نوشته شده توسط : کاریاب

با گسترش فضای مجازی و توسعه استفاده از آن، مارکتینگ و روش‌های بازاریابی هم تغییر کرده است. نوع ارتباط با مخاطبان و شکل ارسال پیام دچار تغییراتی شده است که اگر بیزینس‌ها با آن همسو نباشند، نمی‌توانند موفق شوند. آشنایی با digital marketing به صاحبان کسب‌وکارها کمک می‌کند تا بتوانند در بازار رقابتی این روزها عملکرد بهتری داشته باشند. بازاریابی دیجیتال شاید همیشه منجر به فروش بیشتر نشود اما با رو‌ش‌های مختلفی شما را در ذهن مخاطب حک می‌کند. در نتیجه هر زمان که نیاز به محصولات و خدمات شما داشته باشد، می‌تواند به سرعت شما را پیدا کند. این را می‌توان یکی از مهم‌ترین دستاوردهای بازاریابی دیجیتال در فضای اینترنت امروزی به شمار آورد.

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

دیجیتال مارکتینگ نوعی از مارکتینگ که در آن از ابزارها و بستر های دیجیتال (marketing of products or services using digital technologies or digital tools ) استفاده می شود. بنابراین شاید تبلیغ از طریق رادیو را نیز بتوان نوعی دیجیتال مارکتینگ در نظر گرفت. این در حالی است که با توجه به توسعه استفاده از گوشی موبایل، تبلت و لپ تاپ، شکل و گستره استفاده از دیجیتال مارکتینگ بسیار تغییر کرده است. استفاده از اینترنت و فعالیت در شبکه‌های مجازی یکی از پرکاربردترین و ملموس‌ترین نوع digital marketing محسوب می‌شود.

 

نقش و اهمیت دیجیتال مارکتینگ در کسب و کارها

مارکتینگ به روش سنتی تنها در فضای واقعی فعالیت می‌کرد. این نوع فعالیت زمانی که خبری از شبکه‌های اجتماعی نبود، بسیار کاربردی و مناسب بود. با این حال برای زمانی که تقریبا همه افراد در گروه‌های سنی مختلف از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، چندان مناسب نیست. در این‌جا دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال کار خود را شروع می‌کند. فعالیت در فضای دیجیتال به شکل‌های مختلفی از تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی گرفته تا فعالیت در وب‌سایت انجام می‌شود. اهمیت و نقش digital marketing به این صورت است که یک بیزینس را می‌تواند در مقایسه با رقبا متمایز کند. بنابراین در میان حجم عظیم مخاطبان، افرادی بیشتری می‌توانند از وجود یک کسب‌وکار و خدمات آن مطلع شوند.

 

تفاوت دیجیتال مارکتینگ با روش‌های پیشین خود

Digital marketing در مقایسه با روش‌های سنتی تفاوت‌های زیادی دارد. یکی از مهم‌ترین تفاوت‌ها هزینه کمتر برای تبلیغات است. این مساله باعث می‌شود تا بیزینس‌های کوچک و متوسط هم بتوانند از آن استفاده کنند. در بازاریابی سنتی، معمولا تبلیغات به شکل بنر، آگهی و بیلبوردهای خیابانی انجام می‌شود. هر کسب‌وکاری امکان تامین بودجه این مدل تبلیغات را ندارد؛ به همین دلیل معمولا فعالیتشان گسترده نمی‌شود.

این در حالی است که در بازاریابی دیجیتال، می‌توان با هزینه کمتری مخاطبان بیشتری جذب کرد. در برخی مواقع حتی می‌توان بدون هیچ هزینه اضافی، تبلیغات انجام داد. علاوه بر این، امکان رصد و رهگیری بازخورد تبلیغات در دنیای دیجیتال به راحتی امکان پذیر است. شبکه‌های اجتماعی مانند اینستگرام، ابزارهایی برای میزان توجه مخاطب در اختیار شما قرار می‌دهند.

از طرفی مارکتینگ به شکل سنتی برای مخاطبان با سن بالاتر، مناسب است. پس مهم‌ترین نکته این است که ابتدا مخاطبان هدف خود را مشخص کنید. در این صورت می‌توانید برآورد کنید که کدام فضا با چه میزان بودجه می‌تواند برای شما مفید باشد.

 

معرفی انواع روش‌های مرسوم در دیجیتال مارکتینگ

برای اینکه بتوان بهترین نتیجه را از بازاریابی دیجیتال به‌ دست آورد، بهتر است که از مجموعه‌ای از اقدامات استفاده کرده تا بتوان به شکل ساده‌تری به هدف نهایی، که می‌تواند سود بیشتر یا جلب نظر مخاطبین باشد، دست پیدا کرد. معمولا با توجه به بازار هدف، خصوصیات و ویژگی‌های مخاطبین، مشخصات محصول و بودجه در دسترس، از ترکیبی از موارد زیر برای digital marketing استفاده می‌شود. در ادامه هر یک را به طور مختصر شرح داده‌ایم.

بازاریابی محتوایی

در این روش سعی می‌شود تا با تمرکز بر کیفیت بالای محتوا و تهیه مطالبی متناسب با نیاز مخاطب، نظر او را جلب کرده و کاری کرد تا در دراز مدت به ما به چشم یک متخصص نگاه کند. در این شرایط هر زمان که مشتری مایل به خرید باشد، کسب‌وکار ما در اولویت بوده و فروش انجام خواهد شد.

تبلیغات در موتورهای جستجو

بسیاری از افراد قبل از خرید تحقیقات کاملی انجام داده و به این شکل از موتورهای جستجو کمک می‌گیرند. شما می‌توانید برای نمایش دادن لینک سایت خود در برخی عبارات کلیدی خاص و مهم هزینه کرده و در صدر نتایج جستجو قرار بگیرید.

ایمیل مارکتینگ

همچنان یکی از بهترین و پربازدیدترین روش‌ها در بازاریابی دیجیتال، ایمیل مارکتینگ است. شما با ارسال مداوم ایمیل‌هایی خاص و مفید برای جامعه هدف، کاری می‌کنید تا با شما ارتباط برقرار کرده و یا به شکل مستقیم آن‌ها را به صفحه خرید محصول هدایت خواهید کرد. برای آشنایی با این نوع بازاریابی محتوای چگونه ایمیل مارکتینگ یاد بگیریم؟ را مطالعه کنید.

ریپورتاژ آگهی

نگارش مقالاتی مرتبط در خصوص حوزه کاری خود و انتشار آن در مجلات و سایت‌های خبری باعث می‌شود افراد جدیدی با برند شما آشنا شده و به دلیل محبوبیت بالای این رسانه‌ها، رتبه سایت شما نیز ارتقا پیدا می‌کند. با وجود اینکه این روش هزینه‌‌ای در پی خواهد داشت، از نظر آمار موفقیت یکی از بهترین روش‌های مارکتینگ خواهد بود. 

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

با فعالیت مداوم در شبکه‌های مجازی مانند اینستاگرام و لینکدین، می‌توانید دایره وسیعی از کاربران علاقه‌مند به یک حوزه را پیدا کرده و به صورت اختصاصی برای آن‌ها تولید محتوا کنید. دیجیتال مارکتینگ در این فضا کمی متفاوت‌تر است اما برای بازاریابی B2C یکی از بهترین پلتفرم‌ها است.

افیلیت مارکتینگ

به کمک این روش می‌توانید دسته بزرگی از کارشناسان و افراد علاقه‌مند به این حوزه را پیدا کرده تا کار خرده فروشی را برای شما انجام دهند. به همین طریق می‌توانید digital marketing را نیز در سطح جدیدی توسعه دهید.  برای درک بهتر مفهوم همکاری در فروش محتوای افیلیت مارکتینگ چیست؟ آشنایی با همکاری در فروش را مطالعه کنید.

 

کاربرد دیجیتال مارکتینگ در مشاغل مختلف

فرقی نمی‌کند که در چه حوزه‌ای و در سازمانی با چه وسعتی مشغول به کار هستید. بازاریابی دیجیتال به شما کمک خواهد کرد که در صنعت خود درخشیده و بهتر از قبل دیده شوید. مشتریان شما با دقت انتخاب خواهند شد و سودآوری مجموعه در گذر زمان به شکل قابل توجه رشد خواهد کرد. کاربرد دیجیتال مارکتینگ بسته به نوع مشتریان آن نبوده و در هر شکلی، چه کسب‌وکارهای بزرگ و چه مشتریان خرد، می‌توانید از این تکنیک‌ها استفاده کنید. نکته اساسی و مهم این است که باید برای شرایط خود از استراتژی مناسب استفاده کنید و هر روش برای همه بیزینس‌ها جوابگو نیست.

 

دیجیتال مارکتینگ به سبک B2C

در b2c marketing تمام تمرکز شما بر نشان دادن مزایا و ویژگی‌های مثبت محصول خلاصه خواهد شد. مشتریان شما افراد مشخصی هستند که باید بتوانید با انجام روش‌های متنوعی نظر آن‌ها را به خرید محصول خود جلب کنید. پروسه خرید این افراد بسیار کوتاه است و سریع‌تر می‌توانید به نتیجه برسید اما سودآوری از هر مشتری مسلما کم خواهد بود و با فروش در تعداد بالا است که می‌توانید موفق شوید.

 

دیجیتال مارکتینگ به سبک B2B

نحوه تصمیم‌گیری سازمان‌ها هنگام خرید با مشتریان عادی بسیار متفاوت بوده و اساس آن بر منطق استوار است. اگرچه این افراد هستند که همچنان یک محصول را برای یک سازمان خریداری می‌کنند، اما تصمیم توسط یک نفر گرفته نشده و مجموعه جلساتی برای انتخاب یک فروشنده مناسب برقرار خواهد شد. بر اساس کارایی، ویژگی‌های برتر و همین‌طور قیمت پیشنهاد شده،‌ می‌توانید نظر خریدار را جلب کرده و این موضوع نیازمند digital marketing به سبک b2b marketing  است.

 

مزایای digital marketing برای بیزینس‌ها

شما دارای هر بیزینسی با هر سطحی از بودجه باشید، بازاریابی دیجیتال می‌تواند مزایای بسیار خوبی برای شما داشته باشد. در ادامه به شکل خلاصه‌ای این مزایای مختلف را با یکدیگر مورد بررسی قرار می‌دهیم.

نمایش برند

با انجام فرآیندهای دیجیتال مارکتینگ می‌توانید در کانال‌های مختلف، قابلیت‌های مهم کسب‌وکار خود را به مشتریان نمایش دهید و از طرفی مخاطبین بالقوه‌ای که تاکنون با شما ارتباط برقرار نکرده‌اند نیز فرصت شناخت شما را به دست خواهند آورد.

مشتریان جدید

تمام تمرکز بازاریابی دیجیتال روی فروش محصولات نیست و بخشی از آن به پیدا کردن مخاطبین تازه مربوط می‌شود. حتی اگر بخواهید تمام تلاش خود را روی معرفی محصول تمرکز کنید، باز هم افراد جدیدی هستند تا با برند شما آشنا شوند.

شناخت بهتر از بازار

یکی از مزیت‌های بزرگی که کمتر به آن توجه می‌شود،‌ آماری است که از یک کمپین انجام شده به دست خواهد آمد. با تجزیه و تحلیل این اطلاعات می‌توانید در دفعات آتی بهتر عمل کرده و مشتریان آینده را بهتر بشناسید.

همیشه فعال و آماده

برخلاف تبلیغات سنتی، digital marketing بر بستر اینترنت فعال بوده و بیشتر تلاش‌هایی که در این دپارتمان انجام می‌گیرد، برای همیشه روی فضای مجازی باقی خواهد ماند. مثلا با نگارش یک مقاله خوب و باکیفیت در خصوص شیوه‌های فروش، هر مشتری بالقوه در هر ساعت از شبانه‌روز می‌تواند به آن دسترسی پیدا کرده و از طریق آن با برند شما آشنا شود.

عملکرد چند برابری

کافی است یک بخش جدید با عنوان بازاریابی دیجیتال در موسسه خود تشکیل دهید تا با بخش تبلیغات سنتی تلفیق شده و عملکرد سازمان را چند برابر کند. انجام این کار سریع بوده و در مقام مقایسه، هزینه‌های زیادی نیز در بر نخواهد داشت.

صرفه‌جویی در هزینه‌ها

دیجیتال مارکتینگ باعث می‌شود تا به شکل هدفمندی با مخاطبین مهم ارتباط برقرار کنید و به شما می‌گوید که دقیقا در هر پلتفرم به چه شکل فعالیت کنید. این افزایش دقت به شما کمک می‌کند تا در هزینه‌های عمومی صرفه‌جویی کرده و در دراز مدت دپارتمان خود را گسترش دهید.

 

استراتژی و تکنیک‌های مرسوم در دیجیتال مارکتینگ

معمولا برای به مقصد رساندن اهداف بازاریابی باید با کمک گرفتن از استراتژی‌های مرسوم، سعی کرد تا بهترین نقشه را تهیه کرد. با در نظر گرفتن چند پارامتر اساسی مانند مشتریان، محصول، شرایط بازار، فرصت باقی مانده و... باید بهترین استراتژی را انتخاب و از تکنیک‌های کمکی استفاده کرد تا بودجه به بهترین شکل تقسیم شود. در ادامه به بررسی پیش‌نیازها و همین‌طور استراتژی‌های معمول در این حوزه پرداخته‌ایم.

مقدمات لازم برای digital marketing

داشتن یک مکان خصوصی در فضای دیجیتال برای هر مجموعه‌ای ضروری است. وب‌سایت شما حکم این منطقه را داشته و تنها با داشتن این وسیله است که می‌توان دیگر شگردهای بازاریابی را پیاده‌سازی کرد. شما در این فضا می‌توانید مقالات وبلاگ را بارگذاری کرده، صفحه فروشگاه بسازید و مشتریان را از هر جهت به سمت این پایگاه روانه کنید.

وجود شبکه‌های اجتماعی شخصی برای ارتباط بهتر با مخاطب و انتقال اخبار مهم مربوط به بیزینس نیز از جمله پیش نیازهای مهم است. اگر در این شبکه‌ها عضو نباشید، نمی‌توان به راحتی یک کمپین تبلیغاتی موفق برگزار کرد. در اختیار داشتن تریبونی در میان مجلات، شبکه‌های خبری و رادیویی نیز می‌تواند به شما کمک زیادی کند.

 

استراتژی 3M

این استراتژی معروف بر سه اصل مهم یعنی بازار هدف Market Target، پیغام Message و رسانه Media اشاره می‌کند. شما باید در ابتدا روی مخاطبین و مشتریان احتمالی تمرکز کرده و سپس با توجه به خصوصیات آن‌ها، پیام تبلیغاتی مناسبی را تهیه کنید. سپس با انتظار آن در رسانه مناسب که در اختیار آن دسته از مشتریان است، سیکل بازاریابی دیجیتال کامل می‌شود.

استراتژی RACE

در این شرایط شما به عنوان یک بازاریاب باید طبق اصول چهارگانه Reach-Act-Convert-Engage اقدام کنید. در ابتدا مخاطب را پیدا کرده و مشخصات او را پیدا می‌کنید. در مرحله بعدی مشتری یک واکنش نشان داده و به نوعی تعامل شکل می‌گیرد. بعد از آن سعی می‌کنیم حضور مشتری را به سودآوری تبدیل کرده و به نحوی اقدام اصلی را انجام می‌دهیم. در نهایت نیز می‌خواهیم این مشتری باز هم از ما خرید کرده، پس سطح تعامل را افزایش داده و از کانال‌های بیشتری سعی می‌کنیم او را به یک مشتری وفادار تبدیل کنیم.

 

دپارتمان بازاریابی دیجیتال شامل چه نقش‌هایی است؟

اگر می‌خواهید تمام کارها به خوبی انجام شده و به اهداف بازاریابی خود در فضای مجازی دست پیدا کنید، حتما به یک تیم کامل از متخصصین دیجیتال مارکتینگ نیاز دارید. حال هر سازمانی با توجه به ابعاد خود و بودجه‌ای که دارد،‌ می‌تواند این دپارتمان را بزرگ‌تر در نظر گرفته تا مسئولیت‌ها تقسیم شده و هر فرد وظیفه بخصوص خود را انجام دهد. در ادامه برخی از مهم‌ترین نقش‌ها در تیم digital marketing هر بیزینس را بررسی می‌کنیم.

مدیر دیجیتال مارکتینگ

این شخص در بالاترین مقام از این دپارتمان قرار گرفته و مسئولیت هماهنگی و نظارت دقیق روی بخش‌های مختلف تیم را بر عهده دارد. این فرد به صورت مستقیم با مدیرعامل یا مدیر فروش در ارتباط است و اهداف کلی سازمان را دریافت کرده و به شکل وظایف جزئی‌تر در اختیار افراد قرار می‌دهد.

تیم سئو

اعضای این تیم وظیفه دارند تا تمامی فعالیت‌های صورت گرفته به شکل دیجیتال را بهینه کرده و مهم‌ترین پارامتر در تعیین صحت کارکرد آن‌ها،‌ میزان ترافیک دریافتی در هر پلتفرم است. باسابقه‌ترین فرد به عنوان مدیر سئو عمل کرده و اعضای تیم خود را در نقش‌های مناسب خود می‌چیند. ممکن است برای هر فضا یک متخصص داشته و یا در شرایطی یک نفر وظیفه داشته باشد تمام موارد، مانند سایت و شبکه‌های اجتماعی، را به تنهایی مدیریت کند.

تیم محتوا

بنای اساسی در بازاریابی دیجیتال مربوط به تولید محتوا است. در صورتی که محتوای مناسبی خلق کنید و تیم سئو نیز به خوبی آن را بهینه کند، شانس دیده شدن خود را بسیار بالا برده‌اید. اعضای تیم محتوا به صورت تمام وقت در حال تحقیق و ساخت محتواهای متنی، صوتی و تصویری هستند تا درصد بیشتری از مخاطبین را به سمت محصول جذب کنند. تیم محتوا می‌تواند تمام کارهای تولیدی را خودش انجام داده و یا با استودیوهای مختلف جهت ساخت محتوا قرارداد ببندد.

تیم ادمین‌ها

برای کنترل هر پلتفرمی نیاز است متخصصین آن حوزه را در اختیار داشته تا به نوعی روابط عمومی به شکل درستی در فضای دیجیتال رعایت شود. از طرفی بارگذاری محتوا، تحقیق در خصوص جدیدترین روش‌های فعالیت در هر پلتفرم، ایجاد مشارکت بیشتر از جانب مخاطبین و... همه از وظایف ادمین است. در شرایطی ممکن است یک نفر ادمین تمام شبکه‌های اجتماعی و سایت شرکت بوده و زمان خود را در بین تمام این موارد تقسیم کند.

 

قدم‌های اساسی در تهیه یک کمپین دیجیتال مارکتینگ

حتی برای ساده‌ترین کمپین‌های بازاریابی دیجیتال هم نیاز است تا این قدم‌های اساسی برداشته شده تا از هرگونه اشتباهی جلوگیری شود. می‌توانید با تکیه بر این موارد مطمئن باشید که در مسیر اصلی قرار دارید و به احتمال زیاد به نتیجه مطلوب خود می‌رسید.

جستجو کنید

مخاطبین شما قبل از از هر کاری جستجو می‌کنند. بد نیست که شما نیز همین رویه را در پیش گرفته و ببینید که این افراد در هنگام جستجو کردن چگونه فکر می‌کنند، به کجا مراجعه کرده و از چه کسی مشورت می‌گیرند. دیجیتال مارکتینگ از همین قدم‌های کوچک شروع شده و راه خود را به آخرین مرحله باز می‌کند.

همچنین باید در خصوص ویژگی‌ مخاطبین خود، شرایط محیطی و خصوصیات محصول نیز تحقیق کنید و به اطلاعاتی بنیادین دست پیدا کنید که به شما همه چیز را بگوید. تنها در صورتی می‌توانید در مراحل بعدی تصمیمات درستی بگیرید که از پس این مرحله به خوبی برآمده باشید.

بررسی و مقایسه

حال که همه اطلاعات را در اختیار دارید باید مشخص کنید که دقیقا کدام دسته از مشتریان برای محصول شما مناسب هستند و می‌خواهید چه افرادی را در چه زمانی هدف دیجیتال مارکتینگ خود قرار دهید. بهتر است از ابزارهای مقایسه استفاده کرده و متوجه شوید کدام مشتریان بیشترین سودآوری را برای شما خواهند داشت. اگر هدف مناسبی را انتخاب کنید، اقدامات بعدی شما می تواند به نتایج سودآوری تبدیل شود.

ترغیب مشتریان به خرید

شما می‌توانید با کمک روش‌های مختلف digital marketing به مشتریان هدف خود نزدیک شده و از آن‌ها دعوت کنید تا محصول منتخب را خریداری کنند. از آنجا که مشتریان شما به این مورد نیاز داشته و طبق تحقیقات قبلی خودشان نیز خواهان خرید هستند، تنها کافی است به اندازه کاری آن‌ها را ترغیب کرده تا تصمیم نهایی را بگیرند.

وفادارسازی پس از خرید

بازاریابی دیجیتال تنها به فروختن یک جنس محدود نمی‌شود، ‌بلکه قرار است سیستمی ساخته شود تا با مشتریان بالقوه آشنا شد، ارتباط برقرار کرد، محصول را فروخت و همچنان ارتباط را با آن‌ها حفظ کرد. در این سیستم با ارسال پیام‌های یادآوری، مدهای تخفیف و... همچنان سعی می‌شود تا با فرد در ارتباط بود و او را به یک عضو وفادار از بیزینس خود تبدیل کرد.

 

آیا digital marketing فرآیندی یکباره است؟

کسب‌وکارهای به دنبال دستیابی به مشتریان بیشتر هستند و فضای مجازی باعث شده تا این امر تا حدی ساده‌تر گردد. از این رو هرچه تعامل مخاطبین با اینترنت بیشتر شود، مشتریان بالقوه بیشتری در معرض تبلیغات قرار گرفته و از این رو باید با توان بیشتری روی این محیط پرسود سرمایه‌گذاری کرد. بازاریابی دیجیتال در هیچ مقطعی به شکل یکباره جوابگو نیست و باید سعی کنید با برنامه‌ریزی دراز مدت، فعالیت خود را در زمینه دیجیتال مارکتینگ افزایش دهید تا به یک روتین تبدیل شود.

اغلب شرکت‌ها یک دپارتمان جداگانه برای عملیات مربوط به digital marketing داشته و یا از شرکت‌های تخصصی در این زمینه کمک می‌گیرند. مزیت استفاده از بازاریابی دیجیتال در این است که می‌توانید اهداف پیش روی خود را تعیین کرده و سپس از تیم مارکتینگ خود بخواهید تا در بازه زمانی مشخصی شما را به آنجا برسانند. هرچه قدمت این بخش در کسب‌وکار شما بیشتر باشد، بهتر می‌توانید به اهداف بازاریابی خود دست پیدا کنید.



:: بازدید از این مطلب : 0
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 بهمن 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

راهنمای کامل ورود به شغل دیجیتال مارکتینگ و راه دیجیتال مارکتر شدن

شغل دیجیتال مارکتینگ با اینکه به شغل فعلی خود علاقه مند هستید، و روی پروژه های جالب کار کرده اید

شغل دیجیتال مارکتینگ با اینکه به شغل فعلی خود علاقه مند هستید، و روی پروژه های جالب کار کرده اید و حقوق بالایی هم دارید، برای شما جذاب است؟و یا شاید شما از آن دسته افرادی هستید که از کار فعلی خود خسته شده اید و احساس می کنید که جایی برای رشد ندارید، یا علاقمند هستید که به صورت دورکاری یا فریلنسری کار کنید.

 اگر هریک از اینها در ذهن شماست پس به تغییر شغل فکر می کنید و ممکن است به بدنبال یادگیری بیشتر در مورد شغل دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال نیز باشید. شغل دیجیتال مارکتینگ در سال‌های اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده است، زیرا توانسته تاثیر چشمگیری بر درآمد بسیاری از سازمان ها بگذارد، و طیف وسیعی از فرصت‌های شغلی به افراد ارائه دهد.

ما در این مقاله، سعی داریم تا اطلاعات کاملی در مورد اینکه مسیر شغلی دیجیتال مارکتینگ چیست؟ مهارت‌هایی مورد نیاز یک دیجیتال مارکتر کدامند و چگونه یک دیجیتال مارکتر شویم؟ حقوقی که برای این بازاریابی دیجیتال دریافت می کنید و… در اختیارتان بذاریم.

۱- شغل دیجیتال مارکتینگ چیست و یک دیجیتال مارکتر چه وظایفی دارد؟

به تولید و انتشار تمام فعالیت‌های بازاریابی که از طریق بستری به نام اینترنت برای یک شرکت، برند یا فرد  صورت می‌پذیرد فعالیت یا شغل دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال می گویند. تیم دیجیتال مارکتینگ  تبلیغات خود را در کنار محتوای باکیفیت و بسیار مرتبط منتشر می‌کند تا اعتماد و اقتدار بین مخاطبان ایجاد کند و به طور کلی آگاهی از برند را افزایش دهد. اهداف تیم بازاریابی دیجیتال جذب و تبدیل مشتریان بالقوه به مشتریان بالفعل همچنین حفظ عرف و وفاداری مشتریان فعلی است.

یک تیم بازاریابی دیجیتال از برخی یا همه پلتفرم‌ها و روش‌های زیر استفاده می‌کند: 

  • پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی از جمله اینستاگرام، توییتر، لینکدین و فیسبوک برای افزایش فالوورها و جوامع، تعامل با کاربران و مشتریان، به اشتراک گذاری محتوا، و ارتقای محصولات و خدمات 
  • پلتفرم های وبلاگ نویسی مانند Medium، Tumblrو WordPress، نوشتن مقالاتی که برای SEO بهینه شده اند و ارزشی برای خواننده فراهم می کنند.
  • ایمیل و خبرنامه برای ارتباط مستقیم بیشتر با کاربران، تبلیغ محصولات، ویژگی ها و پیشنهادات ویژه، و همچنین ارائه کمک در نقاط مختلف سفر مشتری 
  • بازاریابی موتورهای جستجو (SEM) و پرداخت به ازای هر کلیک. تبلیغات (PPC)

۲- برای تبدیل شدن به یک دیجیتال مارکتر به چه مهارت هایی نیاز دارید؟

در حالی که هیچ مدرک رسمی مورد نیاز برای ورود به مسیر شغلی دیجیتال مارکتینگ وجود ندارد، کارفرمایان انتظارات خاصی از داوطلبان این پوزیشن شغلی از نظر مهارت های سخت و نرم دارند. برخی از این موارد را می‌توانید با استفاده از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ، خواندن و نوشتن وبلاگ، ایجاد کمپین‌های رسانه‌های اجتماعی تمرینی، و یادگیری نحوه تجزیه و تحلیل رفتار کاربر، در خانه روی خودتان کار کنید.  

 

مهارت های سخت

  • دانش خوب از پلتفرم ها و گرایش های رسانه های اجتماعی
  • علاقه به (و دانش) بازاریابی و ابزارهای تجزیه و تحلیل وب مانند Google Adwords، Google Analytics، Taboola، Outbrain و سایر پلتفرم های تبلیغات اینترنتی
  • توانایی استفاده از ابزارهای بازاریابی ایمیلی مانند Sendinblue، Omnisend، ., MailChimp و Mailjet
  • دانش و مهارت در تبلیغات پرداخت به ازای کلیک
  • درک تحقیق کلمات کلیدی و پیاده سازی SEO، تجزیه و تحلیل، نظارت و مدیریت
  • دانش در استراتژی و اجرای کمپین بازاریابی 
  • تجربه در اجرای آزمایش های چند متغیره، تست A/B و ایمیل بازاریابی
  • درک خوب UX و همچنین بهینه سازی قیف های تجربه مشتری و صفحات فرود

مهارت های نرم 

  • مدیریت زمان و توانایی اولویت بندی وظایف
  • مهارت های تحلیلی و علاقه به یادگیری ابزارهای جدید، جمع آوری داده ها و مطالعه روندها 
  • مدیریت پروژه 
  • رهبری و تفویض وظایف 
  • ارتباط عالی شفاهی و نوشتاری 
  • توجه به جزئیات

همچنین یک دیجیتال مارکتر می بایست از مهارت های متنوعی برخوردار باشد تا بتواند از طریق کانال های مختلف دیجیتالی به ارتباط شرکت ها یا محصولات با کاربران کمک کند. در واقع عملکرد و درآمد کلی شرکت یا سازمان به این  بستگی دارد که آن ها راه های بیشتری برای دسترسی به مخاطبان پیدا کنند.

با این وجود نباید احساس نگرانی از کافی نبودن مهارت های خود برای این شغل را داشته باشید زیرا ما دیجیتال مارکتر های موفق زیادی داریم که قبلا در زمینه فروش،آموزش، خدمات مشتریان، امور مالی، معماری، منابع انسانی و فناوری اطلاعات کار می کردند اما توانستند در این پوزیشن شغلی به سطح عالی از رشد برسند، تقریباً همه شرکت‌ها نوعی استراتژی بازاریابی دیجیتال خاص خود را دارند بنابراین اگر یاد بگیرید که چگونه این استراتژی ها را بهبود ببخشید و به روند اجرای آن کمک کنید اهمیت چشمگیری به عنوان یک دیجیتال مارکتر پیدا خواهید کرد.

 

3.آیا می توان دیجیتال مارکتینگ را به عنوان یک مسیر شغلی خوب انتخاب کرد؟

در حال حاضر دیجیتال مارکتینگ یکی از عناصر مهم هر صنعت و سازمان نام برده می شود و درخواست برای  متخصصانی که بتوانند ارتباط موثری بین محصولات یا خدمات با مشتریان شکل دهند روز به روز بیشتر می شود. از آنجایی که بازار به طور مداوم در حال رشد است و کسب‌وکارها با کمبود مهارت‌های قابل توجهی مواجه هستند، دیجیتال مارکتر ها فرصت مناسبی برای استخدام از سوی شرکت ها دارند و از تنوع شغلی  و حقوق رقابتی برخوردار هستند.

در واقع دیجیتال مارکتر ها به کسب‌وکارها کمک می‌کنند تا مشتریان بیشتری جذب کنند به همین خاطر شرکت‌ها نیز می‌دانند اینترنت و پلتفرم‌های دیجیتال چقدر سودمند هستند بنابراین این شغل ارزشمند می تواند جامعه وسیعی از مشتریان را در برگیرد و به شرکت ها اجازه دهد تا کسب و کار خود را بیشتر گسترش دهند و درآمد بیشتری کسب کنند.

بازاریابی دیجیتال به سرعت حرکت می کند و افرادی که در این شغل کار می کنند دائما در حال یادگیری و پیشرفت در حرفه خود هستند. در واقع هیچ محدودیتی برای افزایش مهارت و پیشرفت در حرفه دیجیتال مارکتینگ برای شما وجود نخواهد داشت.

اخیراً لینکدین برای “متخصص دیجیتال مارکتینگ” 860000 فرصت شغلی متنوع در سراسر جهان داشته است.

شما نیاز است به عنوان متخصص دیجیتال مارکتینگ  می توانید  در  شرکت‌های مختلفی  کار کنید. این مسیر شغلی  در سال جاری 860000 فرصت شغلی در لینکدین داشت که در رده ۱۰ شغل پر تقاضا در لینکدین قرار گرفت. علاوه بر این، کمبود تقریباً 230000 متخصص بازاریابی دیجیتال در تعدادی از مناطق شهری در ایالات متحده نیز گزارش شده است. 

دیجیتال مارکترها در حال شکل دهی به آینده هستند، دیجیتال مارکتینگ به عنوان یک مسیر شغلی، فرصت های متعددی را برای رشد حرفه ای در اختیار شما می گذارد.

تا به اینجای مقاله تقریبا با شغل هیجان انگیز دیجیتال مارکتینگ به خوبی آشنا شده اید، پس یا ما همراه باشید تا با سطح بندی این پوزیشن شغلی متناسب با مهارت ها و توانمندی های مورد نیاز هر کدام آشنا می شوید.

۱-۳ سطح تازه کار

کسانی که تازه وارد این پوزیشن شغلی می شوند معمولاً حرفه خود را در یک موقعیت سطح ابتدایی مانند نقش دستیار بازاریاب دیجیتال یا دستیار مدیر جستجوی پولی (SEM: بازاریابی موتور جستجو، معمولا به جستجوی پولی اشاره دارد.) شروع می کنند. در این نقش‌ها، از بازاریاب دیجیتال انتظار می‌رود که برنامه‌های رسانه‌ای ایجاد کند، در صورت‌حساب ها کمک کند، وظایف مدیریت رسانه‌های اجتماعی را بر عهده بگیرد یا  گزارش های بازاریابی ارائه دهد.

۲-۳ سطح متوسط

معمولاً بین شش ماه تا دو سال را در یک موقعیت سطح ابتدایی سپری می کنند تا اینکه واجد شرایط برای نقش های سطح متوسط باشند. یک نقش در سطح متوسط ممکن است یک مدیریا یک سرپرست بازاریابی دیجیتال باشد. مسئولیت‌های این مرحله در حرفه بازاریابی دیجیتال ممکن است شامل درک نیازها و اهداف استراتژیک کسب‌وکار و همسو کردن آن‌ها با اهداف تیم بازاریابی باشد.

یک دیجیتال مارکتر سطح متوسط همچنین ممکن است مسئول پرورش اعضای جوان تر تیم، همکاری با سایر تیم ها در کمپین ها و ایفای نقش عملی در تجزیه و تحلیل نتایج باشد. 

۳-۳ سطح ارشد و مدیریتی

بسته به اندازه و ساختار شرکت – و همچنین مهارت‌های تخصصی یک فرد – بیشتر افراد بین دو تا هشت سال در سطح متوسط در بازاریابی دیجیتال سپری می‌کنند. پس از به دست آوردن تجربه قابل توجه، آنها آماده هستند تا در یک موقعیت ارشد کار کنند، جایی که تیم هایی را رهبری می کنند، با مشتریان کار می کنند، نوآوری می کنند و استراتژی بلند مدت می سازند. نقش های  شغلی در این سطح ممکن است شامل «رئیس» یا «مدیر» بازاریابی دیجیتال باشد. 

پس از آشنایی با سطح های دیجیتال مارکینگ هم اکنون دیگر فرصت انتخاب این مسیر شغلی فرا رسیده اما بهتر است قبل از اینکه دیجیتال مارکتر شدن را انتخاب کنید  با مزایا و معایب این حرفه به خوبی آشنا شوید.

4. مزایا و معایب شغل دیجیتال مارکتینگ چیست؟

هنگام انتخاب مسیر شغلی دیجیتال مارکتینگ، مهم است که در مورد مزایا و معایبی که ممکن است در این پوزیشن شغلی تجربه کنید واقع بین باشید. در اینجا لیستی از مزایا و معایب این حرفه  آورده شده است، بنابراین قبل از هر تصمیم بزرگ بهتر است  تصویری وسیع تر از این شغل داشته باشید. 

۱-۴ بیایید با جوانب مثبت شغل یک دیجیتال مارکتر شروع کنیم:

  • فرصت‌های شغلی فراوان دارد
  • وظایفش متنوع و با ارزش است
  • فرصت کار با آخرین فناوری‌ها
  • امنیت شغلی بلندمدت 
  • دامنه رشد حرفه‌ای
  • فرصت‌هایی برای کسب حقوق بالا
  • تخصص‌های زیادی برای ورود به
  • فرصت‌های خلاقانه زیاد
  •  رشد درآمد با سرعت زیاد
  • صنعت در حال تحول
  • فرصت‌های یادگیری مداوم 
  • بازاریابان می توانند برای هر نوع صنعت، شرکت یا شخصی کار کنند و از این بابت محدودیتی ندارند

۲-۴ از سختی ها و یا شاید جوانب منفی شغل دیجیتال مارکتری هم به موارد زیر اشاره کرد:

  • انتظار می رود بازاریاب های دیجیتال در مورد تغییرات صنعت به روز بمانند ( زیرا همه چیز به سرعت تغییر می کند!)
  • افزایش رقابت برای مشاغل به لطف افزایش محبوبیت این انتخاب شغلی
  • شما باید برای یادگیری مهارت های جدید وقت بگذارید. 
  • کمبود ساختار و استاندارد کاری مشخص 
  • ممکن است تعیین (یا اثبات) بازگشت سرمایه (ROI) در برخی شرایط دشوار باشد
  • از بازاریابان انتظار می رود که کلاه های مختلف زیادی را به طور همزمان بر سر کنند تا بتوانند در این شغل به یک متخصص تبدیل شوند!
  • تیم بازاریابی به میزان قابل توجهی مسئولیت رشد شرکت را بر عهده دارد. که خب این ریسک کاری بالایی به همراه دارد.

پس از آشنایی با مزایا و معایب این پوزیشن شغلی نوبت به آگاهی و شناخت از شخصیت خود می رسید که آیا می توانید خود را با این حرفه مطابقت دهید؟

۵- یک دیجیتال مارکتر باید چه نوع شخصیتی داشته باشد؟

چگونه می فهمید که شغل دیجیتال مارکتینگ یا هر نقش خاص دیگری برای شما مناسب است؟ خوب، اگرچه مطمئناً تعیین سازگاری خود با یک پوزیشن شغلی قبل از اینکه اولین نقش خود را در آن زمینه بدست آورید دشوار است، تعدادی گام وجود دارد که می توانید قبل از گرفتن هر تصمیم بزرگی بردارید تا ببینید آیا این برای شخصیت شما مناسب است یا خیر که در قسمت زیر مواردی را برای شما آماده کرده ایم.

  • در این مورد جستجو کنید و با یک دیجیتال مارکتر در مورد کار، کارهای روزمره و تجربیاتش  صحبت کنید
  • به اشتیاق، شخصیت، ترجیحات (برای سرعت کار، نوع کار، محیط کار و غیره) خود را با آنچه در مورد شغل بازاریابی دیجیتال می دانید مطابقت دهید.
  • می توانید پروژه ها و تسک های پایلوت و یا واقعی که به آنها دسترسی دارید را انجام دهید و در عمل ببینید که چند مرده یک در شغل دیجیتال مارکتینگ تناسب دارید؟
  • می توانید برای یک کارآموزی بدون حقوق یا موقعیت در این حوزه اقدام کنید.
  • به دقت در مورد نقاط قوت خود و آنچه که از انجام دادن آن لذت می برید فکر کنید  زیرا به عنوان یک دیجیتال مارکتر باید ترکیبی از این موارد باشید.
  •  فهرستی از مهارت های خود تهیه کنید – آیا آنها با مهارت هایی که یک دیجیتال مارکتر نیاز دارد مطابقت دارد؟؟

اما پس از تمامی جزئیات و نکاتی که گفته شد آیا حقوقی که بابت سرمایه گذاری روی این شغل قرار است دریافت می کنید ارزشش را دارد؟(شاید بهتر است این سوال را اول از خودتان بپرسید بعد ادامه مقاله را بخوانید!)

6. حقوق و دستمزد یک دیجیتال مارکتر چقدر است؟

دستمزد شما در دیجیتال مارکتینگ بسته به نوع سازمانی که در آن کار می کنید، سابقه کار، اندازه شرکت، موقعیت مکانی شما و هزینه زندگی در منطقه شما بسیار متفاوت خواهد بود. 

طبق گزارش CourseReport، حقوق معمولی برای  شغل دیجیتال مارکتینگ در سطح پایه بین 35000 تا 75000 دلار است. در ایران نیز این عدد در پاییز ۱۴۰۱ از ۴ میلیون تومان تا ۸ میلیون تومان متغیر است. برای یک دیجیتال مارکتر سطح متوسط، این مبلغ بین 65000 تا 150 هزار دلار افزایش می یابد. در نهایت، یک دیجیتال مارکتینگ در سطح ارشد می تواند انتظار دستمزدی بیش از 150000 دلار (در حال حاضر در ایران بیشترین دستمزد یک مدیر دیجیتال مارکتینگ کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان است) در سال داشته باشد. 

در سرتاسر جهان، متخصصان دیجیتال مارکتینگ می‌توانند انتظار دستمزد متوسط سالانه زیر را داشته باشند: 

  • سوئیس: 72,831 دلار (67,660 CHF)
  • ایالات متحده: 63,027 دلار
  • استرالیا: 58,554 دلار (80,714 AUD)
  • آلمان: 56,318 دلار (48,071 EURO) 
  • امارات:50,287 دلار (184,704 AED)
  • بریتانیا: 49,126 دلار (35,971 پوند)
  • چین: 25,899 دلار (167,440 CNY)
  • هند 7600 دلار (6,31,085 INR)
  • ایران 3000 دلار (1,200,000,000 IRR)

خب امیدواریم تا به اینجا دیگر تصمیمتان را گرفته باشید با این وجود راه های پیشنهادی زیر به شما کمک می کند تا برای انتخاب مسیر شغلی خود به طور قاطع اقدام کنید.

7- چگونه می توانم یک دیجیتال مارکتر شوم؟

مسیرهای زیادی برای ورود به حرفه دیجیتال مارکتینگ وجود دارد. با این حال، چند قدم ساده وجود دارد که می توانید برای آماده شدن برای تغییر شغل خود بردارید.همه چیزهایی را که برای شروع این مسیر شغلی باید انجام دهید به طور کامل در قسمت زیر توضیح داده‌ایم:

  1. در مورد این حرفه مطالعه کنید و با مفاهیم و ابزارهای کلیدی آشنا شوید

در یکی از سایت های موجود (HubSpot یا MailChimp) برای یادگیری ایمیل مارکتینگ عضو شوید یا فیلم های آموزشی Google Analytics را در یوتیوب جستجو کنید و نحوه ی کار با آن را یاد بگیرید—شما تنها با آشنا شدن  با ابزارهای دیجیتال و ایجاد کمپین های ساده آنقدر چیزهای زیادی یاد خواهید گرفت که وقتی اولین موقعیت خود را در این زمینه بدست آوردید به راحتی می توانید از این تجربه های کوچک برای پروژه های واقعی استفاده کنید.

  1. ساختار یادگیری خود را با یک دوره یا مدرک دیجیتال مارکتینگ بسازید

در یک دوره کوتاه بازاریابی دیجیتال رایگان ثبت نام کنید، یا اینکه خودتان مستقیماً یک دوره بوت کمپ را برای شروع انتخاب کنید زیرا یک مسیر یادگیری از پیش تعیین شده به شما کمک می کند تا با افرادی که مانند خودتان به دنبال یادگیری دیجیتال مارکتینگ هستند آشنا شوید، از آنها بازخورد و راهنمایی های حرفه ای دریافت کنید و مهارت هایی را که برای رسیدن به موقعیت ابتدایی این شغل نیاز دارید را کسب کنید.

3. رزومه ای از فعالیت ها و پرتفولیوی خود بسازید

اگر یک بوت کمپ یا برنامه منتورینگ دیجیتال مارکتینگ را کامل کنید، احتمالاً تعدادی پروژه و نمونه کار قوی برای ارائه خواهید داشت که می توانید از آنها برای نمایش مهارت های خود از آن استفاده کنید. اینها را در یک نمونه کار ساده جمع آوری کنید تا در اولین مصاحبه ها آن را به  کارفرمایان ارائه دهید.

4. فعالیت در شبکه های اجتماعی و شبکه سازی فراموش نشود.

اگر به درستی شبکه سازی کنید و به طور مدام فعال باشید، این می تواند کلید باز کردن اولین موقعیت شما در این زمینه باشد. در جلسات مرتبط (آنلاین و حضوری) شرکت کنید و با کارشناسان بازاریابی دیجیتال در لینکدین تماس بگیرید، سوال بپرسید و علاقه واقعی به کار آنها نشان دهید. 

5. شروع به ارسال رزومه برای درخواست کار در سطح ابتدایی

با گذراندن یک دوره آموزشی، یک نمونه کار و  کمی تجربه قطعاً آماده فرستادن رزومه  برای موقعیت های ابتدایی در بازاریابی دیجیتال خواهید بود. رزومه و پروفایل LinkedIn خود را با مهارت های جدیدی که بدست آوردید به روز کنید، در Google Job Alerts ثبت نام کنید و از Glassdoor و LinkedIn برای جستجوی موقعیت های نزدیک خود استفاده کنید. در ایران هم از جابینجا و جابویژن و لینکدین ممکن است نتایج بهتری بگیرید.

در نهایت، امیدواریم مقاله ما توانسته باشد بینشی کامل از همه جوانب دیجیتال مارکتینگ به شما داده باشد تا بتوانید به این سوال که آیا این شغل خوبی برای ورود به آن است یا نه؟  پاسخ بدهید و با تحقیق کامل در صنعت، به دست آوردن تجربه و شناخت مهارت‌هایتان، خودتان را در برای ورود به بازارکار این پوزیشن شغلی آماده کنید.برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه شغل دیجیتال مارکتینگ  چه  چیز های دیگری می تواند داشته باشد،



:: بازدید از این مطلب : 0
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 بهمن 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

گام های مهم در دیجیتال مارکتینگ مدرن

دیجیتال مارکتینگ هر نوع عملیات بازاریابی است که به کمک رسانه‌های دیجیتال انجام می‌شود. در گذشته مدیران شرکت‌ها کارهایی از قبیل: ایمیل مارکتینگ، تبلیغ‌نویسی، تولید محتوا و… را خودشان انجام می‌دادند؛ ولی اکنون شرایط کمی تغییر کرده و این موضوع غیرممکن شده است. به این دلیل که رقابت خیلی تنگاتنگ‌تر شده و شاید نتوانید به‌تنهایی در کنار اداره کسب‌وکار خود، تمام کارهای وب‌سایت، رسانه‌های اجتماعی و… را انجام دهید.

دیجیتال مارکتینگ پیشرفته یا مدرن شامل 4 فعالیت مستقل است:

1. جذب

منظور از فرایند جذب این است که افرادی را از خارج سایت قانع کنیم تا وارد سایت‌ شوند.

برخی از روش‌هایی که می‌توانید با استفاده از آن‌ها فرایند جذب را انجام دهید:

  • تبلیغات. بودجه ماهانه‌ای اختصاص دهید و سعی کنید با این بودجه بیشترین تعداد بازدیدکنندگان را به سایت هدایت کنید، به شرطی که کیفیت بازدیدکنندگان در حد مطلوبی باشد. منظور از کیفیت بازدیدکننده این است که از هر 100 نفری که وارد ‌سایت می‌شوند چند نفرشان واقعا قدم بعدی دیجیتال مارکتینگ را انجام می‌دهند؛ یعنی Activation یا فعال‌سازی روی آن‌ها انجام ‌شود و اطلاعات تماسشان را در اختیار ‌سایت قرار ‌دهند.
  • رسانه‌های اجتماعی. روش دیگر جذب، نیاز به مهارت بالایی دارد و نمی‌توانید در رسانه‌های اجتماعی، صرفا اطلاع‌رسانی کنید تا افراد به سایت بیایند. باید جوایز، پیشنهادهای بهتر و کارهای بزرگ‌تری انجام دهید که افراد قانع شوند از محیطی مانند اینستاگرام، خارج‌ شده و وارد ‌سایت شوند. در اینستاگرام اغلب افراد در حال تفریح و خوش‌گذرانی هستند و الان باید وارد محیط جدی به نام سایت شوند؛ بنابراین این کار بسیار راحت نیست.
  • در نتیجه در بخش جذب دیجیتال مارکتینگ، باید مهارت‌هایی را کسب کند تا بتواند افراد را از رسانه‌های اجتماعی در حدی ذوق‌زده کند که حاضر باشند وارد سایت شوند.
  • سئو. سئو یا Search Engine Optimization یعنی در سایت کاری کنید که وقتی کسی کلیدواژه‌های موردنظر را در گوگل جستجو کرد، در اولین نتایج جستجو ظاهر شوید. اکنون این موضوع خیلی پیچیده‌ شده و گوگل ده‌ها پارامتر را لحاظ می‌کند تا ببیند سایت شما در اولین نتایج جستجو باشد یا خیر؟
  • مثلا یکی از مهم‌ترین موارد در سئو، سرعت سایت است و اگر سرعت سایت در حد قابل‌قبولی نباشد خیلی سخت می‌توانید جزو اولین نتایج گوگل قرار بگیرید، موضوع دیگر Mobile Friendly بودن سایت است. گوگل با وسواس زیاد با الگوریتم‌هایی که نوشته است، چک می‌کند که سایتتان برای مشاهده بر روی موبایل مناسب است و روی گوشی‌ها به‌خوبی و به‌وضوح دیده می‌شود یا خیر؟ اگر این کار را انجام ندهید امتیاز منفی می‌گیرید و نمی‌توانید در SEO رتبه خیلی بالایی کسب کنید و ده‌ها پارامتر دیگر.

 

2. فعال‌سازی

منظور از فعال‌سازی یا Activation این است که کاری کنیم تا مخاطب یک ابراز تمایل از خود نشان دهد. در واقع این ابراز تمایل را با دادن اطلاعات تماسش در وب‌سایت می‌تواند نشان دهد؛ بنابراین باید کاری کنید تا بازدیدکننده‌هایی که در بخش جذب وارد وب‌سایت شدند قانع شوند و اطلاعات تماس خود را وارد کنند.

یک معیار خوب برای فعال‌سازی،‌ نرخ تبدیل است؛ یعنی از هر 100 نفری که وارد ‌سایت می‌شوند چند نفرشان اطلاعات تماس را وارد می‌کند.

نکته مهم این است که باید ابتدا به افراد محتوا ارائه کنید، بعد از آن‌ها بخواهید که اطلاعات تماس خود را بدهند.

3. پول‌سازی

فرض کنید تعدادی مخاطب دارید که اطلاعات تماس خود را در اختیارتان قرار داده‌اند. باید بتوانید از این افراد درآمد ایجاد کنید؛ یعنی در این قدم است که سعی می‌کنید پیشنهادهای فروش محصولات و خدمات را به این افراد خاص ارائه دهید.

نکته مهم یا تغییر مهمی که در این مورد پیش‌ آمده و مانند قبل نمی‌توانید به‌راحتی با ارسال یک ایمیل، فروش زیادی ایجاد کنید، این است که اکنون باید فهرست اعضای سایت و مخاطبان خود را بخش‌بندی کنید.

بخش‌بندی یک اصطلاح بسیار رایج در بازاریابی است؛ یعنی باتوجه‌به سابقه افراد، ‌فعالیتی که در سایت داشتند و اتفاقاتی که قبلا برایشان پیش ‌آمده، پیام‌های ویژه‌ای برای آن‌ها می‌فرستیم.

بنابراین در پول‌سازی مهم‌ترین تغییری که ایجاد شده، این است که مخاطب‌ها به ایمیل‌ها و پیام‌های خیلی عمومی واکنش نشان نمی‌دهند و لازم است پیام‌های خاصی را به آن‌ها ارسال کنیم تا شخص بداند این پیام یا پیشنهاد خرید دقیقا متناسب با شرایط خود فرد ارسال ‌شده است.

معیار قابل‌سنجش برای پول‌سازی

بهترین معیار قابل‌سنجش برای پول‌سازی «درآمد به‌ازای هر نفر» است؛ یعنی اگر سایتتان هزار عضو دارد و درآمد به‌ازای هر نفر را 1000 تومان تعریف ‌کنید، باید بتوانید با هر عملیات بازاریابی که انجام می‌دهید یک میلیون تومان فروش ایجاد کنید

4. حفظ

در حفظ یا Retention باید بتوانید کسانی که حداقل یک خرید از شما انجام داده‌اند را در سطح رضایت بالایی نگه ‌دارید، به آن‌ها در استفاده از محصول کمک کنید و در نهایت پیشنهادهای دیگری بدهید تا خریدهای دیگری انجام دهند.

 

چهار ایده برای بخش حفظ

1. تجربه لذت‌بخش

اولین ایده این است که سعی کنید در هر فرصت ممکن برای خریداران خودتان یک تجربه لذت‌بخش ایجاد کنید. منظور از تجربه لذت‌بخش بسته‌بندی محصولی که می‌فرستید، پیام‌های خلاقانه‌ای که بعد از خرید برای افراد ارسال می‌کنید و… است.

 

2. بازگرداندن مخاطب

اگر کسی خریدی انجام داد می‌توانید سلسله‌ای از ایمیل‌های خودکار برای او بفرستید تا مجبور شود هفته‌ای یک‌بار به سایت شما برگردد و نکات بیشتری را درباره آن محصول یاد بگیرد و در مورد لوازم جانبی آن محصول اطلاعاتی در اختیارش قرار دهید.

بنابراین لازم است سیستمی طراحی کرده باشید تا صفحاتی از سایت که مربوط به خریداران خاص است را با ایمیل‌های خودکار بعد از خرید که برای آن‌ها ارسال می‌شود، کاری ‌کنید تا سایت و رسانه‌های اجتماعی‌تان را به فراموشی نسپارند و مشتریان خود را حفظ کنید.

 

3. تغذیه مخاطبان

منظور از تغذیه این است که مرتب با Content Marketing یا بازاریابی محتوا، محتواهای کوچک ارزشمندی در اختیار مخاطب قرار دهید تا همیشه سطح رضایت بالایی حفظ شود. این موارد می‌تواند ویدیوهای کوتاهی باشد، پیام مدیرعامل شرکت باشد و حتی می‌تواند اطلاعات جالبی باشد که فکر می‌کنید باعث می‌شود مخاطب احساس کند بعد از خرید هم می‌تواند به شما اعتماد کند و مرتب با محتواهای کوچکی که دریافت می‌کند حس خوبی نسبت به شما داشته باشد.

 

4. سفارشات ناموفق

اگر کسی در وب‌سایت شما یا هر جای دیگر سفارش ناموفقی داشت این سفارش ناموفق را پیگیری کنید و آن‌ها را رها نکنید. اگر کسی اطلاعات خود را وارد کرده است ولی پرداخت آنلاین خود را انجام نداده، شاید بهترین گزینه تماس تلفنی با شخص باشد. به‌جای اتوماسیون‌های ایمیلی می‌توانید مستقیم با فرد تماس بگیرید و بگویید چگونه می‌‌‌‌‌توانیم کمک کنیم. با این کار نه‌تنها فروش بیشتر می‌شود؛ بلکه رضایت این افراد بالاتر می‌رود.



:: بازدید از این مطلب : 2
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 بهمن 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

12 روش‌ دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ یعنی بازاریابی دیجیتال! امروزه اینترنت تقریبا در دسترس همه افراد است اما همچنان تعداد این افراد در حال افزایش می‌باشد. این بدان معناست با پیشرفت تکنولوژی، بقا و پیشرفت کسب‌و‌کارها نیز مستلزم حضور فعال در فضای آنلاین است. بازاریابی همواره برای برقراری ارتباط بین فروشنده و کاربر الزامی است. در حالت کلی بازاریابی به دو شکل آنلاین و سنتی انجام می‌شود ولی بازاریابی‌های سنتی یا آفلاین بدلیل گستردگی استفاده از اینترنت همانند گذشته موثر نیستند.

در حال حاضر مهم‌ترین شیوه ارتباط با مشتری و کاربر دیجیتال مارکتینگ است. در دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی و ارائه خدمات با استفاده از کانال‌های مختلف مانند اینستاگرام و از طریق دستگاه‌های دیجیتالی صورت می‌گیرد. حال ممکن است شما به فکر افزایش سهم بازار کسب‌و‌کارتان باشید، رشد سریع بسیاری از کسب‌و‌کارها با روش‌های دیجیتال مارکتینگ امکان‌پذیر است. تا به امروز، تصویر واضحی از دیجیتال مارکتینک به مردم نمایش داده نشده است و یا اکثر مردم اطلاعات اندکی درباره روش‌های دیجیتال مارکتینگ دارند. استراتژی‌های دیجیتال مارکتینگ چگونه است؟ ما در این مقاله با معرفی روش‌های دیجیتال مارکتینگ به ضرورت وجود این نوع از بازاریابی می‌پردازیم.  



روش‌های دیجیتال مارکتینگ:

    بهینه‌سازی موتورهای جست‌‌جو (SEO)
    بازاریابی محتوا (Content Marketing)
    بازاریابی از طریق شبکه‌های اجتماعی (Social Media Marketing)
    تبلیغات کلیکی (Pay Per Click)
    بازاریابی وابسته (Affiliate Marketing)
    ایمیل مارکتینگ (Email Marketing)
    ویدئو مارکتینگ (Video Marketing)
    بازاریابی پیامکی (SMS Marketing)
    بازاریابی موبایلی (Mobile Marketing)
    اتوماسیون بازاریابی (Marketing Automation)
    روابط عمومی آنلاین (Online PR)
    بازایابی درونگرا (Inbound Marketing)

 
بهینه‌سازی موتورهای جست‌و‌جو

سئو یا همان بهینه‌سازی موتور‌های جست‌و‌جو یکی از روش‌های مهم و هدفمند در دیجیتال مارکتینگ است. وقتی کسی عبارتی را در گوگل سرچ می‌کند، موتورهای جست‌و‌جو گوگل آن را تشخیص می‌دهند. سئو، انجام مراحلی است که به وبسایت یا محتوای شما کمک می‌کند در صفحه اول گوگل قرار گیرد همچنین میزان دریافتی ترافیک را افزایش می‌دهد. سئو در دیجیتال مارکتینگ یک نوع تبلیغات رایگان است که بطور غیرمستقیم رابطه پایداری بین مشتری و خریدار ایجاد می‌کند. عناصر اصلی سئو در دیجیتال مارکتینگ شامل سئو درون صفحه، سئو فنی و سئو خارج از صفحه است.

    سئو درون صفحه: سئو درون صفحه بر ساخت محتوای باکیفیت در وبسایت شما تمرکز دارد. استفاده از عناوین مناسب، کلمات و عبارات کلیدی از عوامل کسب رتبه بالاتر در گوگل است.
    سئو خارج از صفحه: سئو خارج از صفحه مجموعه‌ای از بهینه‌سازی‌هایی است که روی خود وبسایت انجام می‌شود. برای مثال، کسب بک‌لینک یکی از موارد مهم سئو خارجی و درنهایت پیشرفت در دیجیتال مارکتینگ است.
    سئو فنی: سئو فنی پیچیده تر از نوع‌های دیگر است که روی باطن وبسایت شما اتفاق می‌افتد. ساخت یک وبسایت با سرعت بالاتر نتیجه موفقیت در سئو فنی وبسایت شما است.

 
بازاریابی محتوا

بازاریابی محتوا در دیجیتال مارکتینگ یک استراتژی نو در جهت افزایش رشد ترافیک، جذب و حفظ مشتری است. در بازاریابی محتوا شما باید محتوایی تولید کنید که گزینه مورد علاقه مخاطب است. شما می‌توانید از طریق نوشتن در وبلاگ‌ها، انتشار کتاب‌های الکترونیکی و محتوای صوتی به نیاز مخاطب رسیدگی کنید. بازاریابی محتوا گام موثری است که باعث رشد کسب‌و‌کار شما می‌شود. بنابراین از بازاریابی محتوا در دیجیتال مارکتینگ غافل نشوید.

آموزش همه نکات تولید محتوا در اینستاگرام

بازاریابی تولیدمحتوای باکیفیت
بازاریابی از طریق شبکه‌های اجتماعی

کلید دیجیتال مارکتینگ موفق، بازایابی در رسانه‌های اجتماعی است. تعامل با مخاطب در رسانه‌های اجتماعی چیزی فراتر از تصورات ما است که اکثر جنبه‌های دیجیتال مارکتینگ ‌را پوشش می‌دهد. اگر در پلتفرم اینستاگرام تازه‌کار هستید و یا دارای کسب‌و‌کار نو در این پلتفرم هستید، می‌توانید بطور همزمان در سایر پلتفرم‌ها مانند فیس‌بوک، لینکدین و پینترست فعالیت کنید. هدف این روش در دیجیتال مارکتینگ، اشتراک‌گذاری محتواها و افزایش بازدید در رسانه‌های اجتماعی مختلف است.

 
تبلیغات کلیکی

یکی از رایج‌ترین تبلیغات در دیجیتال مارکتینگ، تبلیغات کلیکی است. شما به‌ازای هر کلیکی که دریافت می‌کنید بایستی هزینه لازم را پراخت کنید. همچنین هنگامی که مخاطب عبارت خاصی را وارد می‌کند، شما از طریق این نوع از تبلیغات صفحه خود را به نمایش می‌گذارید. علاوه بر گوگل در سایر پلتفرم‌ها نیز این نوع تبلیغات پرطرفدار است. در فیس‌بوک کاربران با انتشار پست یا تصاویر با مخاطبان مرتبط با حوزه کسب‌و‌کارشان هزینه پرداخت می‌کنند.

 
بازاریابی وابسته

بازایابی وابسته نوعی از روش نوین در دیجیتال مارکتینگ است که اجازه همکاری با سایر شرکت‌ها و پلتفرم‌های پرطرفدار را می‌دهد. درواقع بازایابی وابسته محولات دیگران را تبلیغ می‌کند و با هر بار فروش مقداری پورسانت دریافت می‌کند. این روش دیجیتال مارکتینگ، یک تاکنیک هوشمند برای افزایش درآمد است. از کانال‌های بازاریابی وابسته می‌توان به YouTube Partner Program اشاره کرد.

ایمیل مارکتینگ
ایمیل مارکتینگ

بسیاری از شرکت‌ها و کسب‌و‌کارهای جدید از بازاریابی ایمیل در دیجیتال مارکتینگ استفاده می‌کنند. استفاده از این روش در دیجیتال مارکتینگ تقریبا قدیمی است اما با این حال یک روش سریع و مستقیم برای ارتباط با مخاطب است. توصیه می‌شود در ایمیل مارکتینگ از جملات کوتاه، روانشناسی رنگ‌ها و ایمیل‌های شخصی‌سازی شده استفاده کنید. همچنین بهتر است فرستادن ایمیل‌های خوش‌آمدگویی را نیز در بازایابی ایمیل قرار دهید.

هدف استفاده از ایمیل مارکتینگ افزایش تولید و فروش، حفظ مشتریان قدیمی، ترغیب کردن مشتری به خرید و تعامل با مخاطبان است. به نظر می‌رسد اگر این روش مقرون به‌صرفه درست انجام گیرد باعث موفقیت چشم‌گیر کسب‌و‌کارها می‌شود.

 
ویدئو مارکتینگ

بازایابی ویدئویی یکی از ارکان دیجیتال مارکتینگ است. کسب‌و‌کارها از ویدئوها در تبلیغات و معرفی محصولات استفاده می‌کنند. همچنین اگر شما دارای یک صفحه آموزشی هستید می‌توانید از ویدئوها درجهت افزایش بازدهی عملکرد خود بکار ببرید. به زبان ساده این روش باعث تحول ارتباط بین مشتری و سازنده محتوا می‌شود. ویدئو مارکتینگ حتی باعث بهبود سئو نیز می‌شود.

آمار نشان می‌دهد در پلتفرم پینترست، مردم در هر روز یک میلیارد ویدئو می‌بینند. حال بنظر شما نادیده گرفتن این روش از دیجیتال مارکتینگ آسیب جدی به کسب‌و‌کار شما نمی‌زند؟ همچنین جالب است بدانید مخاطبان تمایل بیشتری برای اشتراک‌گذاری ویدئوها نسبت تصاویر دارند.

 
بازاریابی پیامکی

بازایابی پیامکی همانند ایمیل مارکتینگ است اما در شرایط اضطراری کاربرد بیشتری دارد. هزینه استفاده از این روش در دیجیتال مارکتینگ بسیار اندک است بنابراین اگر دارای یک کسب‌و‌کار کوچک هستید، بازاریابی پیامکی انتخاب مناسبی برای شما می‌باشد.

بازاریابی پیامکی سریع‌تر از سایر روش‌های دیجیتال مارکتینگ با مخاطب ارتباط برقرار می‌کند. مزیت دیگر بازاریابی پیامکی نسب به ایمیل مارکتینگ در تعداد کاراکترهای متن است. لازم نیست همانند ایمیل از متن‌های طولانی برای ارسال پیام استفاده کنید. به همین دلیل متون بازاریابی اکثرا باز می‌شوند و میزان پاسخگویی بالایی نیز دارند.

 
بازاریابی موبایلی

اخیرا اعلام شده، ارتباط کاربران فضای مجازی با موبایل نسبت به سایر دستگاه‌ها بهتر بوده است. موبایل مارکتینگ یعنی بازاریابی در دیجیتال مارکتینگ بر اساس دستگاه موبایل تعریف شود. سعی کنید در بازاریابی موبایلی ویژگی‌های منحصر به فرد خود را ایجاد کنید. برای مثال از ایمیل شخصی‌سازی شده، بازاریابی پیامکی و محتوای سازگار با موبایل استفاده کنید. اگر کسب‌و‌کارشما دارای بازاریابی موبایلی باشد، شک نکنید میزان بازدید از وبسایت شما افزایش خواهد یافت. علاوه بر موارد فوق در بازاریابی موبایلی دسترسی به مخاطب در هر زمان به راحتی امکان‌پذیر است.

 
اتوماسیون بازاریابی

اتوماسیون بازاریابی در دیجیتال مارکتینگ، زیربنای تمام فعالیت‌های شما است. درواقع شما می‌توانید تنظیماتی را تعیین کنید تا کاربازاریابی سریع‌تر و بهتر انجام شود و خطای انسانی نیز کاهش یابد.

خبرنامه‌های ایمیل مثالی از اتوماسیون بازاریابی است. در این روش هدفمند، ایمیل‌های موردنظر بصورت خودکار به افراد ارسال می‌شود. خبرنامه‌های ایمیل شما تنها برای افرادی ارسال می‌شود که علاقه‌مند به دیدن این پیام هستند. درنتیجه این نوع روش دیجیتال مارکتینگ منجر به افزایش مشتریان وفادار می‌شود. همچنین با کمک اتوماسیون بازاریابی مدیریت پیام‌ها، کمپین‌های تبلیغاتی و برنامه‌ریزی هزینه کمتری دارد.

 
روابط عمومی آنلاین

بدون شک در دنیای امروزی دیجیتال مارکتینگ شرکت‌ها و مشاغل با روابط عمومی آنلاین بسیار موفق عمل می‌کنند. روابط عمومی آنلاین روشی نوین در ایجاد تبلیغ غیرمستقیم برند کسب‌و‌کار شما است. برای داشتن یک روابط عمومی آنلاین خوب ارتباط با خبرنگاران و افراد مشهور در حوزه کسب‌و‌کارتان را فراموش نکنید. درواقع از این طریق فرصتی عالی برای ارائه خدمات و محصولات کسب‌و‌کارتان فراهم می‌شود. همچنین می‌توانید با ایجاد ارتباط کلامی آنلاین با روابط عمومی حس ارزشمند بودن را در مخاطب ایجاد کنید.

 بهتر است این تکنیک دیجیتال مارکتینگ درکنار سایر روش‌ها استفاده شود تا اثربخشی برند شما در ذهن مخاطب افزایش یابد.

 
بازایابی درونگرا

بازایابی درونگرا باعث ایجاد ارتباط اولیه مخاطب با کسب‌و‌کار شما می‌شود. حال چه عواملی در بازایابی درونگرا موثر هستند؟

دربازاریابی درونگرا، سه عامل جذب، تعامل و احساس رضایت نقش دارند. ابتدا شما باید با ارائه محتوای ارزشمند و جذاب مانند اطلاعات مرتبط با شروع یک کسب‌و‌کار و یا اطلاعاتی در ارتباط با حل یک چالش، توجه مخاطب را جلب کنید. برای مثال شما در بازاریابی درونگرا می‌توانید از وبلاگ نویسی بجای تبلیغات پاپ‌آی استفاده کنید. همچنین سئو نیز می‌تواند در جذب مخاطب نقش موثری ایفا کند. پس از جذب مشتری بایستی تعامل شکل گیرد. با توجه به نیاز کسب‌و‌کارتان از ابزارهای مختلف برای تعامل بهره بگیرید. شما می‌توانید با ایجاد چت زنده و یا وبینارهای مختلف مخاطب را درگیر کنید. اگر فروشگاه اینترنتی بزرگی را مدیریت می‌کنید، عامل سوم نقش کلیدی در بازاریابی درونگرا سیستم شما دارد. درواقع شما باید برای افزایش احساس رضایت در مشتری‌ها پس از خرید، راه‌های پشتیبانی را افزایش دهید.

 
مزیت‌های دیجیتال مارکتینگ چیست؟

دیجیتال مارکتینگ در فضای کسب‌و‌کار امروزی توجه زیادی را کسب کرده است. بطور کلی مزیت‌های دیجیتال مارکتینگ عبارتند از:

    ساخت یک وبسایت در دیجیتال مارکتینگ به شما این امکان را می‌دهد برند خود را در بازار جهانی گسترش دهید.
    در دیجیتال مارکتینگ وفاداری و اعتماد مشتری‌ها افزایش می‌یابد.
    دیجیتال مارکتینگ نسبت به بازاریابی سنتی مقرون به صرفه است.
    نتایج و تجزیه‌و‌تحلیل‌ها در دیجیتال مارکتینگ قابل اندازه‌گیری است.
    بازاریابی شخصی‌سازی شده در دیجیتال مارکتینگ به راحتی انجام می‌گیرد.


 
سخن آخر برای یک دیجیتال مارکتینگ موفق

تحقیقات مرکز تحقیقات پیو نشان می‌دهد در سه سال گذشته حداقل 5 درصد به میزان استفاده افراد بزرگسال از فضای آنلاین و مجازی افزوده شده است. در حال حاضر بسیاری از مشتری‌ها برای خرید از فضای آنلاین استفاده می‌کنند. قطعا در آینده نیز بسیاری از کسب‌و‌کارهای سنتی بدلیل دیجیتال مارکتینگ از بین می‌روند. بنابراین شما با استفاده از دیجیتال مارکتینگ مسیری نجات‌بخش برای کسب‌و‌کارتان تعریف می‌کنید. هر چه سریع‌تر وارد دیجیتال مارکتینگ شوید، پایه‌های کسب‌و‌کارتان محکم‌تر می‌شود.

 



:: بازدید از این مطلب : 1
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 بهمن 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال چیست؟

در این مقاله سعی می شود شما را با مفهوم کاربردی دیجیتال مارکتینگ و تکنیک های متنوع آن آشنا سازد.

اگر بخواهیم از ابتدا شروع کنیم باید گفت که در دنیایی که روز به روز به سمت مجازی شدن پیش می رود، هر کسب و کاری ( اعم از سنتی و غیر سنتی ) لازم است حضور فعالی در فضای مجازی داشته و استراتژی های دیجیتال مارکتینگ مناسب را تدوین کند.

همانطور که می بینیم بر هیچ کس پوشیده نیست که تمایل مردم ایران به بازاریابی دیجیتال در سال های اخیر افزایش پیدا کرده است.

البته این امر فقط مختص ایرانی ها نیست بلکه در کل دنیا نیز Digital marketing به عنوان یکی از روش های پرطرفدار که استفاده از اصول و راه کارهای آن می تواند باعث رشد کسب و کارها شود، مطرح است.

اصطلاح دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتالی چطور شکل گرفت؟


اصطلاح بازاریابی دیجیتالی یا دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing) از دو دهه پیش تا به همین الان به عنوان زیرمجموعه‌ای از مدیریت بازاریابی و نیز مدیریت تبلیغات مورد اشاره قرار گرفته است.
اما با توجه به توسعه فناوری اطلاعات طی سال های اخیر، افزایش متوسط زمان آنلاین بودن کاربران و همچنین استفاده گسترده از موبایل و افزایش ضریب نفوذ اینترنت در جهان امروزه دیجیتال مارکتینگ به عنوان یک دانش و تخصص مستقل مورد توجه قرار می‌گیرد.

تعریف بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ

اگر چه تعریف واحدی از بازاریابی دیجیتال در دست نیست اما به نظر می‌رسد بتوان تعریف زیر را به نسبت سایر تعریف ها منطقی تر و بهتر در نظر گرفت.

به طور خیلی خلاصه دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing) یا بازاریابی دیجیتال به مجموعه فعالیت هایی که جهت تبلیغ محصولات و خدمات با استفاده از ابزارهای دیجیتالی صورت می گیرد گفته می شود.

در کل هر کاری که شما در اینترنت و فضای مجازی برای تبلیغ، فروش، نظرسنجی یا معرفی محصولات یا خدماتتان انجام بدهید، درگیر بازاریابی دیجیتال شده‌اید.

این یک تعریف خیلی ساده از دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتالی بود.

در واقع دیجیتال مارکتینگ خیلی گسترده تر از دیگر روش های بازاریابی در کسب و کارهای سنتی است.

تکنیک های دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال


در این بخش تمامی عناصر و بخش‌های مهم بازاریابی دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing) برای شما به صورت مختصر و مفید عنوان شده است ، که دراین مقاله و مقالات بعدی به طور مفصل به تعریف و کارایی همه این عنوان ها می پردازیم.

موارد زیر، نمونه‌هایی از ابزارهای بازاریابی دیجیتال محسوب می‌شوند:

  •   بازاریابی توسط موتورهای جستجو (SEM)
  •   بهینه سازی برای موتورهای جستجو (سئو)
  •   بازاریابی محتوا (Content Marketing)
  • بازاریابی درونگرا (Inbound Marketing)
  •   بازاریابی شبکه های اجتماعی (Social Media Marketing)
  •   استراتژی محتوا (Content Strategy)
  •   تبلیغات بر اساس کلیک (PPC)
  •   اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer Marketing)
  •   تبلیغات بنری (Banner Advertising)
  •   ایمیل مارکتینگ
  •   بازاریابی موبایلی یا موبایل مارکتینگ (تبلیغات موبایلی)
  •   بازاریابی از طریق همکاری در فروش (Affiliate Marketing)
  •   تولید محتوا
  •   بازاریابی ویروسی دیجیتال (Digital Viral Marketing)

گاها مشاهده می کنیم که در فهرست ابزارهای دیجیتال مارکتینگ ، به تبلیغات هدفمند و سفارشی شده (Targeted Advertising) و نیز تبلیغ مستقیم (Native Advertising) نیز اشاره می‌شود.

اما با توجه به اینکه این دو عنوان می‌توانند سایر گزینه‌ها را هم پوشش دهند در فهرست بالا قرار داده نشده اند.

سوال اینجاست که چرا دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال ؟


حتما از تعداد افرادی که از موبایل های خود برای انجام کارهای روزمره شان استفاده می کنند خبر دارید.
امروزه هر نفر از اعضای یک خانواده حتما مجهز به یک گوشی تلفن همراه هوشمند هستند.
با گسترش شبکه های اجتماعی و میزان محبوبیت آن ها در کشور ما هم استفاده از تلفن های همراه هوشمند در کشور ما چندین برابر شد.

این به چه معناست ؟

حتما مستحضر هستید که هر کجا که سیل عظیمی از افراد وجود دارند مسلما بهترین جا برای تبلیغات است.

به مانند هلوی در گلو  دیجیتال مارکتینگ هم یعنی همین هلوی خوشمزه.

یعنی استفاده از ابزارهای دیجیتالی برای بازاریابی هر نوع محصول یا خدماتی.

سوال تکمیلی

کمی در مورد جواب این سوال که تفاوت خریدهای امروزی با خریدهای 10 سال پیش چه فرقی دارند ، فکر کنید.

تفاوت اساسی که در رفتار خرید مشتریان ایجاد شده است این است که امروزه مشتریان قبل از اینکه خریدی انجام بدهند ، به دنبال اطلاعات هستند.

معنی مشتریان دنبال اطلاعات هستند ، چیست؟

در سال‌های گذشته ، رقابت بازار نسبت به الان خیلی کمتر بوده ، یعنی یک محصول را یک یا نهایتا دو شرکت تولید می‌کردند.

این در مورد خدمات هم صدق می‌کند.

به همین دلیل مشتریان گزینه‌های زیادی نداشتند و ناچار به خرید بودند.

ولی الان ممکن است یک محصول یا یک سری خدمات را بیش از 10 مجموعه ارائه بدهند! به همین دلیل است که مشتریان قبل از اینکه خریدی انجام بدهند ، تحقیق می‌کنند و اطلاعات به دست آورده را از چند نظر مقایسه می‌کنند:

مثلا قیمت کدام مناسب‌تر است ، خدمات پس از فروش کدام مجموعه بهتر است و و و …

و دقیقا همینجاست که دیجیتال مارکتینگ معنای خود را پیدا می کند.

ابزارها و تکنیک‌هایی که دیجیتال مارکتینگ پیشنهاد می‌دهد این توانایی را به شما می‌دهد که با استفاده از پلتفرم‌های مختلف (مثل شبکه‌های اجتماعی، ایمیل، تبلیغات در گوگل و …) هم تبلیغات کنید و هم اطلاعات زیادی به مشتریان بدهید تا به شما اعتماد کنند.

پس در ذیل جمع بندی جمله “چرا دیجیتال مارکتینگ؟” را متوجه میشوید.

  1. دیجیتال مارکتنیگ ، شرایط برابر برای بازاریابی آنلاین فراهم می‏ کند.
  2. دیجیتال مارکتنیگ مقرون به صرفه‏ تر از بازاریابی سنتی است.
  3. دیجیتال مارکتنیگ قابلیت بالاتری برای تبدیل کاربر به مشتری وفادار دارد.
  4. دیجیتال مارکتینگ منجر به درآمد بیشتر می شود.
  5. دیجیتال مارکتینگ موجب تسهیل تعامل با مخاطبان هدف می شود.

استراتژی دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ همانطور که مطرح شد برای هدفمند بودن تاکید دارد.

اگر شاخصه‌ هدفمندی در تبلیغات وجود نداشت ، همچنان باید شاهد تبلیغات گسترده بی‌هدف می‌بودیم.

در بازاریابی digital تعاریف بسیاری مطرح شده که همگی سعی می‌کنند تا شما بهتر بازار هدف و مخاطبین هدف خود را پیدا کرده و هوشمندانه آن ها را نسبت به کسب و کار خود آگاه کنید.

به همین منظور چشم‌بسته نمی‌توان وارد این حوضه شد و تنها با هزینه کردن در شرکت‌های دیجیتال مارکتینگ ، به موفقیت رسید.

تعیین سیاسیت‌های کاری و اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت هر کسب و کار مقدمه‌ای برای تعیین یک استراتژی دیجیتال است.

شناسایی ویژگی‌ها و خدمات کسب و کار ، شناخت و آنالیز بازار و رقبا ، تعیین اهداف در بازه‌های زمانی مشخص ، بررسی روش ورود به فضای رقابت ، رقابت کردن و… نمونه‌هایی از طرح‌هایی هستند که پیش از ورود به حوضه دیجیتال مارکتینگ باید توسط یک کسب و کار لیست شوند.

و تازه بعد از این مورد است که نوبت به اجرای آن می‌رسد.

هر کاری اصولی دارد و دیجیتال مارکتینگ هم از این قاعده مستثنی نیست ، پس شما در ابتدا باید با «اصول دیجیتال مارکتینگ» آشنا شوید.

سه کلید مهم برای دستیابی به موفقیت در دیجیتال مارکتینگ

1. ارتباط با مشتریان را در انواع مختلفی از کانال ها مدیریت نمایید.

خودتان را به تعداد خاصی از کانال های دیجیتال محدود نکنید و همواره سعی کنید از مزایا و قابلیت های کانال های گوناگون استفاده نمایید.

همانطور که پیشتر گفته شد مصرف کنندگان از کانال های متعددی استفاده می کنند و هر کدام از کانال ها امتیازات ویژه ای دارند.

2. با مشتریان به صورت پویا تعامل داشته باشید.

یکی از مهم ترین فواید دیجیتال مارکتینگ کمک به بهبود ارتباطات موثر با مشتریان است.

در ارتباط با مشتریان همیشه پیش قدم باشید و سعی کنید با درک درستی از تمایلات و خواسته های شان ، با پیشنهاد های به موقع آن ها را غافلگیر کنید.

3. ارزش های پنهان در دل داده های عظیم را استخراج کنید.

شاید بتوان گفت مهم ترین بخش دیجیتال مارکتینگ مربوط به تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده می باشد.

در حقیقت همین بخش ، تفاوت اصلی بازاریابی دیجیتال با روش های سنتی محسوب می شود.

از تحلیل درست داده های عظیم برای اتخاذ تصمیم های بهتر استفاده کنید.

همچنین با پی بردن به ارزش نهفته در اطلاعات به دست آمده ، سرعت تصمیم گیری خود را نیز بهبود ببخشید.

کانال‌های ارتباطی پرطرفدار

شبکه‌های اجتماعی ، اینترنت و اپلیکیشن‌های موبایل بالاترین جایگاه را دارند.

هم‌­اکنون باید بر کانال‌های ارتباطی آینده سرمایه‌گذاری کنید تا از این روند عقب نمانید.

شاید نتوان برای بازاریابی سنتی تاریخ انقضا تعیین کرد.

درست است که بیلبوردهای تبلیغاتی در بزرگراه‌ها همچنان اثربخش هستند ، اما بی تردید ویدئویی ۱۵ ثانیه‌ای پیش از تماشای یک قسمت از سریال محبوب‌تان در سینمای خانگی به­‌ویژه در این روزهای دودگرفته و خانه‌نشینی خیلی بیشتر دیده می‌شود.

در دنیای امروز که مشتریان غرق در دنیای دیجیتال هستند ، بی‌شک بدون توجه به روش های نوین بازاریابی بخش مهمی از بازار را از دست خواهید داد.

پس بدین منظور شما باید علاوه بر تسلط کامل به ابزارها و تکنیک های دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال به مواردی از قبیل نکات ذیل هم اشراف داشته باشید:

  • باید با ابزارهای گرافیکی آشنایی داشته باشد.
  • با برنامه نویسی آشنا باشید.
  • بعنوان یک دیجیتال مارکتر “همیشه به روز باشید”.
  • به دنبال یادگیری بیشتر باشید.
  • در استفاده از ابزارها و پلتفرم‌های دیجیتال مارکتینگ مهارت پیدا کنید.
  • و ….

نمونه ایی کوچک از تولید درآمد در بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ

با توجه به اهداف و استراتژی بازاریابی سازمان ، بازاریابان می توانند به وسیله کانال های رایگان و پرداختی در دسترس خود از یک کمپین بزرگتر حمایت کنند.
به عنوان مثال تولید کننده محتوا می تواند یک سری پست برای وبلاگ تهیه کند و برای کتاب الکترونیکی جدیدی که شرکت به تازگی منتشر کرده است ، مشتری ایجاد کند و سپس مدیر شبکه های اجتماعی شرکت می تواند این پست ها را از طریق تبلیغ پولی یا انتشار در اکانت های شبکه های اجتماعی خود شرکت تبلیغ کند ، در نهایت بازاریابان ایمیلی می توانند کمپین ایمیلی برای کسانی که اطلاعات بیشتر در مورد کتاب الکترونیکی را از سایت دانلود کرده اند راه بیاندازند.
این یک مثال ساده بود.
کلی ایده دیگر هم هست که ناب هستند و منتظرند شما روی آن ها کار کنید.



:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 بهمن 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

آموزش انتخاب رشته دیجیتال مارکتینگ

رشته دیجیتال مارکتینگ در برخی کشورهای خارجی از بازار کار خوبی برخوردار است. بد نیست بدانید که این رشته در ایران چندان شناخته شده نیست.

رشته دیجیتال مارکتینگ؛مقدمه

رشته دیجیتال مارکتینگ چه مواردی را شامل می شود؟ ارتباط رشته دیجیتال مارکتینگ با سئو چیست؟ سفارش تولید محتوا چه تاثیری بر دیجیتال مارکتینگ دارد؟ با این حال امروزه آشنایی با مقوله بازاریابی دیجیتال برای موفقیت در همه کسب و کارها ضروری و لازم است. حتماً می دانید که بازاریابی دیجیتال در ایران از کسب و کارهای جدید به شمار می رود. به همین خاطر شاید برخی افراد هنوز اطلاعات کافی در این مورد را ندارند. یکی از سوالات رایج در میان اغلب افراد این است که آیا رشته دیجیتال مارکتینگ در ایران وجود دارد یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که در ایران رشته ای با عنوان دیجیتال مارکتینگ وجود ندارد. اکنون این پرسش مطرح می شود که چگونه می توان در مورد مباحث بازاریابی دیجیتال اطلاعات کسب کرد؟ برای آشنایی بیشتر با نحوه تولید محتوا و حوزه دیجیتال مارکتینگ این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.      

برای دیجیتال مارکتر شدن چه رشته ای را بخوانیم؟

همانطور که در بخش قبلی به آن اشاره کردیم، در دانشگاه های کشور رشته دیجیتال مارکتینگ وجود ندارد. با این حال دوره های مختلفی برای آموزش دیجیتال مارکتینگ هستند که برای شرکت در آنها با محدودیت خاصی مواجه نیستید. دیجیتال مارکترها افرادی هستند که همه چیز را در مورد تاریخچه دیجیتال مارکتینگ و راه های موفقیت در آن را می دانند. رشته های مدیریت و بازاریابی، برنامه نویسی و مهندسی صنایع از جمله رشته های دانشگاهی هستند که از طریق آنها می توان وارد حوزه بازاریابی دیجیتال شد. بد نیست بدانید که برای دیجیتال مارکتر شدن لزوماً نباید تحصیلات مرتبط با رشته دیجیتال مارکتینگ داشت. در واقع هر شخص با هر رشته تحصیلی می تواند در زمینه بازایابی دیجیتال فعالیت کند.  

وضعیت رشته دیجیتال مارکتینگ در دانشگاه

پیش از هر چیز باید بدانید که استخدام غیر حضوری در حوزه دیجیتال مارکتینگ هیچ ربطی به تحصیلات شما در این رشته ندارد. به طور کلی دانشگاه دیدگاه متفاوتی نسبت به حوزه های علمی و تخصصی دارد. به عبارتی دیگر، آموزش ابزارها چیزی نیست که دانشگاه به آن بپردازد. تحصیل در دانشگاه فقط زیربنای فکری افراد را در زمینه های مختلف تقویت می کند. ناگفته نماند که این موضوع در مورد تمامی رشته های دانشگاهی صدق می کند. مطالعه مقالات معتبر درباره رشته دیجیتال مارکتینگ و شرکت در دوره های آموزشی می تواند اطلاعات شما در این زمینه را بالا ببرد. در حقیقت گذراندن این دوره ها و یا داشتن مدرک دانشگاهی در موفقیت شما هیچ تاثیری ندارد.   

مرتبط ترین رشته با دیجیتال مارکتینگ چیست؟

اکنون که رشته دیجیتال مارکتینگ در دانشگاه ها وجود ندارد و عملاً نمی توان در این رشته تحصیلات دانشگاهی داشت، چه باید کرد؟ رشته های دانشگاهی مرتبط با دیجیتال مارکتینگ چیست؟ نه تنها در ایران، بلکه در اغلب دانشگاه های جهان رشته ای به نام دیجیتال مارکتینگ وجود ندارد. عنوان گرایش های برخی رشته ها با نام رشته دیجیتال مارکتینگ شناخته می شود. رشته های بازاریابی دیجیتال، بازاریابی آنلاین و بازاریابی اینترنتی از دیگر نام های رشته دیجیتال مارکتینگ محسوب می شوند. شایان ذکر است که این موارد از گرایش های مقطع ارشد رشته های مدیریت محسوب می شوند.  

با تحصیل در چه رشته هایی می توان وارد بازار کار دیجیتال مارکتینگ شد؟

برخی افراد گمان می کنند که برای ورود به حوزه و بازار کار دیجیتال مارکتینگ حتماً باید در رشته خاصی تحصیل کرد که این باور اصلاً صحیح نیست. داشتن تحصیلات در برخی رشته ها به فهم بهتر و پیشرفت در حوزه بازاریابی دیجیتال کمک می کند. با این حال نداشتن تحصیلات دانشگاهی در برخی رشته های خاص هیچ محدودیتی برای ورود به این حوزه ایجاد نمی کند. در کنار آموزش و کسب مهارت بازاریابی دیجیتال آشنایی با ابزارها، یادگیری تکنیک های خاص، آگاهی از اصول مدیریتی و بازاریابی پیشرفته برای موفقیت در این بازار کار اهمیت زیادی دارد. به طور خلاصه دیجیتال مارکتینگ

تنها یک شغل نیست؛ بلکه مجموعه گسترده ای از مشاغل است که تخصص های زیادی را شامل می شود. به دلیل تنوع شغلی بسیار در این حوزه، برخی افراد با تحصیلات کاملاً غیر مرتبط نیز وارد این بازار کار می شوند و پیشرفت می کنند.  

  بررسی رویکردهای آموزشی دیجیتال مارکتینگ

همانطور که می دانید رشته دیجیتال مارکتینگ زیرشاخه های متعددی دارد و برای ورود به هر کدام از این زیرشاخه ها، تخصص و دانش خاصی لازم است. در کل می توان گفت که آموزش و ورود به بازار کار چند رویکرد اساسی دارد که عبارتند از:

• گفته می شود که دیجیتال مارکتینگ در دانشگاه رشته ای مستقل نیست، بلکه زیرشاخه یا گرایشی از رشته های مدیریت بازاریابی می باشد. بنابراین بازاریابی دیجیتال صرفاً زیرمجموعه ای از مارکتینگ محسوب می شود. 

• از آنجایی که مباحث دیجیتال مارکتینگ بسیار گسترده هستند، برخی دانشگاه ها به جای گنجاندن این درس ها در سرفصل های دیگر رشته ها دوره های آموزشی برگزار می کنند. چنین دوره هایی در قالب آموزش های مهارتی برگزار می شوند و دروس مربوطه را به علاقه مندان آموزش می دهند.  

• از دیگر رویکردهای آموزشی دیجیتال مارکتینگ می توان به تحصیلات تکمیلی اشاره نمود. افرادی که پس از اتمام مقطع کارشناسی علاقمند به کسب اطلاعات در این زمینه هستند، می توانند در چنین دوره هایی شرکت کنند. MA in Digital Marketing، MBA با گرایش Digital Marketing و MSc in Digital Marketing از دوره های رایج در زمینه دیجیتال مارکتینگ و بالاتر از مقطع کارشناسی محسوب می شوند.  

رشته دیجیتال مارکتینگ؛جمع بندی مطالب

گرچه در حال حاضر رشته دیجیتال مارکتینگ در دانشگاه های کشور به صورت مجزا وجود ندارد، اما احتمال دارد‍ در آینده دیجیتال مارکتینگ به یک رشته دانشگاهی تبدیل شود. ورود به بازار کار دیجیتال مارکتینگ به دانش و مهارت نیاز دارد و برای وارد شدن به این حوزه باید دانش خود را همواره به روز نگه دارید. برای پیشرفت در کسب و کار خود لازم است با زیرشاخه های مختلف دیجیتال مارکتینگ آشنا شوید. در واقع داشتن تخصص دیجیتال مارکتینگ به شما کمک می کند به یک دیجیتال مارکتر موفق تبدیل شوید و از این طریق کسب درآمد کنید. گسترش دیجیتال مارکتینگ در اغلب مشاغل نیز در پیشرفت آن بی تاثیر نیست. به بیانی ساده تر، همه افراد امکان تحصیل در رشته دیجیتال مارکتینگ را ندارند، اما در حوزه کاری خود به آن نیاز دارند. همین موضوع سبب شده است تا افراد زیادی با تحصیلات غیر مرتبط وارد این بازار کار شوند.       

 

سوالات متداول

  • برای کسب موفقیت در رشته دیجیتال مارکتینگ چه مهارت هایی را باید آموخت؟

    در کنار دانش کلی دیجیتال مارکتینگ، داشتن مهارت هایی همچون خلاقیت، روابط عمومی بالا، توانایی تحلیل داده ها و آشنایی با نیازهای مشتریان برای ورود به بازار کار این رشته اهمیت زیادی دارد. ناگفته نماند که موفقیت شما در این زمینه مستلزم آشنایی با ابزارها و پلتفرم های مهم بازاریابی دیجیتال نیز می باشد.

  • برای کسب درآمد از طریق دیجیتال مارکتینگ چه راه هایی وجود دارد؟

    یکی از ساده ترین راه ها برای کسب درآمد از طریق دیجیتال مارکتینگ مشاوره بازاریابی است. شما می توانید با داشتن اطلاعات کافی در زمینه بازاریابی دیجیتال به کاربران مشاوره دهید. شایان ذکر است حقوق مشاوره بازاریابی در ایران با دیگر کشورها یکسان نیست.

  • آیا تنها تحصیل در رشته دیجیتال مارکتینگ برای رسیدن به موفقیت کافیست؟

    خیر، از آنجایی که دیجیتال مارکتینگ مدام در حال پیشرفت و گسترش است باید دانش خود را در این زمینه به روز نگه داشت. استفاده از تکنیک ها و ترفندهای جدید بازاریابی برای رسیدن به موفقیت در هر زمینه کاری لازم است.



:: بازدید از این مطلب : 0
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 بهمن 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

آموزش دیجیتال مارکتینگ

 

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که چرا برخی برندها در دنیای آنلاین مثل ستاره می‌درخشند، در حالی که دیگران دیده نمی‌شوند؟ پاسخ در دیجیتال مارکتینگ نهفته است؛ ابزاری که نه‌تنها می‌تواند حضور آنلاین شما را متحول کند، بلکه پلی به سمت افزایش فروش و رشد پایدار است.

دیجیتال مارکتینگ دیگر یک انتخاب نیست؛ بلکه ضرورت کسب‌وکارهای موفق است. در این مقاله، با اصول، تکنیک‌ها و راهکارهایی آشنا خواهید شد که به شما کمک می‌کند از قدرت دیجیتال برای جذب مشتریان بیشتر، افزایش تعامل و بهبود فروش خود بهره ببرید.

آماده‌اید تا اولین قدم‌های خود را در مسیر موفقیت در دیجیتال مارکتینگ بردارید؟ پس با ما همراه باشید و فرمول‌هایی اثبات‌شده برای تحول کسب‌وکار خود کشف کنید!

تعریف دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ به تمامی فعالیت‌ها و تکنیک‌هایی اطلاق می‌شود که از اینترنت و ابزارهای دیجیتالی برای تبلیغ محصولات و خدمات استفاده می‌کنند. از تبلیغات آنلاین گرفته تا بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO)، رسانه‌های اجتماعی، و ایمیل مارکتینگ، این علم به شما کمک می‌کند تا در رقابت آنلاین موفق باشید و مشتریان بیشتری جذب کنید.

چرا دیجیتال مارکتینگ مهم است؟

دیجیتال مارکتینگ دیگر یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت برای کسب‌وکارهای موفق است. در دنیایی که اینترنت بخش جدایی‌ناپذیر زندگی مردم شده است، حضور آنلاین قوی به شما این امکان را می‌دهد که به مخاطبان خود دسترسی پیدا کرده و با آنها ارتباط موثری برقرار کنید.
دسترسی به مخاطبان جهانی: با ابزارهای دیجیتال، محدودیت جغرافیایی از بین می‌رود.
افزایش رقابت‌پذیری: در برابر رقبا برجسته شوید و سهم بازار خود را افزایش دهید.
تعامل مؤثر: ارتباط مستقیم با مشتریان و ارائه تجربه‌ای شخصی‌تر.

تاریخچه دیجیتال مارکتینگ: از آغاز تا عصر مدرن

دیجیتال مارکتینگ از دهه‌های گذشته تاکنون به سرعت تکامل یافته است. این مفهوم زمانی شکل گرفت که اینترنت وارد زندگی روزمره شد و مردم از ایمیل‌ها و وب‌سایت‌ها برای ارتباطات و تبلیغات استفاده کردند.
آغاز: شروع استفاده از تبلیغات ایمیلی و اولین موتورهای جستجو.
رشد: ظهور رسانه‌های اجتماعی، فروشگاه‌های آنلاین و تبلیغات کلیکی.
تحول مدرن: هوش مصنوعی، بازاریابی داده‌محور و ابزارهای پیشرفته مثل گوگل ادز.

تغییرات در دنیای مدرن دیجیتال مارکتینگ

با گسترش تکنولوژی و افزایش استفاده از ابزارهای دیجیتال، بازاریابی دیجیتال به یک دانش پیشرفته و خلاقانه تبدیل شده است. امروز تیم‌های مارکتینگ باید با موارد زیر آشنا باشند:

  • سئو (SEO): هنر بالا بردن رتبه وب‌سایت در موتورهای جستجو.
  • تبلیغات در گوگل: جذب مخاطبان هدف با کمپین‌های کلیکی.
  • رسانه‌های اجتماعی: ایجاد تعامل و ارتباط با مخاطبان در پلتفرم‌هایی مثل اینستاگرام و لینکدین.

مبانی کلیدی دیجیتال مارکتینگ

اگر می‌خواهید در این حوزه موفق باشید، باید مفاهیم زیر را درک کنید:

  1. سئو: بهینه‌سازی محتوا برای دیده شدن بهتر در گوگل.
  2. تبلیغات آنلاین: طراحی و مدیریت کمپین‌های تبلیغاتی در پلتفرم‌های مختلف.
  3. ایمیل مارکتینگ: ارتباط مستقیم با مخاطبان و اطلاع‌رسانی مؤثر.
  4. تولید محتوا: ارائه اطلاعات ارزشمند برای جذب و نگه‌داشت مخاطبان.
  5. PPC (پرداخت به ازای کلیک): تبلیغات هدفمند برای جذب سریع ترافیک.

با دیجیتال مارکتینگ، فرصت‌های نامحدود در دنیای آنلاین منتظر شماست. آماده‌اید شروع کنید؟

اهمیت سئو، رسانه‌های اجتماعی، و ایمیل مارکتینگ

  • سئو (بهینه‌سازی موتورهای جستجو): سئو یکی از ابزارهای مهم در دیجیتال مارکتینگ است که به بهبود رتبه دیجیتالی یک وب‌سایت در نتایج موتورهای جستجو می‌پردازد.
  • رسانه‌های اجتماعی: فعالیت در رسانه‌های اجتماعی و شبکه های اجتماعی این امکان را فراهم می آورد تا با مشتریان به صورت مستقیم در ارتباط باشید و محتوا و محصولات خود را به اشتراک بگذارید.
  • ایمیل مارکتینگ: ارسال ایمیل‌های تبلیغاتی به مخاطبان و مشتریان یک روش کارآمد برای افزایش فروش و ایجاد ارتباط با مشتریان است. این روش پتانسیل رشد زیادی را به مجموعه شما اضافه می کند.

آموزش بازاریابی دیجیتال

آموزش در دیجیتال مارکتینگ اهمیت فراوانی دارد و نقش ویژه ای در موفقیت کسب‌وکارها و بازاریابان ایفا می‌کند. با توجه به تغییرات سریع در فضای دیجیتال و افزایش رقابت در این حوزه، آموزش در این زمینه برای همه فعالان فروش و بازاریابی ضروری شده است. در این مقاله به اهمیت آموزش در دیجیتال مارکتینگ و نحوه بهره‌برداری از آن برای بهبود استراتژی‌های بازاریابی می‌پردازیم.

به‌روز ماندن با تغییرات

یکی از اصلی‌ترین دلایلی که آموزش در دیجیتال مارکتینگ اهمیت دارد، به‌روز ماندن با تغییرات فضای دیجیتال است. فضای دیجیتال به سرعت تغییر می‌کند و فناوری‌ها و روش‌های جدید به بازار معرفی می‌شوند. بازاریابان و کسب‌وکارها باید این تغییرات را به‌خوبی درک کرده و بر اساس تحولات بازار عمل کنند. آموزش به آنها این امکان را می‌دهد که در جریان تازه‌ترین تکنولوژی‌ها و روش‌ها قرار بگیرند و از این تغییرات برای بهبود کسب و کار خود بهره برداری کنند.

بهینه‌سازی استراتژی‌ها

یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ موفق نیازمند بهره برداری از ابزارها و تکنیک‌های مناسب است. این بهره برداری به انتخاب درست استراتژی‌ها، تعیین هدف‌ها، و اجرای موفقیت‌آمیز آنها بستگی دارد. آموزش در دیجیتال مارکتینگ به کارآفرینان و بازاریابان کمک می‌کند تا استراتژی‌های خود را بهینه‌سازی کرده و بهره‌وری بیشتری داشته باشند. علاوه بر آن، این آموزشها اصول و مفاهیم مهمی مانند سئو، تبلیغات گوگل، مدیریت رسانه‌های اجتماعی، و تحلیل داده‌ها را به‌خوبی به این افراد می آموزد.

افزایش توانایی رقابتی

فضای دیجیتال محیطی سرشار از رقابت است و کسب‌وکارها باید توانایی رقابتی قوی را در خود ایجاد کنند تا بتوانند در دنیای واقعی به موفقیت برسند. آموزش در دیجیتال مارکتینگ به کسب‌وکارها این امکان را می‌دهد که استراتژی‌ها و تکنیک‌های جدیدی را به‌کار گرفته و از دیگر رقبا پیشی بگیرند. با افزایش توانایی رقابتی، کسب‌وکارها می‌توانند بازاریابی بهتری داشته باشند و مشتریان بیشتری را به کسب و کار خود جذب کنند.

ارتقای مهارت‌ها

آموزش در دیجیتال مارکتینگ برای افراد امکان ارتقاء مهارت‌های خود را نیز فراهم می آورد. این مهارت‌ها شامل تجزیه و تحلیل داده‌ها، نگارش محتوا، مدیریت تبلیغات، و بهینه‌سازی سایت و محتوا می باشد. ارتقای این مهارت‌ها به کارآفرینان و بازاریابان این امکان را می‌دهد که به‌خوبی استراتژی‌های خود را اجرا کنند و بهره‌وری بیشتری داشته باشند.

مسیرهای آموزش در این حوزه

برای آموزش دیجیتال مارکتینگ، می‌توانید از مسیرهای مختلف استفاده کنید. این مسیرها شامل دوره‌های آموزشی آنلاین، دوره‌های حضوری، کتاب‌ها، منابع آموزشی آنلاین، و وبینارها می‌شوند. در ادامه برخی از مسیرهای معتبر آموزش دیجیتال مارکتینگ را با هم بررسی خواهیم کرد:

  1. دوره‌های آموزشی آنلاین: دوره‌های آموزشی آنلاین از جمله محبوب‌ترین و مؤثرترین روش‌ها برای آموزش دیجیتال مارکتینگ هستند. این دوره‌ها اغلب توسط اساتید متخصص و افراد با تجربه ارائه می‌شوند واصول و تکنیک‌های دیجیتال‌مارکتینگ را به‌طور جامع به شما آموزش می‌دهند.
  2. دوره‌های حضوری: دوره‌های حضوری نیز یکی از منابع معتبر برای آموزش دیجیتال‌مارکتینگ به شمار می روند. این دوره‌ها اغلب در دانشگاه‌ها، موسسات آموزشی، و کارگاه‌های آموزشی برگزار می‌شوند و امکان ارتقاء مهارت‌های خود در یک محیط تعاملی را برای شما فراهم می آورند.
  3. کتاب‌ها: کتاب‌ها نیز منابع مهمی برای آموزش دیجیتال مارکتینگ هستند. افراد می‌توانند از مطالعه کتاب‌های معتبری که در زمینه دیجیتال مارکتینگ نوشته شده‌اند، بهره‌برداری کرده و مفاهیم و روش‌های جدید را یاد بگیرند.
  4. منابع آموزشی آنلاین: منابع آموزشی آنلاین مانند وب‌سایت‌ها، ویدئوها، و مقالات نیز می‌توانند به شما کمک کنند تا مفاهیم دیجیتال مارکتینگ را بهتر بفهمید. این منابع اغلب به‌رایگان در دسترس افراد قرار می گیرند.
  5. وبینارها: وبینارها جلسات آموزشی آنلاین هستند که توسط اساتید و متخصصان در زمینه دیجیتال مارکتینگ برگزار می‌شوند. این جلسات به شما این امکان را می‌دهند که به مکالمات و ارائه‌های تخصصی از نزدیک گوش دهید و سوالات خود را از متخصصان بپرسید.

چرا دیجیتال‌مارکتینگ؟

چرا دیجیتال مارکتینگ به عنوان یک استراتژی حیاتی برای کسب‌وکارها اهمیت بسیاری دارد؟ این سوال خود نشانگر اهمیت مفهوم دیجیتال مارکتینگ در دنیای امروزی است. دنیای مدرن پر از رقابت و انتخاب‌های بی‌پایان است و کسب‌وکارها باید با استفاده از بهترین ابزارها و روش‌ها برای جلب مشتریان و توسعه دادن کسب‌وکار خود اقدام کنند.

در این بخش به معرفی چند دلیل اصلی برای سرمایه‌گذاری در دیجیتال مارکتینگ می‌پردازیم تا بر اهمیت دیجیتال مارکتینگ در کسب و کارها بیشتر واقف شوید:

  1. دسترسی به مخاطبان جهانی

یکی از مهم‌ترین دلایلی که دیجیتال مارکتینگ به عنوان استراتژی اصلی کسب‌وکارها مطرح شده، دسترسی به مخاطبان جهانی است. با استفاده از این روش، شما قادر به ارتباط با مخاطبان در سراسر جهان خواهید بود. این سبک مارکتینگ راه را برای دسترسی به بازارهای جدید و مخاطبان جدید باز می‌کند. برخلاف محدودیت‌های تبلیغات محلی، روش دیجیتال مارکتینگ به شما امکان می‌دهد تا به مخاطبان در هر کجا که هستند دسترسی داشته و با ارائه خدمات به آنان، کسب‌وکار خود را گسترش دهید.

  1. قابلیت اندازه‌گیری دقیق

دیجیتال مارکتینگ با استفاده از ابزارهای تجزیه و تحلیل دقیق، به شما این امکان را می‌دهد که عملکرد تبلیغات خود را به دقت اندازه‌گیری کنید. به کمک ابزارهای تحلیلی شما قادر خواهید بود تعداد مخاطبانی که تبلیغات شما را دیده‌اند، تعداد نفراتی که به وب‌سایت شما مراجعه کرده‌اند، و حتی تعداد فروش‌های انجام‌شده از طریق تبلیغات دیجیتال را پیگیری کنید. این قابلیت به شما این اطمینان را می‌دهد که دریابید تبلیغات شما به چه اندازه موفق بوده است و در کدام حوزه ها نیاز به تغییر و بهبود احساس می شود.

  1. کاهش هزینه تبلیغات

در مقایسه با تبلیغات سنتی، دیجیتال مارکتینگ معمولاً هزینه کمتری دارد. تبلیغات در رسانه‌های سنتی مانند تلویزیون، رادیو و روزنامه‌ها معمولاً هزینه‌بر هستند، اما در دیجیتال مارکتینگ شما می‌توانید با بودجه کمتر به موفقیت برسید. علاوه بر آن شما می توانید مقدار دقیق بودجه برای هر تبلیغات را تعیین نموده و هزینه‌های خود را به دقت کنترل کنید.

در نهایت دلیل اصلی برای سرمایه‌گذاری در دیجیتال مارکتینگ این است که به کسب‌وکارها امکان می‌دهد با استفاده از ابزارها و تکنیک‌های دیجیتال مارکتینگ، به مخاطبان خود در سراسر جهان دسترسی داشته و موفقیتی بزرگ را تجربه کنند. اگر شما نیز به توسعه کسب‌وکار خود علاقه دارید، دیجیتال‌مارکتینگ یک ابزار قدرتمند برای شماست که باید با دقت از استراتژی های بهینه آن بهره‌برداری کنید تا موفقیت کسب و کار خود را تضمین نمایید.

شغل دیجیتال‌مارکتینگ چیست؟

دیجیتال‌مارکتینگ یکی از مشاغل تقریبا جدید است که گسترده‌ترین حوزه شغلی را برای مشاغل گوناگون فراهم می‌کند. از تخصص‌های مختلفی مانند مدیریت سئو، کپی‌نویسی تبلیغاتی، میکرونویسی، تحلیل داده‌ها، تبلیغات گوگل، و مدیریت رسانه‌های اجتماعی، تا مشاغلی مانند مدیر محتوا و مدیریت ایمیل مارکتینگ می توان به عنوان زیرمجموعه دیجیتال مارکتینگ نام برد.

مدیر دیجیتال‌مارکتینگ به عنوان یک استراتژی حیاتی برای توسعه کسب‌وکارها و جذب مشتریان جدید از اهمیت بسیاری برخوردار است. با استفاده از ابزارها و تکنیک‌های دیجیتال‌مارکتینگ، شما می‌توانید به مخاطبان در سراسر جهان دسترسی داشته و موفقیتی بزرگ را در دنیای صنعت کسب و کار خود تجربه کنید.

  1. چگونه می‌توانم با دیجیتال‌مارکتینگ شروع کنم؟

برای شروع با دیجیتال‌مارکتینگ، این مراحل را دنبال کنید:

  • آموزش: ابتدا باید به یادگیری مفاهیم اساسی دیجیتال‌مارکتینگ بپردازید. برای این کار می‌توانید از منابع آموزشی آنلاین، دوره‌های حضوری، و کتاب‌ها استفاده کنید.
  • برنامه‌ریزی: تعیین اهداف و استراتژی دیجیتال‌مارکتینگ خود را برنامه‌ریزی کنید.
  • ساخت وب‌سایت: اگر کسب‌وکار تان وبسایت ندارد، بدانید که داشتن یک وبسایت جزو جدایی ناپذیر و ضروری برای کسب و کار های امروزی به شمار می آید. ایجاد یک وب‌سایت بسیار اهمیت دارد، اما طراحی مناسب از ملزومات آن است.
  • فعالیت در رسانه‌های اجتماعی: حضور در شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک، اینستاگرام، توییتر، و لینکدین اهمیت دارد. ایجاد محتوای جذاب و ارتباط با مخاطبان از اهمیت بالایی برخوردار است.
  • استفاده از ایمیل مارکتینگ: ایمیل مارکتینگ به شما این امکان را می‌دهد که با مشتریان خود در ارتباط باشید و محتوای مفید به آنان ارائه دهید.
  • پیگیری و بهبود: همیشه عملکرد تبلیغات خود را پیگیری کرده و تغییرات لازم را اعمال کنید.
  1. چه تفاوتی بین دیجیتال‌مارکتینگ و تبلیغات سنتی وجود دارد؟

  • در دیجیتال‌مارکتینگ: از وسایل دیجیتالی نظیر وب‌سایت، رسانه‌های اجتماعی، و ایمیل برای تبلیغات استفاده می‌شود. این نوع تبلیغات دارای امکانات آنالیز عملکرد دقیق  و اندازه‌گیری تاثیر است.
  • در تبلیغات سنتی: به تبلیغات در رسانه‌های چاپی مانند روزنامه‌ها و مجلات، تلویزیون، رادیو و تابلوهای تبلیغاتی اشاره دارد. این نوع تبلیغات معمولاً با محدودیت‌هایی در آنالیز عملکرد روبه‌رو است.
  1. آیا دیجیتال‌مارکتینگ برای همه کسب‌وکارها مناسب است؟

بله، دیجیتال‌مارکتینگ به تمام انواع کسب‌وکارها مناسب است. از کسب‌وکارهای کوچک و متوسط گرفته تا کسب و کار های بزرگ و سازمان یافته، این ابزار برای تمام شرکت ها و سازمان ها و همچنین انواع صنایع، امکان دسترسی به مخاطبان و بازارهای جدید را فراهم می آورد.

  1. چگونه می‌توانم عملکرد دیجیتال‌مارکتینگ خود را بهبود دهم؟

برای بهبود عملکرد دیجیتال‌مارکتینگ خود، می‌توانید از راه‌های زیر استفاده کنید:

  • سئو بهینه: بهینه‌سازی موتورهای جستجو برای بهبود رتبه وب‌سایت شما در نتایج جستجو.
  • تولید محتوا با کیفیت: ایجاد محتواهای جذاب و مفید برای مخاطبان.
  • تحلیل داده‌ها: استفاده از ابزارهای آنالیز برای پیگیری دقیق عملکرد


:: بازدید از این مطلب : 0
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 بهمن 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

امروزه افزایش روبه رشد دسترسی به شبکه جهانی اینترنت اکثریت کسب و کارها را تحت تاثیر قرار داده است. تحت تاثیر قرار داده شدن کسب و کار یعنی تاثیر مستقیم بر روی بازاریابی. و این بدین معناست که می‌توان با هدف قرار دادن افراد از طریق اینترنت کار بازاریابی را انجام داد. تغییر جامعه به طور طبیعی بر تغییر بیزینس‌ها منجر می‌شود. در اصل بیزینس و بازار کسب و کار به همان سمتی می‌رود که مردم می‌روند. در مقابل این تعاریف است که مفهوم بازاریابی دیجیتالی یا همان دیجیتال مارکتینگ معنا پیدا می‌کند. امروزه واژه بازاریابی دیجیتالی زیاد به گوش می‌رسد. این مفهوم همان موردی است که کسب و کارها را وادار به حفظ سهم بازار خود و جذب مشتریانشان می‌کند. پس در قدم اول باید تعریف دقیق و جامعی از این واژه ارائه و اهمیت آن را در کسب و کار درک کرد.

بازاریابی دیجیتالی یا دیجیتال مارکتینگ چیست؟

بازاریابی دیجیتالی اصولا به تمام امور انجام شده در فرایند بازاریابی گفته می‌شود که در بستر اینترنت و از مسیرهایی مانند شبکه‌های اجتماعی، موتورهای جستجو، ایمیل و … انجام می‌گیرد. این بسترها ارتباط کسب و کار را با افراد و مشتریان برقرار می‌کند. به عنوان مثال نرم افزار crm در مدیریت شبکه های اجتماعی یکی از این مسیرهاست. می‌توان گفت این مشتریان ممکن است مشتریان فعلی و یا احتمالی باشند. زمانی یک کسب و کار در زمینه دیجیتال مارکتینگ موفق خواهد بود که فردی را به عنوان دیجیتال مارکتر انتخاب کرده باشد. این فرد باید تصویر کاملا واضحی از کسب و کار را ارائه دهد و با تعیین استراتژی، افراد را به صورت هدفمند به سمت کالا و خدمات خود بکشاند.

هدف دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتالی

بازاریابی دیجیتالی نیز مانند هر استراتژی دیگری دارای هدف خاصی است. هدفی که این واژه دنبال می‌کند برای کسب و کارهای فعالی در نظر گرفته شده که تلاش برای حضور در دنیای اینترنت دارند. صاحبان مشاغل و دیجیتال مارکترهای هر سازمانی عموما نیازها و علایق مشتریان خود را هدف قرار می‌دهند. آن‌ها را می‌شناسند و سعی در ارائه خدمت به شیوه کاملا صحیح و موثر می‌کنند. این موضوع عاملی بسیار تاثیرگذار در فروش کالا و خدمت همین کسب و کارها است. از طرفی دیگر نیز بازاریابی دیجیتالی با بکارگیری فناوری‌هایی که از آن‌ها به عنوان فناوری تعاملی یاد می‌شود، سبب ایجاد رابطه مسالمت‌آمیز و فعال بین مشتریان و بیزینس‌ها می‌شوند.

در نتیجه از اصلی‌ترین اهداف دیجیتال مارکتینگ می‌توان به افزایش فروش کالای سازمان‌ها، افزایش سود، ترویج و تبلیغ محصولات و برآورده‌سازی نیاز مشتری اشاره کرد. در اصل سازمان‌ها با به کارگیری استراتژی‌های صحیح و مختص بیزینس خود می‌توانند ارتباط خود با مشتریان را از طریق بازاریابی اینترنتی اثربخش سازند. یعنی دقیقا همان کاری که شرکت پیام گستر با بکارگیری نرم افزار crm انجام می‌دهد.

دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتالی هدف‌هایی را دنبال می‌کند که بازاریابی سنتی دنبال می‌کرد. فقط بازاریابی دیجیتالی سعی در به کارگیری ابزارهای نوین و شیوه‌های نوآورانه است.

ضرورت بازاریابی دیجیتالی یا دیجیتال مارکتینگ چیست؟

  • عملکرد نامحدود و در عین حال سرعت بالایی دارد.
  • کاملا تعاملی است و به راحتی ردیابی می‌شود.
  • امکان شخصی‌سازی برای عموم را داراد.
  • سبب بهینه شدن هزینه‌های بازاریابی می‌شود. یعنی مقرون به صرفه و کم هزینه است.
  • انعطاف‌پذیری بالایی دارد.
  • محصولات و خدمات را در مقیاس بزرگتری ارائه می‌دهد.
  • سبب ایجاد شبکه ارتباطی بسیار صمیمی بین کسب و کارها و مخاطبان می‌شود.
  • امکان گسترش کسب و کارها در چندین رسانه بطور همزمان را می‌دهد.
  • اجازه شناسایی مشتریان بالقوه و بالفعل برند را به صاحب کسب و کار می‌دهد.
  • به بینش‌ها اجازه اندازه‌گیری می‌دهد.
  • سبب جلب توجه کاربران می‌شود.

نرم افزار بازاریابی دیجیتالی چیست؟

برای بازاریابی دیجیتالی و یا دیجیتال مارکتینگ ابزارهایی وجود دارد. این ابزارها ممکن است شبکه‌های اجتماعی، ایمیل و یا هر اپلیکیشن دیگری باشد. چیزی که از آن به عنوان ابزار دیجیتال مارکتینگ نام می‌بریم در اصل نوعی برنامه یا نرم‌افزار است. نرم‌افزارهایی که به بهبود عملکرد و کارایی امور تکراری کمک می‌کند. از معروفترین این ابزارها می‌توان به برخی پلتفرمهای اجتماعی مانند اینستاگرام، تلگرام و یا توئیتر و یا ابزارهایی مثل Google Analytics، نرم افزار CRM، Google AdWords، گوگل سرچ کنسول و صدها ابزار دیگر اشاره کرد. این ابزارها با درگیر کردن متخصصان دیجیتال مارکتینگ سبب مدیریت کسب و کارهای بزرگ و یا مدیریت استارت آپ‌های کوچک می‌شوند.

معرو‌ترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ

  1. ابزارهای بازدید، آنالیز و آمار: این نوع ابزارها اصولا آمارهایی ارائه می‌دهند که از معروفترین آنها می‌توان به، Similarweb ،Google Analytics، Compete، Alexa و Clicky اشاره کرد.
  1. ابزارهای تعامل اجتماعی: این ابزارها سبب ایجاد تعامل بین کسب و کارها و مشتریان می‌شود مانند: تلگرام، اینستاگرام، توئیتر و … .
  1. ابزارهای بررسی مشتریان و محصولات: این ابزارها سبب بررسی محصولات فروشندگان می‌شود. همچنین این امکان را به مشتری می‌دهد که نظر خود را ارائه کند. از معروفترین این ابزارها می‌توان به Feefo، Yotpo، Reevoo و Trustpilot اشاره کرد.
  1. ابزارهای وبلاگ نویسی: تنوع این ابزارها نسبت به مابقی ابزارها به نسبت زیاد است. یعنی می‌توان گفت بخش متنوع دیجیتال مارکتینگ محسوب می‌شود. از معروف‌ترین ابزارهای وبلاگ نویسی می‌توان به WordPress ،Hubspot ،Drupal ،Joomla ExpressionEngine، میهن وبلاگ، بلاگفا و ویرگول اشاره کرد.
  1. ابزارهای مدیریت مشتری: این ابزارها با عنوان CRM شناخته شده است و می‌توان جزء جدانشدنی از بازاریابی محتوایی است. به کمک این ابزار تمام اطلاعات مشتریان مدیریت شده و نیازها شناسایی می‌شود. این مدیریت افزایش فروش کالا و خدمات را به همراه دارد.

نرم افزار Crm و تاثیر آن بر بازاریابی دیجیتالی

سیستم مدیریت ارتباط با مشتریان یکی از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتالی است. این ابزار به عنوان اصلی‌ترین ابزارهای مدیریت فروش شناخته شده است. که می‌تواند فعالیت‌های موجود در یک شرکت را با خدمات مورد نیاز مشتریان همسو کند. این امر سبب بهبود ارتباطات بین شرکت و مشتریان شده و سبب ساده‌تر شدن فرآیند فروش و بازدهی می‌شود. در اصل سیاست‌های کاری افراد توسط این پلتفرم یکپارچه می‌شود. هیچگاه نمی‌توان اهمیت روزافزون اپلیکیشن CRM برای تجارت مدرن را نادیده گرفت. به همین علت می‌توان گفت سی ار ام، جزء جدایی ناپذیر دنیای بازاریابی دیجیتال یا همان دیجیتال مارکتینگ است.

در اصل نرم افزار CRM:

  • به شناسانده شدن مشتریان به واحد دیجیتال مارکتینگ کمک می‌کند.
  • مشتریان را برای خرید آماده می‌کند.
  • امور مربوط به واحد بازاریابی دیجیتالی را ارزیابی می‌کند.

دیجیتال مارکتینگ به کمک نرم افزار CRM خدمات خود را به مشتریان به طرز جذاب‌تری ارائه داده و مشتریان سرسخت را نرم می کند.

سخن نهایی

هر امری هدفی دارد و همانطور که گفته شد هدف کسب و کارها افزایش فروش کالا و خدمات و افزایس سود است. با گسترش ارتباطات و افزایش تمایل کسب و کارها به الکترونیکی شدن ناخودآگاه موضوع بازاریابی دیجیتالی یا دیجیتال مارکتینگ به میان می‌آید. این موضوع تا حدی کار صاحبان کسب و کار را برای یافتن مشتریان جدید و حفظ مشتریان قدیمی ساده‌تر کرده است. اما موضوعی که مهم است اینست که امور باید کاملا اصولی و توسط افراد متخصص پیش برود. اطلاع کافی از تعریف بازاریابی دیجیتالی و شناخت ابزارهای آن کافیست تا در این عرصه پیروز شد.



:: بازدید از این مطلب : 2
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 بهمن 1403 | نظرات ()