تلاش میکند در جهت جذب مشتری بیشتر، برای ارائه کیفیت مطلوب محصولات به طور ارزنده و فروش کالا به طور مداوم و تعداد بالا به طوری که شرکت درآمد بیشتری را کسب کند و باعث برندسازی محصولاتش شود.

بازاريابي در واقع حرکتی با هدف، و مسیری مشخص است که در بازار کسب و کار امروز موثر است. نگاهی که امروز در جهان از بازار رو به پیشرفت میتوان داشت باید نگاهی تخصصی باشد که از دید یک بازاریاب مخفی نماند.بازاریاب باید بشناسد و بفهمد که مسیر بازار چگونه است و سلول های خاکستری مغزش را به کار بگیرد و نقش شکارچی تیز بینی را بازی کند و بتواند فرصت تحلیل در این دنیای رنگارنگ بازار را بدون اینکه فرصت طلایی که در این فعالیت ها بدست می آورد به درستی انجام دهد.

تعريف بازاريابي كاتلر

تعریف بازاريابي کاتلر، در هر جایی و هر موقعیتی که مصرف کننده، و در واقع هرگاه  نیازی احساس شود و در آنجا خرید و فروش انجام شود، می توان گفت بازاريابي حکم  فرمایی می کند. بازاريابي پیدا کردن یک بازار مناسب و بخشی که برای یک شرکت می تواند موثر باشد ورود میکند و جوابگوی درخواست های مردم است. و در واقع در بیانی دیگر بازاريابي فعالیتی آگاهانه است برای تخصصی بودن فروش محصولات در بازار کسب و کار.

شرکت ها باید از بازار هدفمندی برخوردار باشند تا کالاها و خدمات را بتوانند در راستای نیاز مصرف کننده شناسایی کنند و مناسب با شرایط مشتریان و رضایت آنها قدم بردارند. دقیقا اصول رفتاری بازاريابي مقاومت کردن در مقابل از بین رفتن منبع و منابع مختلف و پیدا کردن بهترین جایگاه برای فروشندگان کالا و خدمات در بازار فروش محصولات است.

بازاريابي میتواند به این معنی نیز باشد که تقسیم بازار و مشخص کردن محصول یک شرکت، برای شناخت بهترین بازار است. حال باید بازاريابي به روش صحیح و هدفمند، برای ارائه و معرفی کالا و خدمات در بازار کسب و کار فعالیت کند تا از ضرر های احتمالی برای شرکت های ارائه خدمات جلوگیری شود و هرچه بهتر و قوی تر ایفای نقش کند و شرایط مطلوب تری را برای فروشنده و خریدار ایجاد کند. اکنون باید بدانیم که چند نمونه بازاريابي وجود دارد و با مثال بازاريابي آن آشنا شویم.

انواع زیادی از بازاريابي وجود دارد که ما به چند نمونه از مثال های بازاریابی ، که بیشتر امکان دارد با آن برخورد داشته باشیم و رایج تر هستند را نام میبریم و به مختصر توضیح میدهیم.

انواع بازاریابی چیست:

بازاريابي تجاری و برند کردن محصولات

یکی از روش های بازاریابی مطرح کردن کالا در بازار به صورت برندی خاص است. کالاها و خدماتی که به بازار معرفی می شوند باید هدفمند باشند و از نظر معرفی محصول و برند شدن، باید از یک اسم تجاری مناسب برخوردار باشد تا بتواند جای مطلوب خود را در بازار بدست آورد و به یک برند مطرح و ماندگار تبدیل شود و موفقیت خود را در جذب افراد و جامعه تجاری کسب کند.

اسم تجاری مناسب کمک می کند تا معرفی کالا وخدمات در ذهن ها بیشتر بماند و اثربخشی مطلوب و بهتری برای شناخت یک محصول در افکار عمومی ایجاد کند. لازم به ذکر است که اسامی تجاری یک محصول بیشتر از طرح های لوگویی برای جذاب بودن بیشتر استفاده می شود.

بازاريابي توسط ارتباطات

 نوعی از تبلیغ در بازار کسب و کار است که افکار عمومی را با تبلیغات گوناگون به خود جلب می کند که شامل تبلیغ در شبکه های رسانه ای و روزنامه ها و سایت های خبری و حتی رسانه عمومی را در بر میگیرد.

بازاريابي خرید و فروش کالای های جعبه بندی

 نوع بسته بندی یک محصول در ارائه به بازار کسب و کار یکی از روشهای مهم در بازاريابي می باشد. بسته بندی محصول به جذاب تر کردن آن کمک بسیاری می کند و برای اینکه محصول را در فروشگاه های عرضه کننده محصولات، به ویژه گی آن افزوده کنند آن را در بسته بندی های خاص به بازار عرضه می کنند تا اسم تجاری کالا را به بهترین شکل ممکن معرفی کند.

بازاريابي  به روش آنلاین یا همان اینترنتی

 این روش از بازاریابی، در دنیای امروز مورد توجه زیادی از افراد دربازارکسب وکار واقع شده است. در جهان امروز شاهد تبلیغات به روش آنلاین هستیم و بازاريابي در این نوع، جایگاه ویژه ای را در میان بازارهای کسب و کار بدست آورده است و توانسته بخشی عظیمی از دنیای مجازی را به خود اختصاص دهد.

اگر تصمیم به راه اندازی کسب و کاری را دارید بهتر است برای اینکه محصول شما و نوع فعالیت شما مطرح شود از بازاریابان اینترنتی کمک بگیرید فعالان که در این حیطه از تخصص برخوردار هستند. دنیای اینترنت در عصری که در آن به سر می بریم ، برای این بازاريابي جذابیتی شگرف ایجاد ساخته و میان کسب کار های اینترنتی ویژه ترین روش به چشم می خورد.

در این نوع از بازاريابي ، روشی ارزان است و برای مصرف کننده و تولید کننده به صرفه است و رسیدن به مقصد آسانتر. حال باید بدانیم یکی از ویژگی های  بازاریابی آنلاین این است که، در همه ساعات شبانه روز فعالیت می کنند و در همین راستا دسترسی بیشتری به انواع محصولات دارند.  

بازاريابي به روش حضوری

  زمانی که فروشندگان به طور مستقیم با خریداران در ارتباط هستند و برای معرفی یک کالا که بدون هیچ رابطه،  میان فروشنده و خریدار واسطه گری کند و فقط یک فرد نقش معرفی محصول و جذب مشتری را دارد و خرید و فروش مستقیما انجام میشود، بازاريابي مستقیم نامیده می شود که می توان از روشهای اینترنتی و پست به آن اشاره کرد.

در بازاريابي مستقیم یا حضوری فرد با قدرت بیان بالا می کوشد تا جلب رضایت و اعتماد مشتری را ایجاد کند و این فرد در جذب مشتری بسیار موثر خواهد بود.

بازاريابي چند منظوره یا شبکه ای

مدلی از بازاريابي می باشد که ارتباط بین شرکت ها را با یکدیگر مانند زنجیر بهم متصل می کند و خرید و فروش محصولات از این طریق صورت می گیرد. و کسانی که در این مجموعه فعالیت دارند بدون اینکه از تبلیغات استفاده کنند و یا واسطه ای میان، باشد فعالیت فروش خود را انجام می دهند.

در این روش فروش تبلیغات به صورت کلامی انجام می شود و بازاریاب ارتباط چهره ای با مشتری برقرار میکند و این قدرت بیان بازاریاب هست که باعث جذب مشتریان میشود. و از این روش فروش کالاها و ارائه خدماتی که انجام می دهند کسب درآمد می کنند.

در این روش از بازاريابي بازاریاب به صورت پله ای یا تصاعدی درآمدش را دریافت می کند یعنی به ازای هرخریدار امتیازی به بازاریاب تعلق میگرد که هم میزان فروش بالا می رود هم درآمد حاصل از فروش به تعداد افراد برای بازاریاب بالا می رود .

بازاريابي به روش چریکی یا پارتیزانی

نام این نوع از بازاريابي، از جنگ های چریکی که به صورت بی نظم و استراتژی های کوچک بدست افرادی که نظامی بودند و به صورت مخفیانه حرکات مخرب و اتفاقی انجام میدادند. حال بازاریابی چریکی از این روش تبعیت می کند. این روش از بازاريابي انرژی بسیاری می طلبد و ذهن قوی با قوه درک و تخیلات متمرکز بر روی فعالیتی که باعث می شود مشتری جذب شود.

در واقع این نوع روش هیجان برای مشتری ایجاد میکند و در ذهن افراد ماندگار خواهد بود. بازاریابی پارتیزانی یا همان چریکی بیشتر برای تولید کننده های کوچک اما متقاضیان زیاد ایده ای جالب است و انگیزه برای مطرح کردن محصول به عنوان یک برند هدف است و ایجاد تصویری ماندنی در ذهن مصرف کنندگان است و نوعی از ترکیب بازاریابی ها است. 

بازاريابي به روش شبکه های اجتماعی

از دیگر نمونه های بازاریابی، فعالیت کردن به عنوان بازاریاب در دنیای مجازی است. که روشی جذاب در بین انواع بازاریابی ها جلوه گری میکند. پیشروی در شبکه های اجتماعی (مانند Instagram ، TikTok )و گروه های اجتماعی دلیل بر خاص بودن این نوع فعالیت در دنیای دیجیتال شده است و نوع فروش توسط این روش در بازارهای کسب و کار جذابیت ایجاد کرده است و چشمگیر تر به نظر میرسد.

در جهان امروز ارتباط برقرار کردن افراد با همدیگر ،تحقیقات علمی و پژوهشی ،خرید و فروش هر چیزی که افراد به آن نیاز دارند و حتی تفریحات و سرگرمی و پر کردن ساعت بیکاری مردم جهان در رسانه های اجتماعی به چشم میخورد. جذابیت شبکه های مجازی در بین مردم جهان باعث شده است که کسب و کارها نیز به این سمت و سو کشیده شود و در این محیط به فعالیت و کسب درآمد بپردازند.

و از طریق جذب مخاطبان توسط بازاریابان حرفه ای به کار خود رونق بیشتری دهند. که فعالیت کردن در هریک از شبکه های اجتماعی به گونه ای متفاوت خواهد بود زیرا انواع زیادی از شبکه های مجازی هستند که مخاطبان خاص خود را دارند و نوع فعالیتشان نیز متفاوت است، که مورد مبحث ما نیست.

مدیریت بازاریابی چیست:

میخواهیم تعریفی از مدیریت بازاريابي داشته باشیم تا بیشتر با این گزینه و در واقع شغل و حرفه ای که امروزه در سیستم کسب و کار قوی عمل میکند آشنا شویم. مدیریت بازاريابي  در نگاهی مستلزم راهی هدفمند است و تلاش برای مثبت بودن این فعالیت که اثر زیادی در کسب و کار خواهد داشت و باید پذیرفت که این هدف کاربردی، در جهت مدیریتی کار آمد خواهد بود. در حقیقت به بیان ساده بازاريابي باید در قالب مدیریتی فعالیت داشته باشد تا بازدهی مفیدتر و هدفمند تری داشته باشد.

برای مثال و آشنایی با این فعالیت می توانیم از شرکت رایا مارکتینگ که در حیطه مدیریت بازاریابی نقش مهمی در بازار کسب و کار ایفا کرده است و هماهنگی بین فروشنده و خریدار را به طور صحیح انجام داده است نام ببریم. در واقع مدیریت بازاريابي، رسیدن به هدفی مشخص برای آشنایی با بازارهای مختلف و اطلاع از نیاز بازار و خواسته مخاطبین که شامل مصرف کننده و تولید کننده میباشد.

و این شناخت از بازار برحسب نیاز جامعه است که رقابتی را در بازار کسب و کار ایجاد میکند، و هوشمندی یک مدیریت بازاريابي ، از شرایط حاکم بر بازار اینست که بر روی مشتری هدف می گذارد و باعث جذب آن میشود و به سودآوری و موفقیت در فروش کمک می کند.

یکی از اهداف مدیریت بازاريابي هماهنگی با تیم اجرایی است و راه حلی صحیح برای برطرف کردن نیاز مصرف کننده میباشد و این روش جذبی است برای مشتریان و فروش مناسب برای محصولات و کالاها است. یکی دیگر از اهداف مدیریت بازاریابی را میتوان مداوم بودن یک محصول و همچنین برند بودن یا ماندگاری یک محصول در چرخه بازار چقدر است و تا چه وقت قدرت فروش این محصول در بازار قوی میباشد.

نتیجه گیری:

در متن بالا در مورد بازاريابي چیست و انواع  بازاريابي صحبت شد دانستیم مدیریت بازاریابی چیست. اکنون با توجه به اطلاعات کسب شده در این خصوص، ما متوجه شدیم که در دنیای امروز که تکنولوژی  و پیشرفت در عصر دیجیتال به سرعت در حال رشد است .

و مردم برای رفع نیاز های خود در این محیط چه برای راه اندازی کسب و کار و چه برای رفع مایحتاج خود در تلاش هستند و از روشهای به روز دنیا  برای کم کردن ریسک های احتمالی در مورد شناخت محصول و خرید آن و یا هر فعالیتی مربوط به کسب و کار بازاريابي، نقش به سزایی را ایفا می کند و مدیریت بازاریابی میتواند این حرفه و فعالیت را با برنامه ریزی های صحیح صیقل دهد.



:: بازدید از این مطلب : 24
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 مهر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

مقاله کامل درباره بازاریابی و فروش

یکی از مهمترین‌ها برای به نتیجه رسیدن در هر کسب و کار را می‌توان مدیریت و آگاهی در اصل و اساس یک بازاريابي و فروش دانست. باید بدانیم که در رونق هر کسب و...

امروزه در هر کسب و کاری داشتن دانش و آگاهی یکی از الزامات برای پیشرفت و موفقیت در آن کار است و یا هر کار دیگری اطلاع داشتن در آن زمینه می‌تواند کمک بزرگی در رشد و بدست آوردن موفقیت‌ها باشد. یکی از مهمترین‌ها برای به نتیجه رسیدن در هر کسب و کار را می‌توان مدیریت و آگاهی در اصل و اساس یک بازاريابي و فروش دانست.

باید بدانیم که در رونق هر کسب و کار، یکی از اساسی‌ترین کاربرد‌های موفقیت آمیز فروش محصول و یا کالا است. و در این میان جذب افراد و مشتریان بالقوه را نمیتوان گفت که سابقه و یا تجربه در نوع فروش ایجاد می‌کند. حتی داشتن مدرک فوق العاده را نمی‌توان گفت باعث جذب یک مشتری می‌شود. بلکه باید گفت که فروش یک هنر است که با وجود علم بدست آمده در این زمینه و یا عملکرد، داشتن مهارت می‌تواند در کسب موفقیت موثر باشد.

تعریف بازاريابي و فروش

یکی از نکات قابل توجه در بازاريابي و فروش فرق بین آنها است که باید بدانیم نیاز به تخصص و کسب مهارت در هر یک به صورت جداگانه دارد. برای بدست آوردن یک رشد خوب در‌بخش کسب و کار بهتر است در هر‌بخش جداگانه‌ای مدیریت در فروش و مدیریت در بازاریابی داشته باشید. در ادامه به تعریفی از مبحث بازاريابي و فروش برای آشنایی و تفاوت این دو‌بخش اشاره خواهیم داشت.

فروش: کار ساده است که باید آنچه برای فروش است تبدیل به پول کند. در واقع تمام افرادی که جذب محصول می‌شوند تبدیل به مشتریان بالقوه کند که در قبال خرید پول پرداخت می‌کنند و اینکار متقاعد کردن مشتریان است برای خرید و تبدیل شدن به مشتری ثابت. باید بگوییم که هر تجارتی که دارای محصول و کالا است و خدماتی را به مشتریان ارائه می‌دهد آن محصول و یا کالا باید به فروش برسد.

بر همین اساس فروشندگان در ارتباط نزدیکی که با مشتری برقرار می‌کنند، رضایت مشتری را بدست آورده و مخالفت‌های او را به خرید محصول تبدیل می‌کند و با چانه زنی‌ها در مورد قیمت مشتری را با رضایت به نتیجه مطلوب خود تبدیل می‌کند. بازاریابی: هدف از بازاریابی علاقمند کردن مشتریان به خدمات و یا محصولات و ترغیب کردن آنها به خرید محصول است. در واقع می‌توان گفت هدف از بازاریابی و فعالیت آن در چند مورد شامل می‌شود،

هدف اصلی از بازاريابي و فروش

هدف و وظیفه دو‌بخش بازاريابي و فروش به طور نهایی افزایش در فروش است و نتیجه در کسب سود، هر دو قسمت ارتباطی فشرده با هم دارند و زیر مجموعه هم محسوب می‌شوند. و باید گفت که بازاریابی حمایت گسترده‌ای از فروش دارد. در سایت‌های اینترنتی این بازاریابی است که می‌تواند به معرفی و فروش یک محصول بعد از تبلیغات نقش اساسی داشته باشد.

در واقع می‌توان گفت تبلیغات نیز زیر مجموعه یک بازاریابی موفق است. و در تعریفی دیگر می‌توان گفت بازاریابی تکمیل کننده‌بخش مهمی از تبلیغات و فروش ( مانند تبلیغات در اینستاگرام ، تبلیغ در گوگل و ...) در سایت‌های اینترنتی است. در ادامه به برخ از اهداف بازاریابی در فروش اشاره خواهیم داشت.
1. کسب اطلاعات درباره مصرف کنندگان و تحقیق در مورد نیاز آنها در بازار
2. ایده و خلاقیت در گستردگی و توسعه یک محصول برای رفع نیاز‌های مشتریان در زمان حال و آینده
3. آگاه‌سازی از طریق تبلیغات برای برند‌سازی یک محصول
4. برای بدست آوردن سود در فروش محصولات قیمت گذاری شود و زمینه‌سازی برای سود بیشتر در طولانی مدت

آشنایی با وظایف بازاريابي و فروش

وظایف فروش: 
1. ادامه دادن به مسیر بازاریابی است
2. ساخت یک رابطه و ایجاد اعتماد بین خریدار و مشتری
3. به وجود آوردن فروش
4. اقدام به حفظ مشتری
وظایف بازاریابی: 
1. اطلاعات و داشتن آگاهی
2. برقراری ارتباط
3. تبدیل کردن مشتری بالفعل به مشتری ثابت
4. اقدام و حفظ مشتری

تکنولوژی در بازاريابي و فروش چه نقشی دارد

امروزه یکی از نقش‌های مهم در بازاريابي و فروش تکنولوژی است که در میان این دوبخش یعنی بازاریابی و فروش ارتباط و کار را آسانتر می‌کند. یکی از سیستم‌های مدیریت در رابطه با مشتریان، سی آر‌ام است که تکنولوژی را در این زمینه به صورت شفاف نشان می‌دهد.

در واقع این نوع سیستم برای مشتری یک منبع اطلاعاتی محسوب می‌شود. و از این طریق تیم فروش می‌تواند به سرنخ مشتریان پی ببرد و آنها را به مشتری بالقوه تبدیل کند. عملکرد تکنولوژی در سیستم فروش و بازاریابی کمک می‌کند چرخه فروش در جریان باشد و فروش‌هایی که به واقعیت تبدیل می‌شوند و حفظ مشتریان بیشتر.

تفاوت‌های میان بازاريابي و فروش

1. می‌توان گفت در بازاریابی سعی می‌شود که محصولات و ارائه خدمات در سمت و سوی علایق و سلیقه مخاطبین و مشتریان در بازار عرضه شود. ولی هدف از فروش محصولات این است که در ذهن مشتریان ایجاد انگیزه برای خرید و جذب بیشتر آن به محصول شود
2. یکی از اهداف بازاریابی این است که در بازار مقصد ریشه می‌کند ولی در‌بخش فروش هدف از آغاز یعنی تولید از کارخانه مد نظر می‌گیرد
3.  بازاریاب به دنبال نیاز مشتریان است. ولی در فروش، محصول جایگاه ویژه‌ای دارد
4. دیدگاه یک بازاریاب از بیرون به درون است. اما برای یک فروشنده دیدگاهی متفاوت است و از درون به بیرون استنباط می‌کند
5. در مبحث بازاریابی شاهد این هستیم که برنامه‌ریزی به مدت طولانی صورت می‌گیرد، اما در مبحث فروش که کاملا متفاوت است برنامه‌ریزی مدت کوتاهی را در نظر می‌گیرند.
6. در بازاریابی سود، محور اصلی است اما در فروش حجم فروش مورد هدف است
7. در بازاریابی می‌توان گفت یک سیستم یکپارچه نقش آفرینی می‌کند اما در فروش این تبلیغات هستند که به صورت گسترده نقش دارند
8. در بازاریابی قیمت گذاری بر اساس اختیارات بازار مشخص می‌شود. اما در‌بخش فروش این محصولات هستند که قیمت را مشخص می‌کنند.

آشنایی با انواع مدل‌های بازاریابی 

در دنیای تجارت امروز تعداد زیادی از انواع مدل‌های بازاریابی وجود دارد که ما به برخی از آنها برای آشنایی شما اشاره خواهیم داشت. در انواع بازاریابی شاهد ابزارهایی توسط مدل بازاریابی هستیم که باعث می‌شود افکار و تصمیم‌هایی که در روند بازاریابی صورت می‌گیرد واضح‌تر عمل کند و این ابزار‌ها می‌توانند در پیشرفت و استراتژی‌های یک بازاریابی نقش بسزایی داشته باشند. 
1. بازاریابی به صورت بالای خط
2. بازاریابی به صورت مبتنی بر حساب کاربری
3. بازاریابی به صورت اکتسابی
4. بازاریابی به صورت همکاری در فروش
5. بازاریابی به صورت پیوسته
6. بازاریابی به صورت چابک
7. بازاریابی به صورت اتحادی
8. بازاریابی به صورت کمینی
9. بازاریابی به صورت مقاله ای
10. بازاریابی به صورت افزایشی
11. بازاریابی به صورت رفتاری
12. بازاریابی به صورت زیر خط
13. بازاریابی به صورت کلاه سیاه
14. بازاریابی به صورت برند
15. بازاریابی به صورت آجر و ملات
16. بازاریابی به صورت تجاری و تجاری
17. بازاریابی به صورت سازمان دادن به مشتری
18. بازاریابی به صورت سازمان داده به مردم
19. بازاریابی به صورت مبنای شایعه 
20. بازاریابی به صورت تماس

معرفی ابزارهای بازاريابي و فروش

ابزارهای بازاریابی:
1. بهینه سازی در نرخ تبدیل سی آر او
2. ابزار برای بهینه سازی و موتور جستجوگر اس ای او
3. ابزار برای مدیریت یک پروژه
4. اپلیکیشن برای مدیریت در بازاریابی
5. نرم افزار برای گزارش داده در مورد بازاریابی
6. ابزار برای تولید محتوا
ابزارهای فروش:
1. ابزار برای اسناد فروش
2. نرم افزاری برای تهیه فاکتورها و ثبت فاکتور گیری
3. ابزار برای اجرای مدیریت ایمیل های ارسالی
4. تهیه نرم افزار برای مدیریت مالی، در واقع موجودی و دادن سفارش ها



:: بازدید از این مطلب : 24
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 مهر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

بازاریابی چیست؟

دنیای امروز مثل یه بازار بزرگه و هر کسب‌وکاری دنبال یه راهی می‌گرده که برند خودشو توی این بازار نمایش بده. یعنی بازاریابی (Marketing) یه جورایی کلید موفقیت یه کسب‌وکاره. بازاریابی به تصمیم‌گیری خرید افراد جهت میده. در واقع بازاریابی اصلی‌ترین راه برای متقاعد کردن مردمه که محصولات/خدمات شما رو بخرن.

تفاوت بازاریابی و فروش

بیاید فرق بازاریابی و فروش رو اینطوری بررسی کنیم: فرض کنید یه شرکت تاسیس کردید که کسی اون رو نمیشناسه. پس شما فروشی ندارید. برای فروش به مشتری نیاز دارید. حالا بگید چیکار می‌کنید که مشتری پیدا کنید؟ به چندتا راه‌حل فکر کنید.

95 درصد راه‌حل‌هایی که به ذهنتون رسید، زیرمجموعه بازاریابی هستن. جالبه نه؟! یعنی هر کاری که برای جذب مشتری می‌کنید (کارهایی که باعث بشه مردم با برند شما آشنا بشن) جزء بازاریابیه. و هرکاری که بعد از بازاریابی انجام میدین (مثلا تماس با مشتری، پیگیری و غیره) زیرمجموعه‌ی فروش میشه. بازاریابی درآمد مستقیمی براتون ایجاد نمیکنه و بیشتر هزینه میتراشه. ولی فروش منبع اصلی درآمدتون میشه و شاید اونقدرها هم هزینه نداشته باشه.

آموزش بازاریابی

دنیای امروز با سرعت خیلی بالایی تغییر میکنه. همین شبکه‌های اجتماعی رو در نظر بگیرید؛ 10 سال پیش اصلا وجود نداشتن، اما دو سالی هست که شدن اصلی‌ترین کانال بازاریابی. روش‌های بازاریابی زیاد و متنوع هستن و هر روز تکنیک‌های جدیدی برای بازاریابی مطرح میشن. اگه فکر کردین توی این فضا می‌تونید الکی الکی موفق بشید و یا دست خالی به یه جایی برسید، بدونید که سخت در اشتباهید! آموزش بازاریابی اصلی‌ترین دلیل موفقیت بازاریاب‌ها هستش. باید متغیرهای خیلی زیادی رو بشناسید که توی حوزه بازاریابی موفق بشید.

 

بازاریابی یه مهارته که باید مثل هر مهارت دیگه‌ای اونو یاد بگیرید. شاید بتونید با تلاش و تجربه بازاریاب موفقی بشید. ولی می‌دونید نکته چیه؟ هزینه‌ی اشتباه کردن توی بازاریابی خیلی سنگینه!! کلا بازاریابی و تبلیغات گرونه و هزینه بالایی داره. حالا فرض کنید اشتباهی هم مرتکب بشید؛ پولِ الکی صرف بازاریابی کردین و در نهایت سرنخ‌های خوبی هم پیدا نکردید که به فروش برسن و درآمدی براتون ایجاد کنن. انرژی و زمانی که هدر دادید هم به کنار.

مزایای آموزش بازاریابی

هدف بازاریابی دوتا چیزه: در درجه اول هدف فروش محصوله و در درجه دوم برندینگ و شناسایی شرکت به مخاطب‌ها. اگه روی آموزش بازاریابی سرمایه‌گذاری کنید:

  • دانش و تخصص به‌روز کسب می‌کنید و بهترین بازاریاب کشور میشید.
  • با آخرین استراتژی‌ها و تکنولوژی‌های دنیا آشنا میشید.
  • به جای حدس و گمان بر اساس اعداد و ارقام پیش میرید و ضرر نمی‌کنید.
  • ارتباط قوی‌تر و بهتری با مخاطب‌ها برقرار می‌کنید.
  • بهتر میتونید با رقبا رقابت کنید.
  • برای کسب‌وکارتون اعتبار می‌سازید.
  • فروش بالاتری دارید.


:: بازدید از این مطلب : 29
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 مهر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

انواع روش های نوین بازاریابی

بازاریابی در دنیای امروز ارزش و اهمیت والایی پیدا کرده و به همین خاطر است که بسیاری از سازمان‌ها تلاش می‌کنند از روش‌های مختلف بازاریابی برای پیدا کردن مشتریان و مخاطبان بیشتر استفاده کنند. در صورتی که بازاریابی در یک سازمان به درستی و بادقت انجام شود، مطمئن باشید که جواب می‌دهد و می‌توانید با استفاده از آن فروش خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهید. در حال حاضر روش‌های نوینی برای بازاریابی به بازار عرضه و معرفی شده و استفاده از این روش‌ها می‌تواند فروش شما را به صورت کامل متحول کند. در این مقاله می‌خواهیم چند مورد از بهترین روش‌ها و تکنیک‌های بازاریابی را مرور کنیم. اگر دنبال دگرگونی کسب و کار خودتان هستید و می‌خواهید فروش خودتان را به میزان قابل توجهی افزایش دهید و برند خودتان را معروف‌تر کنید، تا پایان این مقاله با ما همراه شوید.

آشنایی با ۵ روش نوین بازاریابی

پیش از آن‌که بخواهیم با ۵ روش عالی و نوین برای بازاریابی آشنا شویم، باید بدانیم که اصلاً بازاریابی چیست و چه وظیفه‌ای بر عهده دارد. یکی از افرادی که بازاریابی را تعریف کرده، فیلیپ کاتلر است که به عنوان پدر علم بازاریابی نوین شناخته می‌شود. در ادامه به تعریف او می‌پردازیم:

بازاریابی در واقع نوعی علم و هنر کشف، خلق و تولید ارزش برای ایجاد رضایت در بازار هدف است. البته تمرکز این علم بر سودآفرینی است. در واقع مارکتینگ نیازها و خواسته‌های تحقق‌نیافته را شناسایی می‌کند. مارکتینگ می‌کوشد یک بازار شناسایی‌شده را اندازه‌گیری و بزرگی آن را تعیین کند. این دانش، استعداد سوآوری یک بازار را هم به خوبی درک می‌کند. بازاریابی با طراحی و ارتقای خدمات و محصولات متناسب با بازار، نقش‌آفرینی می‌کند.

البته تعاریف ساده‌تر و سرراست‌تری هم برای این دانش وجود دارد. موسسه بازاریابی چارترد یکی از مجموعه‌هایی است که یک تعریف خوب برای دانش بازاریابی ارائه داده است. در ادامه تعریف این مجموعه را می‌خوانیم:

بازاریابی یک فرآیند مدیریتی است که کار آن، شناسایی، پیش‌بینی و برآورده کردن نیازهای مشتریان به روشی سودآور است.

این تعاریف نشان می‌دهد که بازاریابی بسیار مهم و کاربردی است. در صورتی که خواهان موفقیت در زمینه کاری خودتان هستید و می‌خواهید فروش محصولات خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهید، باید بازاریابی را یاد بگیرید و برای آن وقت بگذارید. در ادامه به پنج مورد از بهترین روش‌های بازاریابی اشاره شده است:

۱. بازاریابی شبکه ای یا نتورک مارکتینگ

یکی از بهترین شکل‌های بازاریابی، بازاریابی شبکه‌ای است. همان طور که از اسم این روش بازاریابی مشخص است، باید در آن دنبال ایجاد شبکه‌ای از افراد باشیم. این شبکه به ما کمک می‌کنند که فروش محصولات خود را به بیشترین میزان ممکن برسانیم. در واقع فلسفه این نوع بازاریابی این است که به جای اینکه از ۱۰۰ درصد توانمندی‌های خودمان استفاده کنیم، بیاییم از ۱ درصد توانمندی‌های ۱۰۰ نفر استفاده کنیم. در این روش مجموعه‌ای از افراد دور هم جمع می‌شوند و یک شبکه را تشکیل می‌دهند. این شبکه هم خودش محصولات یک کسب و کار را خریداری می‌کند و هم به سایر افراد پیشنهاد می‌دهد که محصولات این کسب و کار را بخرند. این شبکه از افراد از سایر افراد هم می‌خواهند که به این شبکه یا نتورک ملحق شوند و به درآمد برسند.

در بازاریابی شبکه ای یا نتورک مارکتینگ، سود حاصل از فروش محصولات به تمام افراد حاضر در مجموعه تقسیم می‌شود و به همین دلیل است که نتورک مارکتینگ تا این حد طرفدار دارد. هر چه یک محصول را افراد بیشتری خریداری کنند، قطعاً درآمد مجموعه افزایش می‌یابد و در نتیجه سود بیشتری بین اعضای مجموعه تقسیم می‌شود.

۲. بازاریابی در شبکه های اجتماعی (سوشیال مدیا مارکتینگ)

یکی دیگر از روش‌های بسیار عالی و کارآمد برای بازاریابی و فروش، بازاریابی در رسانه‌های اجتماعی است که به این روش سوشیال مدیا مارکتینگ هم گفته می‌شود. در این روش باید از پلتفرم‌های رسانه اجتماعی یا سوشال مدیا مثل اینستاگرام، توییتر، فیسبوک و حتی پیام‌رسان‌هایی مثل تلگرام برای بازاریابی محصولات و خدمات خود استفاده کنیم. بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی تلاش می‌کنند که از این ابزارها بیشترین بهره ممکن را ببرند. در صورتی که یک کسب و کار حضوری دارید هم هیچ مشکلی نیست و می‌توانید از این ابزار به نفع خودتان استفاده کنید. در روزهای کرونا که بسیاری از مغازه‌ها، فروشگاه‌ها و کسب و کارهای حضوری به تعطیلی کشیده شد، رسانه‌های اجتماعی نقش خود را به بهترین شکل ممکن ایفا کردند و اجازه ندادند که درآمد کسب و کارها به صورت کامل قطع شود.

البته بازاریابی در رسانه‌های اجتماعی هم فوت و فن خاص خودش را دارد و به همین خاطر اگر می‌خواهید از این پلتفرم‌ها استفاده کنید باید تلاش کنید که در این زمینه به تخصص و تسلط برسید. در بخش پایانی این مقاله یک پیشنهاد عالی به شما می‌دهیم که با استفاده از این پیشنهاد می‌توانید یک درآمد شگفت انگیز برای خودتان رقم بزنید.

۳. بازاریابی به روش هک رشد

یکی از مفاهیم امروزی و جدیدی که خیلی به گوش می‌رسد، هک رشد (Growth Hacking) است. هک را در اینجا می‌شود «شکستن قفل» معنا کرد. در واقع هکر رشد همان کسی است که قفل‌هایی که در مسیر رشد قرار دارد را می‌شکند و ما را به آن اهداف و ارزش‌هایی که مد نظر داریم می‌رساند. با توجه به تعریفی که ارائه دادیم موضوع هک رشد فقط برای بازاریابی نیست؛ بلکه تمام حوزه‌های بیزینس و کسب و کار را پوشش می‌دهد. در صورتی که این مفهوم را در بازاریابی به کار ببندید، می‌توانید مشکلات و موانعی که در مسیر موفقیت در زمینه بازاریابی دارید را از میان بردارید و مشتریان زیادی را به سمت کسب و کار خود جلب و جذب کنید.

کسی که می‌خواهد به یک هکر رشد تبدیل شود باید مهارت‌های زیادی داشته باشد و این مهارت‌ها را به تدریج در وجود خودش رشد و پرورش دهد. به عنوان مثال باید تجزیه و تحلیل داده را به خوبی بلد باشد. باید توانایی و قابلیت خوبی در زمینه یادگیری داشته باشد. همچنین باید با حفظ و توسعه پایگاه مشتریان آشنا باشد و بداند که از کدام روش‌های بازاریابی برای این کار استفاده کند.

هکر رشد موفق همیشه دنبال بهینه‌سازی نرخ تبدیل است و سعی می‌کند تمام موانعی که در مسیر افزایش نرخ تبدیل وجود دارد را از میان بردارد. او تمرکز بالایی روی بازاریابی و فروش دارد و اجازه نمی‌دهد که فعالیت‌ها و روندهای کورکورانه به یک مجموعه آسیب برساند و برند آن را تخریب و فروش آن را کاهش دهد.

۴. بازاریابی محتوا

بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی یکی از بخش‌های کوچک بازاریابی محتوا یا بازاریابی محتوایی است. در بازاریابی محتوا ما تلاش می‌کنیم که از تمام بسترهای موجود برای برقراری ارتباط با مشتریان استفاده کنیم. به عنوان مثال در سایت خودمان مقاله منتشر می‌کنیم و در این مقاله هم از محتوای متنی، محتوای تصویری، محتوای ویدیویی و محتوای صوتی استفاده می‌کنیم. به این کار بازاریابی محتوای گفته می‌شود.

یکی از اهداف بازاریابی محتوایی این است که نظر موتورهای جستجو و خصوصاً گوگل را به سایت خودمان جلب کنیم و کاری کنیم که این موتورهای جستجو ما را به مخاطبان خودشان پیشنهاد دهند. برای این کار باید محتوایی تولید کنیم که با قوانین، اصول و الگوریتم گوگل سازگاری و همخوانی داشته باشد. به زبان ساده باید اصول سئو را در محتوای خودمان رعایت کنیم. اصول سئو بسیار مهم و ضروری هستند و مخاطبان و علاقمندان زیادی را به سمت سایت ما جذب می‌کنند.

۵. بازاریابی قطره ای

آخرین مدل از بازاریابی که می‌خواهیم در این مقاله معرفی کنیم، بازاریابی قطره ای نام دارد. بازاریابی قطره‌ای هم یکی از روش‌های نوین و حرفه‌ای در بازاریابی است که با ابزارهای دیجیتال خصوصاً ایمیل گره خورده است. به این روش اصطلاحاً دریپ مارکتینگ (Drip Marketing) هم گفته می‌شود. در واقع ما در بازاریابی قطره‌ای مجموعه‌ای از ایمیل‌ها را به صورت زنجیروار (قطره قطره) برای مشتری یا مخاطب بالقوه که قبلاً ایمیلش را به ما داده ارسال می‌کنیم. ارسال ایمیل‌ها با یک هدف و برنامه خاص انجام می‌شود. با استفاده از بازاریابی قطره‌ای می‌توانید با مخاطب خود در ارتباط باشید و ارتباط خود را با او حفظ کنید. به بیانی ساده بازاریابی قطره ای به معنای ارسال اطلاعات درست در زمان مناسب برای افرادی است که به طریقی ایمیل خود را در اختیار کسب و کار شما قرار داده‌اند.

تا به اینجای کار تلاش کردیم با ۵ مدل از روش‌های نوین بازاریابی آشنا شویم. در بخش پایانی این مقاله می‌خواهیم یک پیشنهاد عالی و ارزشمند را با شما در میان بگذاریم که می‌تواند بازاریابی و فروش کسب و کار شما را متحول کند. در صورتی که بتوانید از این پیشنهاد استفاده کنید، مطمئن باشید که در مدت کوتاهی مشتریان زیادی به سمت کسب و کار شما جلب و جذب می‌شوند.

دوره آموزش اینستاگرام همیار آکادمی؛ سبکی نوین در بازاریابی و فروش

دنیای امروز، دنیای رسانه‌های اجتماعی است. چندی پیش اینستاگرام نتیجه یکی از مطالعات خود را منتشر کرد و همگان را از تعجب، انگشت به دهان گذاشت. هیچ کس باورش نمی‌شد که بشر تا این اندازه به اینستاگرام وابسته شده باشد. مطالعات این رسانه اجتماعی نشان داد که تعداد کاربران اینستاگرام به بیش از ۱ میلیارد نفر رسیده است و جالب است بدانید که هر کاربر به صورت میانگین ۵۳ دقیقه از روز خود را به حضور در این رسانه پرطرفدار اختصاص می‌دهد. همین یک عدد می‌تواند سوالات زیادی در ذهن به وجود آورد. اگر شما بتوانید در این رسانه محتوای عالی، نو و جذاب تولید و سپس منتشر کنید مطمئن باشید که طرفداران زیادی را به سمت خودتان جلب و جذب خواهید کرد. این رسانه پر از مخاطبان بالقوه است که منتظر محصولات و خدمات ناب و باکیفیت شما هستند. تنها کاری که باید یاد بگیرید و در این رسانه به صورت هوشمندانه و استادانه انجام دهید، بازاریابی است.

همیار آکادمی سال‌ها است که می‌کوشد فرهنگ کسب و کار اینترنتی را در ایران پیاده کند و از این رو دوره‌های آموزشی بسیار خوبی هم آماده و عرضه کرده است. یکی از دوره‌های آموزشی عالی این مجموعه، دوره آموزش اینستاگرام است. تدریس این دوره را علی حاجی محمدی، بنیانگذار و مدیرعامل همیار آکادمی بر عهده دارد و تلاش کرده که تمام دانش و نکاتی که برای موفقیت در اینستاگرام می‌داند را در این دوره در اختیار شما قرار دهد.

ممکن است بگویید که الآن رقبا وارد اینستاگرام شده و سهم خود را در این بازار به دست آورده‌اند و اکنون دیگر هیچ جایگاهی برای شما نمانده است. این تفکر کاملاً اشتباه است. اگر بتوانید به صورت حرفه‌ای در این رسانه فعالیت کنید، مطمئن باشید که گوی سبقت را از آن‌ها می‌ربایید و برند خود را در سریع‌ترین زمان ممکن معروف‌ می‌کند.



:: بازدید از این مطلب : 35
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 مهر 1403 | نظرات ()