شناخت مارکتینگ و انواع و مزایای آن
نوشته شده توسط : کاریاب

برای اینکه متوجه شویم مارکتینگ چیست، بهتر است که نگاهی داشته باشیم به تاثیری که در چند دهه اخیر روی کسب و کارهای مختلف داشته است.

مارکتینگ چیست؟ کاربرد مارکتینگ شامل چه مواردی می شود؟ از کدام یک از روش های بازاریابی می توانیم برای رشد کسب و کارمان استفاده کنیم؟ مزایایی مارکتینگ چقدر می توانند در زمینه گسترش بیزینس به ما کمک کنند؟ این سوال ها، بخشی از مطالبی هستند که سعی داریم بعد از تعریف بازاریابی به زبان ساده، در اختیارتان قرار دهیم.

مارکتینگ چیست؟

در جواب مارکتینگ چیست باید بگوییم، مجموعه استراتژی هایی که برای برقراری ارتباط با مشتری استفاده می شوند، بازاریابی یا مارکتینگ می گویند. روش ها و استراتژی های بازاریابی، کمک می کنند تا فروش بهتری داشته باشیم و جایگاه برند کسب و کار تقویت شود.

روش های بازاریابی، موجب می شوند که مشتری با جنبه های مختلف محصولات یا خدمات آشنا شود. برای جلب توجه مشتری، سازمان ها از استراتژی های مختلفی استفاده می کنند تا تداوم فعالیت و همپا شدن با رقبای خود را تضمین کنند.

پاسخ سوال مارکتینگ چیست را می توانیم به شکل دیگری هم بدهیم. تصور کنید که قصد دارید تبلیغات خود را در بسترهای آنلاین منتشر کنید، شما در واقع در حال بازاریابی کردن برای محصولات و خدمات خود هستید، همچنین برای کسب و کارتان مشتری جذب می کنید. البته باید بدانید که فرق تبلیغات با بازاریابی چیست، اما فعلا قصد داریم به تعریف بازاریابی به زبان ساده بپردازیم.

دلایل اهمیت مارکتینگ چیست؟

برای اینکه بفهمیم اهمیت مارکتینگ چیست، باید تاثیر فرایندهای بازاریابی را روی شرکت های مختلف بررسی کنیم. استفاده از روش های بازاریابی، کاربر را با برندتان بیشتر درگیر می کند، همچنین نظرات و کامنت های مشتریان می توانند منابع خوبی برای تولید محتوا باشند.

هر چقدر که برندتان شناخته تر شده باشد، تداوم فعالیت و رشد آن نیز بیشتر تضمین می شود. زمانی که انتظارات مشتری برطرف شود، برای کسب و کار ارزش افزوده ایجاد می شود و اینجا است که متوجه می شویم اهمیت مارکتینگ چیست.

باز اگر بخواهید پی ببرید که اهمیت مارکتینگ چیست، باید بگوییم که هر برندی برای تداوم فعالیت خود، نیاز دارد که رابطه خوب و طولانی مدتی با مشتریان خود داشته باشد. بازاریابی معمولا براساس اطلاعات کاربران،  مسائل روانشناختی و رفتار مصرف کننده است، بنابراین درک درستی از آن چه مشتریان می خواهند را ارائه می دهد.

انواع مارکتینگ

در جواب انواع مارکتینگ چیست، می توان گفت هر کدام از روش های بازاریابی برای اهداف خاصی در نظر گرفته شده اند. برای اینکه یک استراتژی مناسب برای سازمان انتخاب کنیم، باید کسب و کار خود را از جنبه های مختلف بررسی کنیم، تا ببینیم چه روشی برای گسترش کسب و کار و تقویت برندینگ ما بهتر است.

روش های بازاریابی معمولا در سه حالت برنامه ریزی می شوند: طولانی، کوتاه مدت، میان دوره ای. نکته جالبی که در مورد شکل گیری استراتژی های مارکتینگ وجود دارد، چالش هایی است که موجب شده اند گونه های مختلف بازاریابی به وجود بیایند. برای مثال: چالشی مثل زمان سبب شده است که استراتژی ها دسته بندی متفاوتی داشته باشند.

از انواع مارکتینگ می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

• بازاریابی انگیزشی

• بازاریابی محاسباتی 

• بازاریابی تعاونی

• بازارایابی تبدیل محتوا

• بازاریابی رفتار

• بازاریابی برند

• دیجیتال مارکتینگ

• بازاریابی پایگاه داده

• بازاریابی ویروسی

• بازاریابی محتوایی

آیا میدانید

بازاریابی محتوایی

یکی از بهترین روش های بازاریابی، کانتنت مارکتینگ است. در بیشتر مقاطع بازاریابی نیاز به محتوای مناسب دارید، برای اینکار می توانید از گزینه سفارش تولید محتوا استفاده کنید. زمانی که تیم محتوا توانایی تولید محتوای جذاب را داشته باشند، بهتر است که کار تهیه محتوا را به تیم محتوا محول کنید

تفاوت بازاریابی و فروش در چه مواردی است؟

در صورتی که یک کسب و کار کوچک داشته باشید، تفاوت بازاریابی و فروش زیاد احساس نمی شود؛ اما بازاریابی و فروش تفاوت های زیادی با هم دارند، همچنین برای هر کدام از آنها نیازمند تخصص خاصی هستید. بازه فعالیت تیم بازاریابی تنها در افزایش فروش خلاصه نمی شود، بلکه باید به عنوان یک عنصر برون سازمانی، در کنار افزایش فروش به پیشرفت جایگاه برند نیز کمک کند.

به جای اینکه تیم بازاریابی و فروش را باهم ادغام کنید، بهتر است برای هر کدام قسمت متفاوتی را در نظر بگیرید، همینطور فضای را ایجاد نمایید که این دو بخش بتوانند از یکدیگر پشتیبانی کنند. تحقیقات نشان داده است که اگر بخش بازاریابی از فروش تفکیک شود، رشد کسب و کارتان نسبت به رقیب های بازار شما بیشتر خواهد شد.

مزایای مارکتینگ چیست؟

برای اینکه بفهمیم مزایای مارکتینگ چیست، باید تاثیر روش های بازاریابی روی کسب و کارها را در این چند دهه اخیر بررسی کنیم. قطعا کسب و کاری که از استراتژی های بازاریابی برای رشد خود استفاده کرده است، تا به امروز توانسته در بازار خود فعالیت کند. بازاریابی به برند کمک می کند که هر روز خود را با توجه به نیازهای مخاطب به روز کند.

تقویت قدرت برندینگ سازمان

کاربرد مارکتینگ در این است که بتواند فضای جدیدی را برای برند شما باز کند. بازاریابی، نام تجاری کسب و کارتان را به گونه ای معرفی می کند که مشتری در صورت نیاز، اول از همه نام برند شما در ذهنش خطور کند. برای مثال: زمانی که صحبت از خرید گوشی می شود، شرکت اپل یکی از گزینه هایی است که برای خرید در ذهن مشتری خواهد آمد.

بالا رفتن میزان کل فروش 

زمانی که مشتری به خوبی با برندتان آشنا شد، شانس شما هم برای فروش محصولات و خدمات افزایش پیدا می کند. در معرض دید قرار گرفتن کسب و کارتان، به برند شرکت کمک می کند تا راحت تر سر زبان ها قرار بگیرد و در مورد کیفیت محصولات شما صحبت شود.

جذب مشتری آسان تر

مارکتینگ به شما کمک می کند تا راحت تر مشتری جذب کنید. زمانی که مشتریان خود را جذب کردید، حالا باید توجه بیشتری به نیازهای آنها بکنید تا مشتریان ثابت خود را وفادار نگه دارید. کیفیت محصولات یا باید ثابت باشند، یا اینکه هر روز پیشرفت کنند، در صورتی که افت کیفیت داشته باشید احتمال اینکه مشتری خود را از دست بدهید زیاد است.

صرفه جویی در وقت

اگر کسی از شما پرسید مزیت مارکتینگ چیست؟ می توانید به راحتی بگویید که در وقتتان حسابی صرفه جویی شده است. برخلاف بازاریابی سنتی، در دیجیتال مارکتینگ دسترسی سریع تر و بهتری به مخاطبان داریم و تبلیغات برند با سرعت بیشتر دیده می شوند. برای مثال: پست تبلیغاتی که در شبکه های اجتماعی منتشر می کنید، بیشتر در معرض دید قرار می گیرد تا تابلو تبلیغاتی که در جاده نصب می شود.

استفاده از فضای آنلاین برای خرید

استفاده از دیجیتال مارکتینگ برای فروشنده و خریدار حکم دو سر برد را دارد. خریدار با استفاده از کامپیوتر یا تلفن همراه خود، تنها با چند کلیک می تواند به طیف خدمات و محصولات برند دسترسی پیدا کند. از طرفی هم می توانید راحت تر با مشتریان ارتباط برقرار کنید، در صورتی که مشکل خاصی در ارائه خدمات وجود داشته باشد آسان تر می توانید مسئله را برطرف کنید.

بازاریابی برای کسب و کار فضای رقابتی ایجاد می کند

معمولا رقابت کردن با کسب و کارهای بزرگ سختی های خود را دارد. شرکت های بزرگ با استفاده از منابع و بودجه هایی که در اختیار دارند، تاثیر بیشتری می توانند روی ذهن کاربران بگذارند. دیجیتال مارکتینگ فضای رقابت بین برندها را منعطف تر می کند، به این صورت که کسب و کارهای کوچک هم می توانند در فضای آنلاین با برندهای بزرگ رقابت کنند.

با اینکه فهمیدیم مزیت مارکتینگ چیست، بد نیست که بدانیم بازاریابی آنلاین می تواند به برندهای نوپا کمک کند تا در سطوح گسترده تری فعالیت کنند. اگر برندتان محدود به مکان خاصی نمی شود، به راحتی می توانید تبلیغات آنلاین خود را در سطح بین المللی انجام دهید و بازخورد خوبی دریافت کنید.





:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 27 آبان 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: