نوشته شده توسط : کاریاب

تعاریف به ما کمک می‌کنند تا هنگام بحث در مورد یک موضوع مطمئن باشیم که درباره آن مفهوم، با دیگر افراد به یک درک مشترک رسیده‌ایم. اگر تعریف کلمات و مفاهیم دقیق نباشد، نمی‌توانیم درباره آن‌ها با یکدیگر صحبت کنیم.

بنابراین از آنجا که تعاریف مهم هستند، در ادامه به تعریف بازاریابی می‌پردازیم.

بازاریابی چیست؟

بازاریابی علم نسبتا جدیدی است و تعاریف متنوعی دارد. تاریخچه مهم‌ترین تعاریفی که از بازاریابی وجود دارد:

تعریف انجمن بازاریابی آمریکا در سال 1935:

بازاریابی یعنی جریان کالا و خدمات را از تولیدکننده به سمت مصرف‌‌کننده هدایت کنیم.

تعریف انجمن بازاریابی آمریکا در سال 1985:

بازاریابی یعنی با هدف تامین منافع سازمان و ذی‌نفعان، مجموعه‌ای از فرآیندهای مرتبط با خلق ارزش، اطلاع‌رسانی درباره این ارزش، تحویل این ارزش به مشتریان و مدیریت ارتباط با مشتریان را مدیریت کنیم.

تعریف انجمن بازاریابی آمریکا در سال 2004:

بازاریابی یعنی برنامه‌‌ریزی و اجرای فرآیندهای مرتبط با شکل‌‌گیری، قیمت‌گذاری، ترویج و توزیع «ایده‌ها، کالاها و خدمات»، به‌شکلی که در تبادلات انجام‌ شده، اهداف فردی و سازمانی تامین شوند.

تعریف انجمن بازاریابی آمریکا در سال 2013:

بازاریابی مجموعه فعالیت‌‌ها و فرآیندهای مرتبط با خلق، ارتباط، تحویل و تبادل پیشنهادات است. این تبادل پیشنهادات و ارزش‌ها باید برای مشتری، کارفرما، شرکا و جامعه، دارای ارزش باشند.

تعریف بازاریابی از نظر فیلیپ کاتلر:

بازاریابی دانش و هنرِ کشف، خلق و ارائه ارزش با هدف تامین نیازهای یک بازارِ هدف همزمان با کسب سود است. بازاریابی، نیازها و خواسته‌‌های تامین‌ نشده را تشخیص می‌دهد، بازار آن‌ها را تعریف می‌‌کند، حجم بازار را اندازه‌‌گیری می‌‌کند، سود احتمالی‌اش را برآورد می‌‌کند، مشخص می‌‌کند که کدام بخش از بازار سودآورتر است یا من بهتر می‌‌توانم در آن به ارائه ارزش بپردازم و بعد، این محصول یا خدمت را طراحی و سپس ترویج (معرفی) می‌کند.

تا اینجا چند تعریف معتبر و جهانی از بازاریابی را دیدیم. ولی هنوز تعریف‌ها تمام نشده است. در ادامه یک تعریف از دکتر روستا خواهیم داشت. تعریفی که آقای احمد روستا از بازاریابی دارند، دقیقا در فضای دیجیتال قابل اجرا است.

از نظر عادل طالبی، تعریف خوب از بازاریابی که بتوانیم به عنوان یک مبنا در نظر بگیریم و با استفاده از آن فرآیندهای بازاریابی را در فضای دیجیتال انجام بدهیم و پیاده کنیم، همین تعریف آقای روستا است.

البته یادتان باشد تمام تعاریفی که قبلا گفتیم درست هستند، منتها ما قرار است یک تعریف، از بازاریابی بپذیریم و بعد بر اساس آن در طول دوره پیش برویم. تعریفی که تا آخر این دوره مدنظر خواهد بود و باید گوشه ذهن شما هم باشد، تعریف دکتر روستا است.

تعریف بازاریابی از نگاه دکتر احمد روستا:

  • بازارشناسی: به‌‌معنای شناخت مشتریان و نیازهای آنهاست.
  • بازارسازی: به‌‌معنای خلق و به‌‌دست آوردن سهم بازار (جذب مشتری) است.
  • بازارداری: به‌‌معنای حفظ سهم بازار (حفظ مشتری) است.

تعریف بالا کمک می‌کند بتوانیم هر ابزار را روی یک مدل ببریم.

مدل چیست؟

مدل، مفهوم مهمی است که دو کارکرد اصلی دارد:

1. مدل‌ها سیستم‌های پیچیده را ساده می‌کنند و با این کار، باعث می‌شوند که نحوه کارکرد اجزا و ارتباط بین اجزای یک سیستم پیچیده را بفهمیم.

2. از آنجا که مدل‌ها سیستم‌های پیچیده را به زیرسیستم‌ها تقسیم می‌کنند، کمک می‌کنند بتوانیم هر بخشی از فرآیندها را جداگانه ارزیابی کنیم.

نکته مهم: تا وقتی بازاریابی را نشناسید، نمی‌توانید بازاریابی دیجیتال را به بهترین شیوه اجرا کنید



:: بازدید از این مطلب : 26
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 29 مهر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

استراتژی بازاریابی چیست؟

این روزهای در فضای به شدت رقابتی بازار کسب و کارهایی می‌توانند به موفقیت دست پیدا کنند که استراتژی‌های خود را به شکل درست تدوین کرده باشند. در واقع برندهای مختلف در صورتی می‌توانند در این بازار موفق و ماندگار باشند که از انواع استراتژی بازاریابی کمک بگیرند و یک طرح دقیق و به‌روز برای بازاریابی خود داشته باشند. اما استراتژی بازاریابی چیست و چه کارکردی دارد؟ فرقی نمی‌کند که کسب و کار شما در چه حوزه‌ای فعالیت می‌کند چون برای جذب مشتری باید با سازمان‌ها و کسب و کارهای مختلفی در بازار به رقابت بپردازد و فقط در صورتی از استراتژی بازاریابی به صورت اصولی شکل گرفته باشد ، می‌تواند باعث پیروی و ماندگاری کسب و کار شما در این بازار رقابتی شود.

مفهوم استراتژی بازاریابی چیست؟

استراتژی بازاریابی (Marketing Strategy) در حقیقت یک رویکرد بلند مدت و آینده‌نگرانه به حساب می‌آید. استراتژی بازاریابی در واقع یک نقشه راه کلی است که به کسب و کارها کمک می‌کند از طریق درک نیازها و خواسته‌های مشتریان خود به یک مزیت رقابتی پایدار دست پیدا کنند. این مفهوم یک استراتژی گسترده است که می‌تواند در یک سازمان هر چیزی از جایگاه سازمان گرفته تا روابط رسانه‌ای و غیره را شامل شود.
در اینجا این سوال مطرح می‌شود که منظور از یک استراتژی بازاریابی چیست؟ به بیان ساده استراتژی بازاریابی نقشه راه کلی است که نحوه بدست آوردن مشتریان بالقوه و تبدیل کردن آن‌ها به مشتریان واقعی را در کسب و کارهای مختلف تعیین می‌کند. عناصری مانند گزاره ارزش، پیام اصلی برند، داده‌های مرتبط با مخاطبان هدف، داده‌های دموگرافیک و غیره از مهم‌ترین عناصر آن هستند.

انواع استراتژی بازاریابی چیست؟

اگر از افراد متخصص در این حوزه سوال شود که استراتژی بازاریابی چیست و چه انواعی دارد، بدون شک در پاسخ از کلمه بی‌نهایت استفاده می‌کنند. چون هر کسب و کار می‌تواند بر اساس عوامل مختلف یک استراتژی بازاریابی خاص برای خود انتخاب کند. اما برخی از استراتژی‌های بازاریابی وجود دارند که اثرگذاری آن‌ها باعث شده است که بسیاری از سازمان‌ها و کسب و کارها از آن استفاده کنند که در ادامه با مهم‌ترین موارد آشنا می‌شویم.

 

  1. استراتژی تجارت به مصرف کننده (B2C)

    هدف از این نوع استراتژی بازاریابی چیست؟ در این استراتژی که بازاریابی برای فروش مستقیم و بدون واسطه محصولات و خدمات به مصرف کننده است، شناخت دقیق مصرف‌کنندگان از اهمیت زیادی برخوردار است. استفاده از شبکه‌های اجتماعی در این روش یکی از بهترین تاکتیک‌ها محسوب می‌شود.

  2. بازاریابی پرسنلی

    در این استراتژی بازاریابی از کارکنان سازمان و کسب و کار به عنوان سفیر و نمایندگان برند استفاده می‌شود. در واقع اگر یک کسب و کار بتواند کارکنان خود را با محصولات و خدماتی که ارائه می‌دهد راضی نگه دارد، شرایطی را به وجود می‌آورد که کارکنان به صورت دهان به دهان محصولات و خدمات سازمان و کسب و کار را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنند. این استراتژی برای سازمان‌ها یا کسب و کارهایی که نیروی انسانی زیادی دارند بسیار مؤثر خواهد بود.

  3. استراتژی تجارت به تجارت (B2B)

    این روش که می‌تواند به نوعی یک تفکر استراتژیک سازمانی هم محسوب شود، برای سازمان‌ها و کسب و کارهایی است که مشتریان آن‌ها افراد حقوقی هستند و آن‌ها محصولات و خدمات خود را به سازمان‌های دیگر ارائه می‌کنند. اما مفهوم این نوع استراتژی بازاریابی چیست؟ این استراتژی نسبت به B2C پیچیدگی‌های بیشتری دارد و با توجه به اینکه سازمان‌ها برای خرید محصول یا دریافت خدمات تحقیقات بیشتری انجام می‌دهند، برقراری رابطه با سازمان یا عقد قراردادهای همکاری بلند مدت می‌تواند یکی از روش‌های این استراتژی باشد.

  4. بازاریابی شبکه‌ای

    بازاریابی شبکه‌ای (Network Marketing) یکی از استراتژی‌های مؤثر در بازاریابی است. اما اساس کار این نوع استراتژی بازاریابی چیست؟ در این نوع بازاریابی هر یک از مشتریان در ازای ایجاد یک شبکه زیر مجموعه و فروش محصولات و خدمات، پاداش یا پورسانت دریافت می‌کنند که یکی از روش‌های نوین بازاریابی به حساب می‌آید.

  5. نیچ مارکتینگ (Niche Marketing)

    واژه Niche در لغت به معنای حجره یا فضای بسیار کوچک است. بر همین اساس می‌توان گفت که این نوع استراتژی بر بازاریابی هدفمند تمرکز دارد. در این استراتژی مهم‌ترین مسئله شناخت مخاطب و ساخت پرسونای مخاطب است که با دقت بالایی باید انجام شود. این استراتژی زیر مجموعه از مدیریت کسب و کار، برای بیزینس‌هایی که محصول یا خدمات خاصی را ارائه می‌کنند بهترین گزینه به حساب می‌آید.

  6. بازاریابی خیرخواهانه

    در بسیاری از موارد مشتریان به دلایلی غیر از منفعت شخصی خود از یک سازمان یا کسب و کار محصول خریداری می‌کنند. همین تمایل مشتریان به خریدهای خیرخواهانه یک فرصت طلایی برای کسب و کارها به حساب می‌آید تا بتوانند این انگیزه را در مخاطبان خود ایجاد کنند. به عنوان مثال افراد خرید محصولاتی که تأکید شده آسیب کمتری به محیط زیست وارد می‌کنند را بیشتر ترجیح می‌دهند و حتی در مواقعی هزینه بیشتری برای آن می‌پردازند.

  7. استراتژی بازاریابی ویروسی

    نوعی از استراتژی بازاریابی است که مانند یک ویروس گسترده و تکثیر می‌شود. اما اساس کار این نوع استراتژی بازاریابی چیست؟ لازمه این نوع استراتژی تولید محتوا با قابلیت ویروسی شدن است. به این معنی که مخاطبان از طیف‌های مختلف تمایل به اشتراک‌گذاری این نوع از محتوا داشته باشند.
    محتواهای ویروسی معمولا محتواهایی هستند که از جذابیت بالایی برای کاربران برخوردار هستند و به همین دلیل در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شوند تا کاربران به راحتی آن را با سایر افراد به اشتراک بگذارند و در اصطلاح محتوا وایرال شود. دقیقا شبیه به انتشار و تکثیر یک ویروس این محتوا منتشر شده و کاربران و مخاطبان بیشتری را به خود جذب می‌کند.

  8. بازاریابی مشارکتی

    در این بخش از آشنایی با مفهوم استراتژی بازاریابی چیست یا یکی از انواع این استراتژی، یعنی بازاریابی مشارکتی آشنا می‌شویم. در این روش یک کسب و کار با کسب و کار دیگری که مخاطبین هدف مشابهی دارند، همکاری کرده و بازاریابی انجام می‌دهد. گذراندن دوره mba مدیریت کسب و کار حتی در گرایش‌هایی به غیر از گرایش استراتژی مدیریت کسب و کار هم می‌تواند به شما برای کسب دانش بیشتر و حداقل‌های مدیریت استراتژیکی سازمان، کمک زیادی کند. 

  9. بازاریابی اینترنتی

    در حال حاضر یکی از بهترین و مؤثرترین استراتژی‌های بازاریابی محسوب می‌شود که با نام دیجیتال مارکتینگ نیز شناخته می‌شود. اما اساس کار این نوع استراتژی بازاریابی چیست؟ در این استراتژی، بازاریابی بر بستر اینترنت و از طریق سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی انجام می‌شود.

  10. بازاریابی محتوایی

    آخرین و مهم‌ترین استراتژی در مبحث استراتژی بازاریابی چیست، بازاریابی محتوایی یا Content Marketing است. در این روش از بازاریابی، کسب و کارها با ارائه محتواهای ارزشمند و مرتبط با حوزه کاری، مخاطبان را به صفحات فروش خود هدایت می‌کنند.
    اما مهم‌ترین لازمه این نوع از استراتژی بازاریابی چیست؟ شناخت دقیق مخاطب و تعریف پرسونای کاربری دقیق اولین قدم در این روش بازاریابی محسوب می‌شود. گام بعدی تولید محتواهای مفید و جذاب و در عین حال مرتبط با کسب و کار به صورت متنی، عکس، ویدئو، پادکست و غیره و انتشار آن در وب‌سایت یا شبکه‌های اجتماعی است به صورتی که کاربر را به صفحه فروش محصول یا خدمات هدایت کند.
    یکی از مهم‌ترین تاکتیک‌های این استراتژی بازاریابی SEO با بهینه‌سازی محتوا برای موتورهای جستجو است. در این روش کسب و کارها از طریق اصول سئو محتوایی و سئو فنی تلاش می‌کنند که رتبه وب‌سایت خود را در نتایج موتورهای جستجو به خصوص موتور جستجوی گوگل ارتقا دهند تا در صورت جستجوی محصولات و خدمات مرتبط توسط کاربران، صفحه سایت آن‌ها در رتبه‌های اول نمایش داده شود.

 

سخن آخر

در این مطلب از بلاگ بازاریابان ، به بررسی انواع استراتژی های بازاریابی و نحوه استفاده از آن در کسب و کار پرداختیم. امروزه کسب و کارهای مختلف برای کسب موفقیت و ماندگاری در بازار در رقابت شدیدی با سایر کسب و کارها قرار دارند. بازاریابی و تعیین استراتژی بازاریابی یکی از راه‌هایی است که می‌تواند با تعیین نقشه راه کلی و نحوه تبدیل مخاطبان و مشتریان بالقوه به مشتری واقعی، کسب و کارهای مختلف را در مسیر موفقیت قرار دهد. در واقع در پاسخ به این سوال که استراتژی بازاریابی چیست، می‌توان گفت که نقشه راه آینده یک کسب و کار برای جذب مشتریان و ارائه محصولات و خدمات به طیف گسترده‌تری از آنان است.



:: بازدید از این مطلب : 51
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 مهر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

انواع بازاریابی محتوایی، مزایا و مراحل آن

بازاریابی محتوایی (Content Marketing) چیست؟

بازاریابی محتوا، فرآیندی است که در آن برنامه‌ریزی، تولید، توزیع، به‌اشتراک‌گذاری و انتشار محتوا در کانال‌هایی مثل شبکه‌های اجتماعی، وبلاگ، سایت‌ها، پادکست‌ها، اپلیکیشن‌ها و سایر موارد انجام می‌شود. هدف از بازاریابی محتوایی می‌تواند رسیدن به مخاطبان هدف و افزایش آگاهی از برند، فروش، تعامل و وفاداری باشد.

چرا به بازاریابی محتوا نیاز داریم؟

بازاریابی از طریق محتوا برای هر کسب‌وکاری لازم است چون:

  • به کاربران و مخاطبان می‌تواند نحوه استفاده از خدمات و محصولات را آموزش دهد.
  • باعث تقویت نرخ تبدیل شود.
  • باعث بهبود روابط بین مشتری و کسب‌وکار می‌شود که نتیجه آن افزایش میزان وفاداری است.
  • به مخاطبان و کاربران شما نشان می‌دهد که محصولات و خدماتی که ارائه می‌کنید، چگونه می‌تواند باعث حل مشکلاتشان شود.
  • این توانایی را دارد که تصویر برند شما را در ذهن مخاطب ایجاد کند.

تفاوت بازاریابی محتوا و تبلیغات

بازاریابی محتوا و تبلیغات به دلیل اینکه هدف مشترکی دارند، گاها با یکدیگر اشتباه گرفته می‌شوند؛ اما این دو مفهوم کاملا مجزا هستند و برای رسیدن به موفقیت باید به خوبی تفاوت‌های میان آن‌ها را شناخت.
در تبلیغات شما تمام پیام خود را به صورت یک‌طرفه و بدون هیچ تعاملی به مخاطبان منتقل می‌کنید و اکثرا هم عمر بلندی ندارند. در طرف دیگر بازاریابی محتوایی وجود دارد که در آن پیام به صورت دوطرفه به مخاطب می‌رسد و شما از سمت مخاطبان هم می‌توانید بازخورد دریافت کنید. عمر محتوایی که در این سمت تولید می‌شود هم با ویرایش و به‌روز شدن محتوا می‌تواند تا مدت‌های زیادی ادامه داشته باشد.

انواع بازاریابی محتوا

گونه‌های مختلفی از بازاریابی محتوا وجود دارد که شما می‌توانید در استراتژی خود به کار ببرید و در ادامه با مهم‌ترین آن‌ها آشنا خواهیم شد.

  • شبکه‌های اجتماعی

با بیش از 3.6 میلیارد کاربر شبکه‌های اجتماعی در دنیا، به راحتی می‌توان متوجه شد که کسب‌وکارها در این زمینه سرمایه‌گذاری می‌کنند. تعداد زیادی پلتفرم (مثل اینستاگرام، فیسبوک، لینکدین، پینترست و…) برای کار کردن وجود دارند که به روش‌های مختلف می‌توان برای آن‌ها محتوا خلق و منتشر کرد.

  • اینفوگرافیک

اینفوگرافیک‌ها محتوا، اطلاعات و داده‌ها را در قالب طرح گرافیکی که فهم آن ساده باشد، به تصویر می‌کشند. در این نوع، ترکیبی از کلمات ساده، جملات کوتاه و تصاویر واضح مورد استفاده قرار می‌گیرند تا محتوای موثرتری را به مخاطب انتقال دهند.
در مواقعی که قصد دارید مفاهیم پیچیده و سخت را به تعداد زیادی از افراد منتقل کنید؛ استفاده از اینفوگرافیک می‌تواند به کمک شما بیاید و کار را برای شما و درک محتوا را برای مخاطبان ساده‌تر کند.

  • بلاگ

محتوای مورد استفاده در بلاگ که با عنوان بلاگ‌پست هم شناخته می‌شوند، یکی از روش‌های قدرتمند بازاریابی درونگراست. در محتوای بلاگ دست شما کاملا باز است و می‌توانید به اندازه کافی خلاقیت خود را در متن پیاده کنید.
در این نوع از محتوا، امکان پروموت و تبلیغ سایر محتواهای داخلی و خارجی با یک لینک ساده، اضافه کردن دکمه‌ای برای به‌اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی و توضیحاتی در مورد محصولات را هم خواهید داشت.

  • پادکست

تحقیقاتی در آمریکا نشان می‌دهند که در سال 2020 حدود 49 درصد از افرادی که بین 12 تا 32 سال دارند، در ماه به حداقل یک پادکست و به صورت میانگین 6 ساعت در هفته گوش می‌دهند. به همین دلیل، بسیاری از کسب‌وکارها و رسانه‌ها شروع به ضبط پادکست‌های خودشان کرده‌اند.
پادکست‌ها به شما اجازه می‌دهند که در انتخاب موضوع، خلاقیت به خرج دهید. جدای از انتخاب موضوع، فاکتورهای مرتبط با پادکست دیگری مثل هماهنگی اپیزودها، گوینده پادکست، زمان بیان تبلیغات در پادکست و مدت زمان هر اپیزود هم وجود دارند که می‌توانند در تاثیرگذاری بیشتر پادکست نقش داشته باشند.

  • ویدیو

براساس مطالعات، 69 درصد از مشتریان ترجیح می‌دهند که از طریق ویدیو با محصولات و خدمات یک برند آشنا شوند. همچنین ویدیو مارکتینگ می‌تواند نرخ تبدیل بیشتری را به همراه داشته باشد، نرخ بازگشت سرمایه (ROI) را بهبود ببخشد و روابط موثرتری با کاربران ایجاد کند. از محتوای ویدیویی می‌توان در شبکه‌های اجتماعی، لندینگ پیج‌های مختلف و در سایت شرکای تجاری استفاده کرد و به اهداف موردنظر رسید.

  • تبلیغات پولی

تبلیغات پولی می‌توانند به شما کمک کنند تا به مخاطبان جدیدی برسید و برند خود در هرجایی که می‌خواهید دیده شوید، به معرض نمایش بگذارید. تبلیغات پولی به طور ویژه زمانی که با بازاریابی درونگرا هم‌راستا شوند، تاثیرگذاری بیشتری دارند.
مکان‌های زیادی وجود دارند که می‌توانید تبلیغات پولی خود را نمایش دهید مثل شبکه‌های اجتماعی، لندینگ پیج‌ها، بنرهای داخل سایت‌های پربازدید و رپورتاژ آگهی‌ها

مزایای بازاریابی محتوا

شاید این سوال در ذهن شما هم به وجود آمده باشد که بازاریابی محتوایی به چه کاری می‌آید و چه فوایدی نسبت به سایر روش‌های بازاریابی برای کسب‌وکار ما دارد؟ در ادامه با بیان مزایای بازاریابی محتوا به این سوال پاسخ خواهیم داد.

  • مقرون‌ به‌صرفه

روش‌های بازاریابی معمولا هزینه‌های سنگینی را برای کسب‌وکارها به همراه دارند. در این میان بازاریابی محتوایی اگر به درستی انجام شود می‌تواند موثرتر و در عین حال کم‌هزینه‌تر از سایر روش‌های بازاریابی باشد. مبحث هزینه‌ها برای کسب‌وکارها خصوصا استارت‌آپ‌ها و بیزینس‌های کوچک از اهمیت زیادی برخوردار است و به همین خاطر این نوع بازاریابی می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا منابع مالی خود را بهینه مصرف کنند.

  • آگاهی از برند

با استفاده از تولید محتوا می‌توانید در مورد برند خود صحبت کنید و جوانب مختلف آن را مورد بررسی قرار دهید. محتوا و بازاریابی از این طریق می‌تواند صدای شما را به گوش مخاطبان بیشتری برساند و در ذهن آن‌ها همان چیزی را ثبت کند که شما می‌خواهید. پس اگر به دنبال برندینگ و افزایش آگاهی از برند کسب‌وکار خود هستید، کانتنت مارکتینگ را فراموش نکنید.

  • آموزش و حل مشکلات مخاطبان

در هر حوزه‌ای که کسب‌وکار شما فعالیت کند، مخاطبان هدفتان سوالات و مشکلاتی پیرامون آن خواهند داشت. بازاریابی محتوایی راه مناسبی برای پاسخ‌دهی به چالش‌های کاربران است. با تدوین استراتژی محتوا مناسب، می‌توانید خدمات و محصولات خود را به عنوان راه‌حلی برای نیازهای کاربران معرفی و آن‌ها را به مشتریان خود تبدیل کنید.

چند نکته در این مورد وجود دارد که رعایت آن‌ها می‌تواند باعث جذب مخاطبان بیشتری شود.

  1. حتما سعی کنید از منابع معتبر و موثق مطالب خود را بنویسید و از انتشار چیزی که صحت آن را نمی‌دانید، بپرهیزید.
  2. محتوای رقبای خود را مطالعه کنید و سعی کنید جامع‌تر و البته جذاب‌تر موضوع را پوشش دهید.
  3. به نکات سئویی و اصول نگارشی توجه کنید.
  4. به هیچ عنوان در مطالب سایت خود مدام از محصولات و خدمات خود تعریف نکنید و جنبه تبلیغاتی به محتواها ندهید.
  • سئو

برای رسیدن به رتبه‌های برتر در نتایج جستجو، باید به گوگل نشان دهید که سایت باکیفیتی دارید و به مخاطبان خود اهمیت می‌دهید. نتایج گوگل درست مثل بازار شلوغی است که رقابت در آن شدید است و همه به نوعی می‌خواهند مشتری جذب کنند. هرچقدر کیفیت محتواهایی که تولید می‌کنید، بیشتر باشد و توجه مخاطبان را به خود جلب کند، می‌توانید در این بازار شلوغ جای مناسبی برای خود دست و پا کنید.
برای رسیدن به این مهم نیاز به سئو دارید که اصلی‌ترین بخش آن محتواست. محتوایی که با دید بازاریابی نوشته شده باشد و اصول سئو در آن رعایت شود، می‌تواند به رشد و موفقیت شما کمک زیادی کند.

قوانین بازاریابی محتوا

کانتنت مارکتینگ هم مثل هر مفهوم دیگری قوانینی دارد که بد نیست از آن‌ها اطلاع داشته باشید.

  • بازدهی بلند مدت

اولین قانونی که در کانتنت مارکتینگ وجود دارد؛ زمان است. این روش مثل یک سرمایه‌گذاری بلند مدت است که به زمان نیاز دارد تا نتیجه دلخواه را بدهد. به همین خاطر نباید انتظار داشته باشید که با تعداد اندکی محتوا و زمانی کوتاه به نتیجه برسید.
با استمرار و تولید محتوای باکیفیت بعد از چند ماه می‌توانید نتایج مثبتی را مشاهده کنید. چیزی که اهمیت دارد این است که با دیدن تاثیر ناچیز محتواهای اولیه ناامید نشوید و به مسیر خود ادامه دهید تا به نتیجه برسید.

  • کاربران حقیقی

به هیچ عنوان دنبال استفاده از بازدید فیک و روش‌های بازدید غیرواقعی نباشید. محتوایی که مخاطب حقیقی از آن استفاده نکند و بازدید واقعی نداشته باشد، در واقع ارزشی ندارد و تاثیر مثبتی در کسب‌وکار شما ایجاد نخواهد کرد. بنابراین سعی کنید به جای استفاده از این روش‌ها، محتوای خلاقانه و باکیفیت تولید کنید تا بتواند مخاطبان را به سمت خود جذب کند و نتایج خوبی همراه خود بیاورد. همچنین اگر بازدید فیک و استفاده از ربات برای گوگل معین شود، سایت شما را جریمه خواهد کرد.

  • تحقیق و پژوهش

یکی از مهم‌ترین قوانینی که در بازاریابی محتوا وجود دارد، تحقیق و پژوهش است. در نگاهی جزئی‌تر، می‌توان تحقیق در مورد موضوع محتوا، تحقیق در مورد نیاز و چالش کاربران و نوشتن محتوایی برای رفع آن و پژوهش در مورد روش‌های جدید بازاریابی محتوایی و قوانین گوگل و… را می‌توان زیرمجموعه این مورد قرار داد.

  • استراتژی بازاریابی محتوایی

برای اینکه بتوانید بازاریابی محتوایی را به درستی انجام دهید و برای آن برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشید، نیاز است که برای کسب‌وکار خود استراتژی طراحی کنید. تدوین استراتژی بازاریابی محتوایی می‌تواند مسیر را برای شما مشخص کند و راه را برای انجام اقدامات بعدی به شما نشان دهد. در ادامه مراحل تدوین استراتژی را مرور خواهیم کرد.

  • مشخص کردن اهداف با مدل SMART

اولین قسمت استراتژی بازاریابی محتوایی تنظیم اهداف با استفاده از مدل SMART (به صورت خلاصه یعنی اهداف باید مشخص، قابل اندازه‌گیری، دست‌یافتنی، واقع‌بینانه و زمان‌بندی‌شده باشند) است. این اهداف برای هرکسب‌وکاری به صورت خاص تعریف می‌شوند و به مواردی مثل اهداف برند و تکنیک‌های بازاریابی شما نیز بستگی دارد.

چند نمونه از این اهداف را می‌توانید در ادامه مطالعه کنید:

  1. افزایش آگاهی از برند
  2. افزایش درآمد
  3. افزایش نرخ تبدیل
  4. افزایش وفاداری نسبت به برند
  5. افزایش میزان تعامل مشتریان
  6. ایجاد حس مثبت و اعتماد بین مشتری و کسب‌وکار
  7. جذب کردن شرکای استراتژیک
  • تعیین KPI

در گام بعدی باید برای هر یک از اهدافی که تعیین کرده‌اید، KPI مشخص کنید. KPIها باید داده‌های کمیتی باشند که بتوانند عملکرد شما را در مقابل اهدافتان اندازه‌گیری کنند. به عنوان مثال برای افزایش آگاهی از برند، می‌توان ترافیک سایت، تعداد فالوور شبکه‌های اجتماعی، تعداد سابسکرایب، تعداد ثبت‌نام و غیره را به عنوان KPI درنظر گرفت.

  • تصمیم‌گیری در استفاده از نوع محتوا

از چه نوع محتوایی قرار است برای رساندن پیام خود استفاده کنید؟ این مرحله جایی است که باید با شناخت دقیق مخاطبان هدف و پرسونای مشتریان خود، نوع محتوا را انتخاب کنید.

پاسخ‌دهی به سوالات زیر در مورد مخاطبان هدف، می‌تواند به شما کمک کند تا محتوا را به شکل درست‌تری تولید کنید:

  1. به چه‌چیزی از کسب‌وکار شما نیاز دارند؟
  2. در پی حل چه چالش‌هایی هستند؟
  3. چرا به خدمت یا محصول شما نیاز دارند؟
  4. چگونه می‌توانید به آن‌ها کمک کنید، موفق شوند؟
  5. کجا زمان خود را سپری می‌کنند؟
    بعد از جواب دادن به این سوالات، به سراغ گونه‌های مختلف محتوا که بالاتر به آن اشاره کردیم بروید و مواردی که مناسب شماست را انتخاب کنید.
  • انتخاب کانال توزیع محتوا

بعد از اینکه مشخص شد چه نوع محتوایی قرار است تولید کنید، نوبت به انتخاب کانال توزیع محتواست. این مرحله می‌تواند تا حد زیادی به شما کمک کند که پیام خود را از راه درستی به مخاطبان برسانید.
برای انتخاب کانال مناسب، می‌توانید خود را به جای مشتری تصور کنید و از دیدگاه یک مشتری به محتوایی که ارائه می‌کنید، بنگرید. این کار تقریبا معین می‌کند که مشتریان با چه کانالی بیشتر ارتباط برقرار می‌کنند.

  • تعیین بودجه

تعیین بودجه برای کسب‌وکارها از اهمیت زیادی برخوردار است؛ گاهی اوقات به دلیل عدم وجود بودجه کافی برنامه‌ها می‌توانند جابه‌جا شوند و تصمیمات جدیدی اتخاذ شود. برای برآورد بودجه می‌توانید سوالات زیر را از خود بپرسید:

  1. آیا به اشتراک نرم‌افزار خاصی نیاز است؟
  2. آیا به لوازم و وسایلی برای تولید محتوا احتیاج داریم؟
  3. آیا باید نیروی بازاریابی محتوایی یا طراح گرافیک استخدام شود؟
  4. آیا بودجه‌ای برای تبلیغات محتوا نیاز است؟
  5. آیا به دوره‌ یا منبع خاصی باید دسترسی داشت؟
    به غیر از این سوالات هم می‌توانید سوالات دیگری که مربوط به کسب‌وکارتان است را اضافه کنید تا پیش‌بینی دقیق‌تری از بودجه به دست آورید.
  • تولید و توزیع محتوا

دیگر نوبتی هم که باشد، نوبت تولید محتواست. حالا زمان آن است که محتوای کاربردی تولید کنید و آن را به دست مخاطبانتان برسانید تا به اهداف خود برسید. حتما به این نکته توجه داشته باشید که استمرار در این کار با توجه به زمان‌بندی درست می‌تواند مخاطبان زیادی را به سمت شما جذب کند.
استفاده از تقویم محتوایی در این مرحله می‌تواند به شما کمک کند که با دقت بیشتری عمل کنید و از راه پیش‌روی خود، دید بهتری داشته باشید.

  • آنالیز و بررسی نتایج

در انتها هم باید نتایجی که از تولید و توزیع محتوا به دست آمده را تحلیل کنید تا برای دفعات بعدی اصلاحات لازم را انجام دهید و فرایند را بهبود ببخشید تا به مخاطبان بیشتری دست پیدا کنید.



:: بازدید از این مطلب : 36
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 مهر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

4 فرمول و مولفه اصلی مدیریت بازاریابی

در این مطلب به معرفی چهار مولفه اصلی مدیریت بازاریابی می پردازیم که می تواند به سازمان ها کمک کند تا مدیریت بهتری بر روی بازار داشته باشند و با فروش بهتر از رقبای خودشان پیشی بگیرند. این چهار مورد شامل محصول، قیمت، ترویج و محل است که امروزه با عنوان 4P بازاریابی یا آمیخته بازاریابی شناخته می شود. البته امروز تعاریف دیگر و Pهای دیگر هم اضافه شده است و تغییراتی در این مفهوم آورده شده است، اما وقتی دقت می کنیم، همچنان این چهار مولفه است که نقش محوری و مهم را دارد.

در واقع اگر شما می خواهید مدیریت بازاریابی بهتری را در پیش بگیرید، می توانید از این فرمول استفاده کنید و نتیجه قطعی بگیرید.

از آنجا که محصولات، بازار، مشتریان و نیازهای شما به سرعت تغییر می کند، باید به طور مستمر این چهار مولفه مهم بازاریابی را دوباره بررسی کنید تا مطمئن شوید که در مسیر هستید و به حداکثر نتایج ممکن برای شما در بازار امروز دست پیدا می کنید.

 

چهار فرمول اصلی مدیریت بازاریابی:

 

1- تولید محصول:

برای شروع، این ذهنیت را به وجود آورید که به عنوان یک مشاور و متخصص بازاریابی در منطقه ای  از کشور معرفی شده اید و قرار است به شرکت خود کمک کنید تا تصمیم بگیرد که در این زمان آیا این تجارت در آن کشور مناسب هست یا خیر.

سوالات اساسی مانند “آیا محصول یا خدمات فعلی شما یا ترکیبی از محصولات و خدمات مناسب، برای بازار و مشتریان امروزی، مناسب است یا خیر؟” بپرسید و این باعث می شود تا به تولید محصولی کاملتر و مشتری پسندتر، کمک کنید.

هر زمان که در فروش بیشتر محصولات یا خدمات خود مشکل داشته باشید، باید این عادت را داشته باشید که صادقانه ارزیابی کسب و کار خود را انجام دهید و این سوال بپرسید که “آیا این ها امروز محصولات یا خدمات مناسبی برای مشتریان ما هستند؟”

این سوال در هر زمانی به شما کمک می کند تا از زاویه دید مشتری به محصولتان نگاه کنید و بتوانید درک بهتری نسبت به کارایی محصولات خودتان داشته باشید. این موضوع باعث می شود از بروز فاجعه هایی که به یکباره سازمان و یا محصولی خاص را به مرز ورشکستگی می رساند، جلوگیری نمایید.

 

2- قیمت:

فرمول دوم برای مدیریت بازاریابی، قیمت است. این عادت را هم باید داشته باشید که به طور مداوم بررسی مجدد در خصوص قیمت محصولات و خدماتی را که می فروشید، طبق واقعیت های بازار فعلی داشته باشید تا مطمئن باشید که آیا قیمتی که می دهید قیمت صحیحی هست یا خیر.

بعضی اوقات باید قیمت خود را پایین بیاورید، در موارد دیگر ممکن است مناسب باشد که قیمت های خود را بالا ببرید، تا با بازار و نیاز مشتری ها همسو باشید.

بسیاری از شرکت ها دانسته اند که سودآوری برخی از محصولات یا خدمات، میزان تلاش و منابعی را که به برای  تولید آن محصول مصرف می شود را توجیه نمی کند. در خیلی از این مواقع چاره ای جز بالابردن قیمت وجود ندارد و با بالا رفتن قیمت ممکن است درصدی از مشتریان خود را از دست بدهند، اما درصد باقیمانده سود خود را برای هر فروش ایجاد می کند و اینگونه است که مدیریت بازاریابی را می توانید به خوبی انجام دهید.

البته خیلی اوقات سازمان ها استراتژی فروش خاص خودشان را دارند و برروی یک محصول سود نمی برند تا بتوانند در کنار این محصول، محصولات دیگری که سود بهتری دارند را بفروشند. همه این ها در زمره استراتژی های قیمت گذاری در بازاریابی است.

3- ترویج یا پروموشن:

سومین عادت در زمینه مدیریت بازاریابی و فروش، ارتقاء دادن محصولات شما است که به آن پروموشن (Promotion) می گویند و یکی از زیرمجموعه های پروموشن یا ارتقا فروش، موضوع تبلیغات است.

تبلیغات شامل تمام روش هایی است که شما در مورد محصولات یا خدمات خود به مشتریان می گویید و نحوه خرید و فروش آن ها را به مشتریان خود ارائه می کنید.

تغییرات کوچک در نحوه تبلیغ و فروش محصولات شما می تواند منجر به تغییرات چشمگیر در نتایج شما شود. حتی تغییرات کوچک در تبلیغات شما می توانند فورا به فروش بیشتر منجر شوند. تبلیغ نویسان با تجربه اغلب می توانند با تغییر دادن عنوان یک آگهی، میزان پاسخ از تبلیغات را 500 درصد افزایش دهند.

شرکت های بزرگ و کوچک در هر صنعت به طور مداوم با روش های مختلف تبلیغ، فروش محصولات و خدمات خود آزمایش می کنند و در اینجا این قانون وجود دارد: هر روش بازاریابی و فروش که شما امروز استفاده می کنید، دیر یا زود، از کار می افتد.

بعضی اوقات به دلایلی که می دانید کار شما متوقف خواهد شد و بعضی اوقات به دلایلی که نمی دانید این اتفاق می افتد.

در هر صورت، سرانجام روش های بازاریابی و فروش، فروش محصولات شما متوقف خواهد شد و شما باید رویکردهای جدید فروش، بازاریابی و تبلیغات، پیشنهادات و استراتژی های جدید را توسعه دهید.

4- محل:

فرمول چهارم در ترکیب و مدیریت بازاریابی، مکانی است که محصول یا خدمات شما در آنجا به فروش می رسد. عادت به بررسی و تامل در مورد محل دقیق ملاقات مشتری با فروشنده را توسعه دهید و بعضی اوقات تغییر مکان می تواند منجر به افزایش سریع فروش شود.

شما می توانید محصول خود را در جاهای مختلف به فروش برسانید و برخی از شرکت ها از فروش مستقیم استفاده می کنند و فروشندگان خود را به خارج از شرکت می فرستند تا شخصا با این افراد دیدار و گفتگو کنند. برخی از طریق تلگرام می فروشند و برخی از طریق کاتالوگ یا سفارش پستی اقدام به فروش محصولات خود می کنند.

برخی ممکن است در نمایشگاه ها یا خرده فروشی ها اجناس خود را به فروش برسانند و برخی نیز در سرمایه گذاری مشترک با سایر محصولات یا خدمات مشابه می فروشند که بسته به نوع مدیریت بازاریابی کسب و کار می تواند این روش ها متفاوت باشند.

برخی از شرکت ها از نمایندگان تولید کنندگان یا توزیع کنندگان استفاده می کنند و بسیاری از شرکت ها از ترکیبی از یک یا چند روش استفاده می کنند.

اما نکته مهم این است که محلی که قرار است محصول شما ارائه شود، بستگی به استراتژی و نوع محصول شما دارد، اینکه فردی در فروش تلفنی موفق بوده است، دلیل نمی شود که برای کسب و کار شما هم دقیقاً همین روش موفقیت آمیز باشد. فلذا با توجه به بازار و مشتریان و همچنین نوع محصولی که می فروشید، برنامه ریزی کنید.



:: بازدید از این مطلب : 37
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 مهر 1403 | نظرات ()