بازاریابی چیست و به چه کسی بازاریاب می گویند؟
نوشته شده توسط : کاریاب

بازاریابی چیست و به چه کسی بازاریاب می گویند؟ این سوالی است که اگر بتوانیم به آن پاسخ خوبی بدهیم قطعا در کسب و کارمان موفق خواهیم شد.

به عنوان صاحب یک کسب و کار، به راهی برای جذب مشتریان به محصولات و خدمات خود نیاز دارید. اینجاست که می‌گویند به بازاریابی احتیاج است. بازاریابی چیست؟ بازاریابی یک فرآیند ایجاد و ارائه استدلال‌های مبتنی بر ارزش برای پیشنهادات شما است. اگر مطمئن نیستید که از کجا با یک برنامه بازاریابی برای کسب و کار خود شروع کنید، در این مقاله درباره تعریف بازاریابی و اینکه بازاریاب کیست و چه می‌کند صحبت خواهیم کرد.

بازاریابی چیست؟

بازاریابی شامل هر بخش از یک برنامه برای تبدیل یک مشتری بالقوه به یک مشتری واقعی است. این امر شامل همه چیز از تحقیقات بازار گرفته تا تبلیغات است. هدف بازاریابی متقاعد کردن یک فرد بوده که به او ثابت کنید، محصول شما ارزش سرمایه گذاری را دارد. همانطور که احتمالاً می‌دانید، این عمل، کار آسانی نیست. به همین دلیل است که بازاریابان باید زمانی را صرف یادگیری بیشتر در مورد مشتریان بالقوه کنند. این مسئله به آنها اجازه می‌دهد تا دریابند کدام استراتژی‌های بازاریابی ممکن است در دریای شلوغ ترفندهای بازاریابی موثرتر باشند.

بازاریابی مدرن در دهه 1950 شروع شد، زمانی که مردم شروع به استفاده از رسانه‌های چاپی برای تأیید و تبلیغ یک محصول کردند. با ورود تلویزیون – و به زودی اینترنت – بازاریابان می‌توانند کمپین‌های کاملی را در چندین پلتفرم انجام دهند و همانطور که ممکن است انتظار داشته باشید، طی 70 سال گذشته، بازاریابان برای تنظیم دقیق نحوه فروش یک محصول به مشتریان برای بهینه سازی موفق، اهمیت فزاینده‌ای پیدا کرده‌اند. در واقع هدف اساسی بازاریابی، جذب مشتریان به برند شما از طریق پیام رسانی است. در حالت ایده آل، این پیام برای مخاطبان هدف شما مفید و آموزشی خواهد بود، بنابراین می‌توانید مصرف کنندگان را به مشتری اصلی تبدیل کنید.

 

انواع روش های بازاریابی

جایی که کمپین‌های بازاریابی شما وارد عمل می‌شوند، کاملاً به محل سپری کردن وقت مشتریان شما بستگی دارد. این به شما بستگی دارد که تحقیقات بازار را انجام دهید تا تعیین کند کدام نوع بازاریابی – و ترکیبی از ابزارها در هر نوع – برای برندسازی و شناخت شما بهترین است. در اینجا چندین نوع بازاریابی وجود دارد که امروزه بسیار مورد استفاده قرار گرفته و امتحان خود را پس داده‌اند:

  • بازاریابی اینترنتی: با الهام از کمپین محصول که به صورت آنلاین انجام می‌شود، ایده حضور در اینترنت به دلایل تجاری به خودی خود نوعی بازاریابی است.
  • بهینه سازی برای موتورهای جستجو: به اختصار «SEO»، این فرآیند بهینه سازی محتوای یک وبسایت به گونه‌ای است که در نتایج موتورهای جستجو ظاهر شود. این امر توسط بازاریابان برای جذب افرادی استفاده می‌شود که جستجوهایی را انجام می‌دهند و نشان می‌دهد آنها علاقه مند به یادگیری در مورد یک صنعت خاص هستند.
  • بازاریابی وبلاگی: وبلاگ‌ها دیگر منحصر به فرد نویسنده نیستند. اکنون برندها وبلاگ‌هایی را ایجاد می‌کنند تا در مورد صنعت خود بنویسند و علاقه مشتریان بالقوه‌ای را که برای کسب اطلاعات در اینترنت جستجو می‌کنند، پرورش دهند.
  • بازاریابی رسانه های اجتماعی: کسب و کارها می‌توانند از فیس بوک، اینستاگرام، توییتر، لینکدین و شبکه‌های اجتماعی مشابه استفاده کنند تا در طول زمان بر مخاطبان خود تأثیر بگذارند.
  • بازاریابی چاپی: از آنجایی که روزنامه‌ها و مجلات بهتر می‌فهمند چه کسی برای مطالب چاپی آنها مشترک است، کسب و کارها همچنان به حمایت مالی از مقالات، عکاسی و محتوای مشابه در نشریاتی که مشتریانشان می‌خوانند، ادامه می‌دهند.
  • بازاریابی موتورهای جستجو: این نوع بازاریابی با SEO که در بالا توضیح داده شد کمی متفاوت است. کسب‌وکارها اکنون می‌توانند به یک موتور جستجو برای قرار دادن پیوندها در صفحات فهرست خود که در معرض دید مخاطبانشان قرار می‌گیرند، پرداخت انجام دهند. (این مفهومی به نام “پرداخت به ازای کلیک” است).
  • بازاریابی ویدیویی: در حالی که زمانی فقط تبلیغات وجود داشت، بازاریابان اکنون برای ایجاد و انتشار انواع ویدیوهایی که مشتریان اصلی آنها را سرگرم و آموزش می‌دهند، هزینه می‌کنند.

فرق بازاریابی و تبلیغات

اگر بازاریابی یک چرخ است، تبلیغات یکی از سخنان آن چرخ است. بازاریابی مستلزم توسعه محصول، تحقیقات بازار، توزیع محصول، استراتژی فروش، روابط عمومی و پشتیبانی مشتری است. بازاریابی در تمام مراحل فروش یک کسب و کار ضروری است و می‌تواند از پلتفرم‌ها، کانال‌های رسانه‌های اجتماعی و تیم‌های متعدد درون سازمان خود برای شناسایی مخاطبان، برقراری ارتباط با آن‌ها، تقویت صدای آن و ایجاد وفاداری به برند در طول زمان استفاده کند. از سوی دیگر، تبلیغات تنها یکی از اجزای بازاریابی است که یک تلاش استراتژیک بوده که معمولاً برای گسترش آگاهی از یک محصول یا خدمات به عنوان بخشی از اهداف کلی نگر ذکر شده. به زبان ساده، این تنها روشی نیست که بازاریابان برای فروش محصول استفاده می‌کنند.

 

بازاریاب کیست؟

بازاریاب فردی است که مسئول ایجاد یک زنجیره درگیری بین مشتری و محصول یا خدمات ارائه شده توسط شرکت است. این مشارکت با حفظ ذخایر عظیم کالا برای عرضه یا تبلیغ مناسب محصول برای دعوت به فروش عظیم به دست می‌آید. اگرچه بازاریاب‌هایی مانند آنتونیو لوسیو (مسئول بازاریابی فیس بوک) چندان در این تصویر حضور ندارند، با این وجود تلاش‌های آنها مزایای زیادی برای این غول‌های فناوری به همراه داشته است. یک بازاریاب به عنوان رابط بین محصول و مشتری عمل می‌کند. با این حال، نه تنها یک نقش خاص بلکه مجموعه‌ای از عملیات را شامل می‌شود. اجازه دهید این نقش‌های مختلف یک بازاریاب را تجزیه کنیم:

 
5 ایده عالی برای کمپین بازاریابی در تعطیلات
 

۱- تحقیقات بازار

یک بازاریاب موظف است روندهای بازار و تغییراتی که در اطراف آنها اتفاق می‌افتد را زیر نظر داشته باشد. ۳ بخش از تحقیقات بازار وجود دارد که یک بازاریاب به آنها توجه دارد. این موارد شامل:

  • اطلاعات بازار: اطلاعات بازار به جنبه‌های کمی مانند قیمت، عرضه و تقاضا در بازار مربوط می‌شود.
  • تقسیم‌بندی بازار: تقسیم‌بندی مربوط به برخورد با بخش‌های مختلف مشتریان و انتخاب یا ترجیح پراکنده آنها است.
  • روندهای بازار: روندهای بازار همانطور که از نام آن پیداست، تغییرات متنوعی است که در بازار رخ می دهد که بر نیاز محصول و سطح و کیفیت رقابت در بازار تأثیر می‌گذارد.

۲- تدوین استراتژی

یک بازاریاب همچنین مسئول طراحی استراتژی برای تمام وظایف مرتبط با بازاریابی محصول است. برای کسب سود در بلندمدت باید تصمیمات مختلفی گرفته شود. برخی از این تصمیمات شامل موارد زیر است:

  • کدام مسیر را برای ورود پیشگامانه به بازار در پیش بگیریم؟
  • تقاضا و عرضه کلی برای محصول مربوطه در بازار چقدر است؟
  • بهترین زمان برای ورود محصولات خاص کدام است؟
  • بهترین ابزار برای تبلیغ یک محصول چیست؟

۳- تبلیغات

این امر شامل نظارت بازاریاب بر تبلیغات بازاریابی است که برای هدف تبلیغاتی طراحی شده است. این وظیفه شامل تصمیم گیری برای رسانه مورد استفاده برای تبلیغ، نظارت بر عبارات یا دیالوگ‌های استفاده شده در این تبلیغات، نمایش نام تجاری به عنوان یک کل و غیره است.

۳- مسئول فروش

شغل بازاریاب تاثیر مستقیمی بر فروش شرکت دارد. یک رابطه مثبت بر فروش، چیزهای زیادی را در مورد شیوه‌های اعمال شده توسط یک بازاریاب می‌گوید و بالعکس. در پایان روز، یک مشتری راضی و یک شرکت سودآور چیزی است که بازاریاب را در تقاضا نگه می‌دارد.

۴- روابط عمومی

بازاریابان مسئول بهبود روابط عمومی شرکت هستند. آنها دائماً ملزمند که خط مشی محصول شرکت را با مشتریان در میان بگذارند تا در بازار تبلیغات ایجاد کنند.
اینها برخی از مسئولیت‌های مرتبط با شغل یک بازاریاب است. با این حال، یک بازاریاب خوب همیشه در جستجوی مناطقی برای تقویت تصویر محصول در بازار است. چه چیزی یک بازاریاب خوب را از یک بازاریاب متوسط جدا می‌کند؟ بیایید دریابیم.

ویژگی های یک بازاریاب خوب

یک بازاریاب موفق، حفره‌های خاصی در بازار را فرصتی برای افزایش فروش محصول می‌داند. تعدادی از ویژگی‌های نمادین یک بازاریاب موفق هستند.

  • ضریب کنجکاوی همیشه متمرکز

در حالی که اغلب در مورد هوش و ضریب عاطفی صحبت می‌شود، یک بازاریاب خوب همه چیز در مورد حفظ ضریب کنجکاوی خوب است. در حالی که روشنفکران دنیای تجارت مشغول تمرکز بر IQ و EQ هستند، بازاریابان می‌توانند با تمرکز بر CQ خود پیشرفت‌های قابل توجهی داشته باشند. ضریب کنجکاوی چیزی نیست جز یک تمایل ذاتی به همه چیزهایی که در سراسر جهان اتفاق می‌افتد. چنین کنجکاوی باید بدون دستیابی به منافع فوری پرورش یابد.

  • همگام با روانشناسی انسان

یک بازاریاب موفق باید بفهمد که چه چیزی باعث خفه شدن مغز انسان می‌شود یا چه چیزی فوراً آن را تحریک می‌کند. چنین آشنایی با مغز انسان می‌تواند به بازاریاب کمک کند تا یک برنامه بازاریابی طراحی کند که رشد شرکت را تقویت نماید.

  • مهارت های ارتباطی استثنایی

هنگام تلاش برای ایجاد پیوند با مشتریان، ارتباطات کلیدی است. یک پیام قوی و متقاعد کننده می‌تواند یک تغییر مثبت کلیدی در رشد مرتبط با بازاریابی شرکت ایجاد کند.

  • مهارت های تحلیلی

در چنین محیط پویایی، تحلیل داده‌های موجود برای بازاریاب مهم می‌شود. مهم‌ترین صورت‌های شرکت، از صورت‌های مالی گرفته تا آمارهای دوره‌ای، همگی فرصت قابل توجهی برای طراحی یک استراتژی قوی فراهم می‌کنند.

  • مغز فعال فرهنگی

برای یک بازاریاب خوب درک پیشینه مشتریان بسیار مهم است. تمام جنبه‌های بازاریابی، از شناسایی بازارهای مصرف تا ارتباطات، همه فعالیت‌ها می‌توانند سود زیادی به همراه داشته باشند اگر یک بازاریاب فعال فرهنگی آماده استفاده از مغز خود باشد.

جمع بندی

بازاریابی امری ضروری در رشد کسب و کارهاست اما شرط دارد. شرط آن نیز چیزی نیست جز حضور یک بازاریاب حرفه‌ای، کاربلد و خلاق که بتواند بر تمامی امور و فعالیت‌های بازاریابی تسلط کافی داشته باشد.





:: بازدید از این مطلب : 4
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 11 آبان 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: