بازاریابی انبوه چیست؟ جایگاه پنل پیامکی در بازاریابی انبوه
نوشته شده توسط : کاریاب

بازاریابی انبوه چیست؟ جایگاه پنل پیامکی در بازاریابی انبوه

روش‌های مختلفی برای بازاریابی وجود دارد. یکی از این روش‌های بازاریابی انبوه است. معمولاً شرکت‌هایی سراغ این شیوه از بازاریابی می‌روند که کالا یا خدمات آنان همه‌گیر است و افراد زیادی از جامعه به آن نیاز دارند و مصرف‌کننده محسوب می‌شوند. در این مقاله قصد داریم بازاریابی انبوه را بررسی کنیم، کاربرد، مزایا و معایب آن را توضیح دهیم. علاوه بر این، ببینیم که چگونه می‌توان از پیامک در این راستا استفاده کرد. با ادامه این مطلب ما را همراهی کنید.

بازاریابی انبوه چیست؟

در این شیوه بازاریابی هدف بر این است که چیزی به فروش برسد که اکثریت جامعه به آن نیاز دارند. در واقع، فروش به بیشترین تعداد ممکن! در این شیوه هیچ الزامی برای ایجاد روابط با مشتریان و ارسال پیام‌های سفارشی وجود ندارد. تمام تمرکز بر فروش حجمی است. نام دیگر این روش، بازاریابی شاتگان است. به عنوان مثال، فروشگاه والمارت از موفق‌ترین خرده‌فروشان بازار انبوه در جهان است. محصولات بازاریابی انبوه دارای عناصر مشترکی هستند که عبارت‌اند از:

  • گستردگی استفاده از محصول: معمولاً در این روش با محصولاتی سر و کار داریم که اکثریت مردم به آن نیاز دارند و برای طیف وسیعی از مشتریان جذابیت دارد. چه بسا نیازهای اصلی اکثریت مردم با این محصولات برطرف می‌شود.
  • طراحی: طرح‌هایی که در استراتژی بازاریابی انبوه استفاده می‌شوند در کاربردی‌ترین و در دسترس‌ترین حالت ممکن هستند.
  • قیمت‌گذاری: قیمت‌ها نیز باید مقرون به صرفه باشد زیرا طیف گسترده‌ای از مشتریان را هدف قرار می‌دهند.
  • تبلیغات: تبلیغات در این شیوه از طریق واسط‌هایی انجام می‌شود که طیف گسترده‌ای از مردم به آن دسترسی دارند و می‌توانند آن را مشاهده کنند.

برخی از ویژگی‌های اصلی بازاریابی انبوه عبارت‌اند از:

  • به طور کلی بر بخش بزرگی از مخاطبان تمرکز می‌شود.
  • تا جایی که امکان دارد باید اکثریت مردم را هدف قرار داد تا بیشترین بازده را دریافت کرد.
  • از رسانه‌های جمعی برای انتشار پیام غیرمتمایز و تبلیغ محصول استفاده می‌شود. در واقع پیام باید به گونه‌ای باشد که اکثریت مردم آن را درک کنند و برایشان جذاب باشد.
  • اکثر شرکت‌ها از این استراتژی برای ایجاد تصویر برند و تلاش برای یادآوری برند یا معرفی محصولات جدید در بازار استفاده می‌کنند.
  • هدف فروش بالا با قیمت پایین‌تر است.

در تبلیغات برای بازاریابی انبوه از رسانه‌های زیر استفاده می‌شود و تمرکز بیشتر بر شیوه سنتی آن است:

  • رسانه‌های اجتماعی
  • تلویزیون / رادیو
  • روزنامه‌ها
  • مجلات
  • بازاریابی ایمیلی

استراتژی بازاریابی انبوه چیست؟

همان طور که پیشتر اشاره کردیم در این روش هدف بر این است که بر مخاطبان گسترده‌ای تمرکز شود. برای این کار نیز شرکت‌ها مجبور می‌شوند تفاوت‌های جمعیتی خاص را نادیده بگیرند. در واقع یکی از دلایلی که قیمت در این روش پایین‌تر محاسبه می‌شود این است که محصول در دسترس اکثریت افراد قرار بگیرد. محصولات بر اساس سن، موقعیت جغرافیایی، علایق، هویت جنسیتی و شغل تغییر پیدا می‌کنند. بسیاری از اقلامی که به شیوه بازار انبوه عرضه می‌شوند، جزء نیازهای اصلی محسوب می‌شوند.

چگونه شرکت‌ها از بازاریابی انبوه استفاده می‌کنند؟

در بازاریابی به شیوه انبوه شرکت‌ها به تقسیم‌بندی اطلاعات نمی‌پردازند. تصور بر این است که بازار همگن است. تنظیم محصولات با توجه به نیازهای مصرف‌کنندگان در بخش‌های مختلف بسیار اهمیت دارد. این شرکت‌ها دارای استراتژی‌های تولید محور هستند. این گونه حجم فروش بالای می‌رود و برای همین می‌توان قیمت را مقرون به صرفه ارائه داد. با افزایش کارایی هزینه‌های واحد کاهش می‌یابد. شرکت‌ها می‌توانند برای افزایش تقاضا برای محصول و افزایش درآمد قیمت فروش را در مقابل رقبا کاهش دهند.

 

تفاوت بازاریابی انبوه با بازاریابی جاویژه

هدف تلاش‌های بازاریابی انبوه، رویکردی یکسان برای جذب هر چه بیشتر مشتریان بالقوه است. این استراتژی بر گستردگی یک کمپین تبلیغاتی و در برگرفتن بیشترین تعداد مشتری تاکید دارد. به همین دلیل هم بر تمایزهای جمعیت شناختی تمرکز نمی‌کند. همه پیام‌های تبلیغاتی که از طریق رسانه‌های گروهی مانند صدا و سیما و رسانه‌های مکتوب پخش می‌شوند، این قابلیت را دارند که فقط در یک برنامه به میلیون‌ها بیننده نمایش داده شوند.

در حالی که در بازاریابی جاویژه بازار خاصی هدف قرار می‌گیرد. مشتریان نیز خریدارانی همگن هستند که قصد خرید محصولات را برای مدت طولانی دارند. بازاریابی نیز به صورت فشرده توسط اینترنت و مجلات انجام می‌شود. برای تبلیغات هزینه هنگفتی نمی‌شود. بلکه از رسانه‌هایی همچون وب سایت، محتوای آموزشی جذاب و مرتبط، ایمیل و… استفاده می‌شود. تنوع محصولات نیز کم است و معمولاً تنها یک محصول وجود دارد که برای گروهی خاص ارائه می‌شود. درآمدزایی نیز کمتر است.

 

رقابت در بازار جاویژه کم است و تعداد رقبا پایین است. حتی گاهی رقیبی وجود ندارد زیرا تعداد مصرف‌کنندگان محصول نسبت به بازاریابی به شیوه انبوه کمتر است و برای دیگران نمی‌صرفد که در این میان رقابت کنند. از مزیت‌های بازاریابی جاویژه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رویکردی مناسب برای مشاغل کوچک
  • هدف قرار دادن مشتریان خاص
  • رقابت کمتر
  • دسترسی آسان به مشتریان
  • تخصصی بودن بازار
  • قیمت حق بیمه و حاشیه سود بالاتر.

معایب بازاریابی جاویژه نسبت به بازاریابی انبوه:

  • هزینه واحد تولید بالا
  • تقاضای محدود
  • درآمدزایی کمتر
  • تولید در مقیاس پایین
  • ناکارآمدی طولانی مدت به دلیل وابستگی به یک محصول واحد

مزایای بازاریابی انبوه

مشتریان بالقوه این نوع بازاریابی بیشتر است زیرا تفاوت‌های بازار در نظر گرفته نمی‌شود.

حجم بالای فروش به شرکت اجازه می‌دهد تا از صرفه‌جویی در مقیاس بالاتر بهره‌مند شود؛ بنابراین، هزینه‌های متوسط ​​تولید به طور قابل‌توجهی پایین‌تر می‌آید.

فروش در این روش نیز احتمالاً بالا خواهد بود؛ زیرا کالا یا خدمات نیازی را برطرف می‌کند که اکثریت جامعه را شامل می‌شود.

در این روش تفاوت سلیقه‌ها نادیده گرفته می‌شود زیرا محصولاتی که به فروش می‌رسند، استاندارد هستند؛ بنابراین، هر گونه تغییر در عادات خرید مصرف‌کننده نباید تأثیر قابل‌توجهی بر فروش داشته باشد.

در این روش از رسانه‌های جمعی و محبوب برای تبلیغات استفاده می‌شود. اکثر افراد جامعه به این رسانه‌ها دسترسی دارند. برای همین افراد زیادی تبلیغات آنان را مشاهده خواهند کرد. ممکن است یک میان برنامه در تلویزیون و در زمان پخش فوتبال را میلیون‌ها مصرف‌کننده آن مشاهده کنند.

معایب بازاریابی انبوه

از جمله معایب بازاریابی انبوه، سازگاری کم آن است. یک شرکت که از این شیوه استفاده می‌کند، محصولات را مطابق با سلیقه مصرف‌کننده و نیازهای خاص تطبیق نمی‌دهد؛ بنابراین، برای مصرف‌کنندگان آگاه به کیفیت، محصولات جذاب نیستند.
حاشیه سود نیز کم است. شرکت‌ها معمولاً برای جذب هرچه بیشتر مشتریان به قیمت‌های پایین متکی هستند. محصول منحصر به فرد نیست، بنابراین بازار آن را کم‌ارزش می‌داند. صرفه‌جویی در مقیاس یکی از راه‌حل‌های بهبود حاشیه‌های کم در بازار است.

نکته منفی دیگر این است که مصرف‌کنندگان به جز دلایل قیمتی، دلیل دیگری برای وفاداری به محصول ندارند؛ بنابراین، وفاداری آن‌ها کم است و این به معنای هزینه‌های سوئیچینگ پایین است. اگر شرکت قیمت را افزایش دهد، محصول دیگر جذاب نیست و مصرف‌کنندگان به محصولات رقیب روی می‌آورند.

فشار رقابتی در این میان بالا است. تعداد رقبا زیاد است و همین امر باعث می‌شود تا هر گونه تغییر قیمتی باعث شود تا مشتریان سراغ دیگر شرکت‌ها بروند.

دیگر ضعف این بازار این است که افراد کمی می‌توانند وارد آن شوند؛ زیرا برای ورود به بازار باید بسیار هزینه کنید و تجهیزات گران قیمتی را بخرید.

نمونه‌های بازاریابی انبوه

این شیوه بازاریابی نوع جدیدی از انجام این کار نیست و سال‌ها است از آن استفاده می‌شود. به محصولی فکر کنید که تقریباً هر فردی از آن استفاده می‌کند، به عنوان مثال، خمیر دندان. برندهایی مانند Crest و Colgate از بازاریابی انبوه و پخش آگهی‌های تجاری در تلویزیون، قرار دادن تبلیغات در مجلات و ارائه محصول خود در کانال‌های دیگر مانند رسانه‌های اجتماعی و بیلبوردهای شهری استفاده می‌کنند.

اقلامی مانند وسایل برقی و گازی، صابون، دستمال کاغذی و بنزین، همگی می‌توانند تبلیغ شوند و تقریباً به هر کسی فروخته شوند و در بازاریابی انبوه قرار بگیرند.

اپراتورهای مخابراتی از کمپین های بازاریابی انبوه استفاده می‌کنند زیرا تعداد زیادی از مردم از خدمات مخابراتی استفاده می‌کنند.

دئودورانت های بدن و بسیاری از محصولات بهداشت شخصی از این استراتژی بازاریابی استفاده می‌کنند زیرا بخش بزرگی از بازار از آن‌ها استفاده می‌کند.

نمونه دیگری از محصولات موجود در بازار انبوه، کوکاکولا است. این شرکت محصول خود را با حجم بالا در سراسر جهان (با سلیقه استاندارد) به فروش می‌رساند. از آنجایی که نوشابه آن‌ها محصولی است که محبوبیت بالایی دارد، استفاده از کمپین بازاریابی انبوه برای آن در طول زمان بسیار موثر و موفق بوده است. با وجود این که این شرکت اکثریت جامعه را هدف قرار داده است، با ایجاد برندهای زیر گروه و ارائه طعم‌های جدید مثل کوکاکولای بدون کافئین، کوکاکولا زیرو، کوکاکولا گیلاس و کوکاکولا وانیل تمایز لازم را هم ایجاد کرده است.

پنل پیامکی و بازاریابی انبوه

شرکت‌ها می‌توانند از شیوه بازاریابی پیامک انبوه استفاده کنند. در این روش نیز مانند بازاریابی انبوه، به دسته‌بندی مخاطبان توجه نمی‌شود. وقتی شما از پنل پیامکی استفاده می‌کنید، به شماره‌هایی دسترسی دارید. این شماره‌ها بر اساس ویژگی‌های مختلف همانند جنسیت، سن، شغل و… دسته‌بندی شده‌اند.

معمولاً بهتر است که از پیامک متناظر یا نظیر به نظیر برای بازاریابی اس ام اسی استفاده شود. حال ممکن است محصول شما به گونه‌ای باشد که بتوانید بدون توجه به خصوصیات مختلف، پیامک تبلیغاتی خود را برای تعداد زیادی از مخاطبان ارسال کنید. یا در مرحله ابتدایی ارسال پیامک باشید و هنوز وارد بخش ارسال متناظر نشده باشید.

در این حالت می‌توانید پیامک خود را به کل شماره‌های یک دسته ارسال کنید و یک دسته‌بندی بزرگ مثل زنان یا مردان را انتخاب کنید و وارد جزییاتی همانند سن، شغل، محل سکونت و… آن‌ها نشوید. مسلما این روش آن چنان هدفمند نیست و گاهی موجب ایجاد نگرشی منفی نسبت به برند می‌شود؛ اما مخاطبان زیادی می‌توانند پیامک تبلیغاتی شما را ببینند زیرا این روزها اکثریت افراد جامعه گوشی دارند. برای دریافت پیامک هم نیازی به گوشی هوشمند نیست و گوشی‌های ساده نیز می‌توانند پیام کوتاه شما را دریافت کنند. پیشنهاد نمی‌کنیم که از این روش چندین بار استفاده کنید زیرا ممکن است چهره منفی برای برند خود ایجاد کنید. مشتریانی هم که پیامک تبلیغاتی دریافت می‌کنند، علاقه دارند نوع شخصی‌سازی شده آن را دریافت کنند.

بهتر است پس از یک یا دو بار استفاده کردن از این روش و به دست آوردن رضایت مخاطبان برای دریافت پیام های تبلیغاتی، آموزشی و… شما، از پیامک های نظیر به نظیر یا P2P استفاده کنید؛ زیرا شخصی‌سازی شده است و نیاز اصلی مخاطبان را هدف قرار می‌دهد. این شیوه تبلیغات هدفمند است و برای همین این حس به مخاطب شما منتقل می‌شود که صرفاً با یک ربات در ارتباط نیست. ایجاد این احساس نزدیکی بین برند و مخاطب بسیار مهم است.

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی بازار انبوه، نحوه عملکرد آن، نقاط مثبت و منفی آن پرداختیم. علاوه بر این، شرکت‌های موفقی را که از این روش استفاده کرده‌اند، معرفی کردیم. همان گونه که ذکر شد، در این شیوه از بازاریابی به تفاوت‌ها توجهی نمی‌شود. ارتباط یک به یک با مشتری اهمیتی ندارد و شخصی‌سازی سفارشات موردتوجه قرار نمی‌گیرد؛ زیرا معمولاً محصولاتی که به این شیوه به فروش می‌رسند، نیاز اکثریت جامعه هستند و اکثر افراد از آن‌ها استفاده می‌کنند. در پنل های پیامکی نیز نوعی از ارسال وجود دارد که ارسال انبوه نامیده می‌شود. این روش شباهت‌های زیادی با بازاریابی به شیوه انبوه دارد که آنان را بررسی کردیم. نظر شما در این باره چیست؟ لطفا نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را در بخش دیدگاه با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول بازاریابی انبوه

چرا بازاریابی انبوه مهم است؟

همان طور که گفتیم بازاریابی انبوه اصطلاحی است که برای توصیف فرآیند دستیابی به تعداد زیادی از مردم استفاده می‌شود. بازاریابی به شیوه انبوه همانند یک چتر عمل می‌کند که انواع مختلفی از استراتژی ها و تاکتیک های بازاریابی را شامل می‌شود. هدف اصلی بازاریابی انبوه افزایش فروش، آگاهی از برند و رضایت مشتری است. مسلما چنین شیوه‌ای برای شرکت‌ها اهمیت دارد زیرا سود زیادی برای آنان در بردارد.

در بازاریابی به روش انبوه از چه چیزهایی برای تبلیغات استفاده می‌شود؟

تبلیغات در این شیوه معمولاً شامل استفاده از رسانه‌های جمعی مانند تلویزیون، رادیو، روزنامه‌ها و مجلات می‌شود.

چه مثالی برای بازاریابی به شیوه انبوه وجود دارد؟

خرید رسانه‌ای: تبلیغ محصول و خدمات در تلویزیون، رادیو، روزنامه. همانند تبلیغ رب، روغن، لبنیات و…

نمایش محصول در فیلم و…: نمایش محصولات در فیلم‌ها، نمایش‌های تلویزیونی، بازی‌های ویدئویی، موزیک ویدئوها و سایر رسانه‌های سرگرمی.

پست مستقیم: ارسال تکه‌های کاغذ تبلیغاتی برای مصرف‌کنندگانی که رضایت خود را برای دریافت این گونه تبلیغات اعلام کرده‌اند.





:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 25 آبان 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: